Jessicas grotta

Pandemic - dags att rädda världen från virus

Senaste spelet i min och älsklingens brädspelssamling är Pandemic, som är ett slags strategispel. Innan vi köpte det, förklarade älsklingen att det är ett spel där spelarna samarbetar mot spelet. Då skrattade jag. Spela tillsammans mot spelet? Ett brädspel? Men det är sant och det är hur kul som helst.
 
 
 
Spelet går ut på följande (ungefär). Fyra stycken virus har uppstått och börjat sprida sig runt om i världen. Spelarnas uppgift är att hitta botemedel mot dessa fyra virus, genom att tillsammans samla ihop fem kort av varje virusfärg. Under tiden måste man hindra varje virus från att sprida sig. Fast det är svårare än vad man kan tro, för efter varje spelares drag förökar sig dessa virus och ibland kan det hända att något virus får utbrott och sprider sig till närliggande städer, eller så sker ett nytt epidemiutbrott. Det får max ske sju utbrott av det slaget där viruset sprider sig till närliggande städer. Sedan är spelet över.
 
 
Ett riktigt roligt spel! Det gäller verkligen att man tänker efter och diskuterar med varandra. När jag och älsklingen hade spelat det fyra gånger, hade vi vunnit två omgångar och förlorat två omgångar. Fast det är bara kul att det inte är alltför enkelt. Lite måste man få tänka. Man behöver utmaningar.
 
 
 
Det här är ett spel som jag verkligen kan rekommendera andra att spela. :-) Det skulle vara spännande att testa att spela med fler än älsklingen, för enligt honom lär det vara ännu svårare ... Någon som är sugen på en spelkväll eller liknande? :-)


Dagens citat:

"Egen framgång är bäst - men andras olycka är inte heller att förakta."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Hanan
skriven :

Kul! Kan vi spela nån gång när jag är hos dig