Kan inte släppa taget

På hyresnämnden var jag relativt duktig på att lämna arbetet på nämnden. När jag gick därifrån försökte jag att inte tänka mer på det. Sedan jag började på byrån har jag blivit en katastrof. Det är inte ovanligt att jag vaknar mitt i natten - alldeles klarvaken - och tänker på saker som jag måste göra nästa arbetsdag. Som om det inte vore nog, drömmer jag var och varannan natt om jobbet. Dessa drömmar är så verkliga att när jag vaknar blir jag osäker på om det bara var en dröm eller om det faktiskt hände.
 
 
 
Instinktivt känner jag att detta inte kan vara särskilt sunt. Inte att jämt och ständigt ha jobbet med sig. Jag menar, någon gång måste man ju få koppla av. Frågan är bara hur jag ska göra, för det är svårt. Det hade varit enklare om det hade funnits en på- och avstängningsknapp. Varför har inte alla människor en sådan?
 
Kanske är det för att jag är ny på det här jobbet. Kanske lugnar det ned sig om några månader. Fast det är fasligt lång tid till dess. :-( Om förbättringen någonsin infinner sig ...
 
Har du några tips på hur jag lättast lär mig att lämna jobbet på jobbet? Så att jag slipper drömma om det eller vakna mitt i natten på grund av någon jobb-tanke.


Dagens citat:

"Allt du konfronteras med kan inte förändras, men inget kan förändras om du inte konfronterar det."
(James Baldwin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

En novell som du inte får missa!

I en galax långt, långt borta, för länge sedan var jag aktiv på Kapitel1. Nåja, det var kanske inte riktigt så länge sedan (men det är ändå några år sedan) och det var knappast i en galax långt, långt borta. Eller, det beror i och för sig på hur man räknar. Vår galax ligger ju långt borta från vissa andra galaxer ... Hur som helst, vad jag ville ha fram var att när jag var aktiv på Kapitel1, läste jag också andras noveller ganska ofta och försökte ha för vana att kommentera dessa. Konstruktiv kritik är något av det bästa som man både kan ge och få. Om du följde den här bloggen på den tiden (för länge sedan ...) minns du kanske att jag då och då tipsade om läsvärda noveller?
 
 
 
I och för sig har jag inte läst någon novell nyligen på Kapitel1, men däremot har jag läst en novell. Till en av novelltävlingarna som jag har tipsat om, skrev Katten Jones en novell och nu har hon valt att dela med sig av den på sin blogg. Den heter Lättnaden och är en hemsk berättelse. Inte hemsk som i att hon har skrivit den dåligt. Tvärtom. Jag blev berörd och tyckte att den var vackert skriven. Men själva handlingen är hemsk. :-( Den handlar om vad sociala medier kan driva en människa till. Läs den gärna. Jag är glad att jag gjorde det. Jag hoppas att det finns fler noveller av henne att läsa. :-)


Dagens citat:

"Om vi någonsin ska kunna njuta av livet, så är tiden nu, inte i morgon eller nästa år."
(Thomas Dreier)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det ska vara kul att baka och laga mat

Om du har följt mig ett tag har det nog inte undgått dig att jag gillar att både baka och laga mat. :-) Tyvärr har jag nuförtiden inte alltid ork till det. :-( I alla fall när det gäller bakandet. Och på vardagarna är det älsklingen som står för matlagningen. ^^ Han är snäll, min älskling. Hur som helst, för min del behövs ingen "morot" för att få mig att tycka om att vara i köket, men hur kan man inte tycka att det är kul när man har ett så fint förkläde som jag:
 
Hittade tyvärr inte bilden där jag har förklädet på mig. På den bilden ser det ut som om jag är naken.
 
Visst är det fint? Jag och älsklingen köpte det när vi var på bröllopsresa i Rom. Då köpte vi även den här, fast till älsklingen:
 
 
Lite roligt måste man få ha. Även i köket. ;-)


Dagens citat:

"Gör det roliga först. Det tråkiga blir mindre tråkigt, när inget roligt väntar."
(Magnus von Platen)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie