Min osmarta telefon

Min telefon är inte smart. Den kan varken stava till "kanin" eller "paddan". Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har försökt lägga till orden i mobilens ordlista. Däremot händer det här när jag försöker stava till "paddan":
 
 
Ska jag tolka det som att min telefon försöker säga mig något?
 
Hur som helst önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt År!
 


Dagens citat:

"Kreativitet bygger på tillit. Lita på dina instinkter."
(Rita Mae Brown)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Upplev tre år på en timma

I brädspelet Seasons tar man sig igenom årstid för årstid under tre år. Spelet går ut på att man ska få ihop så många kristaller som möjligt.
 
 
 
 
Kristaller kan man få på olika sätt. Främst genom att spela ut så kallade "power cards" som man har. Dock kostar varje sådant kort olika saker (antingen energisymboler eller visst antal kristaller) och man får endast spela ut ett visst antal kort, beroende på hur hög åkallande-förmåga man har. Denna förmåga kan man öka på olika sätt.
 
 
Seasons finns även att spela online på Board Game Arena.
 
 
Som vanligt tycker jag att det är kul med spel där man får tänka till. I Seasons gäller det att planera och då menar jag för alla tre åren. Man inleder spelet med att välja nio kort var. Sedan ska man fördela dessa på de tre åren, med tre kort för varje år. Det gäller alltså att fundera på när i spelet ens kort kan gagna en bäst.


Dagens citat:

"Få saker i en stads arkitektur är vackrare designade än ett träd."
(Jaime Lerner)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det är skillnad på möss och möss

Oftast föredrar jag att hålla saker och ting enkelt, som exempelvis datormöss. Vad som behövs för att en mus ska vara funktionsduglig för mig är själva musen, två knappar ovanpå och helst ett scrollningshjul. Det är den optimala musen för mig. :-)
 
Hemma hos oss har vi en mer avancerad mus än så ... Utöver det jag nämnde, finns det två knappar på vänster sida (där jag brukar ha min tumme, ty jag är högerhänt). Deras funktion är att bläddra mellan olika sidor som man har haft uppe;
 
 
 
Vår odresserade mus
 
Mitt problem med den här musen är att jag jämt och ständigt kommer åt de här knapparna. Speciellt när jag har skrivit långa blogginlägg eller kommentarer ... Jag vet att det är mig och inte musen det är fel på, men det fungerar inte mellan oss. Fast jag måste se till så att det fungerar. :-( Jag vill inte tvinga älsklingen till att välja mellan mig och denna bråkstake till mus. Känner du möjligtvis till någon dressyrskola för datormöss så att vår mus blir lite dresserad och förstår hur den som mus ska bete sig?


Dagens citat:

"Din viljestyrka i dag avgör ditt öde i morgon. Viljestyrka och öde är ett och detsamma."
(Swami Sivananda)


Ha det så bra!
Odresserade kramar
Jessie