Hur var det med tillgängligheten?

Tidigare har jag nämnt att jag är intresserad av att testa på ljudböcker och en torsdagskväll när jag var ensam hemma tänkte jag göra slag i saken. Jag satte på paddan, letade mig fram till Elib och valde ut en ljudbok att låna. Men sedan tog det stopp. På plattan stod det att man endast kunde låna ljudböcker till en dator.
 
 
 
Om man hade kunnat spara ned en fil till datorn skulle detta inte ha varit något problem för mig, men av förklarliga skäl kan man bara "streama" ljudböckerna. Därför kan jag inte låna ned dem till min mp3. Och att sitta och lyssna vid datorn ... Jag vill hellre lyssna på det när jag diskar eller städar. Eller kanske ligger i soffan/sängen och tar det lugnt. När jag sitter vid datorn håller jag oftast på med saker som kräver min fulla koncentration och om jag då skulle lyssna på en ljudbok, skulle jag missa större delen av vad som sades. Därför hade det varit att föredra om jag kunde streame ljudböckerna till paddan. Den är liksom enklare att starta och placera än exempelvis Doten. Att starta en av våra stationära datorer när jag ska diska eller städa är inget alternativ. Kommer ju ändå inte höra något.
 
Visst finns alternativet att jag kan köpa en ljudbok (finns mp3-filer att köpa), men eftersom jag ännu inte vet om det är något för mig vill jag först låna för att testa. Så det var lite av en besvikelse. Får nog ta och lyssna genom datorn. Ge det ett försök. Se hur det går.


Dagens citat:

"Livets olika skuggor gör målningen vackrare."
(Mike Dolan)


Ha det så bra!
Otillgängliga kramar
Jessie