Daisypath Anniversary tickers

Min osmarta telefon

Min telefon är inte smart. Den kan varken stava till "kanin" eller "paddan". Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har försökt lägga till orden i mobilens ordlista. Däremot händer det här när jag försöker stava till "paddan":
 
 
Ska jag tolka det som att min telefon försöker säga mig något?
 
Hur som helst önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt År!
 


Dagens citat:

"Kreativitet bygger på tillit. Lita på dina instinkter."
(Rita Mae Brown)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Upplev tre år på en timma

I brädspelet Seasons tar man sig igenom årstid för årstid under tre år. Spelet går ut på att man ska få ihop så många kristaller som möjligt.
 
 
 
 
Kristaller kan man få på olika sätt. Främst genom att spela ut så kallade "power cards" som man har. Dock kostar varje sådant kort olika saker (antingen energisymboler eller visst antal kristaller) och man får endast spela ut ett visst antal kort, beroende på hur hög åkallande-förmåga man har. Denna förmåga kan man öka på olika sätt.
 
 
Seasons finns även att spela online på Board Game Arena.
 
 
Som vanligt tycker jag att det är kul med spel där man får tänka till. I Seasons gäller det att planera och då menar jag för alla tre åren. Man inleder spelet med att välja nio kort var. Sedan ska man fördela dessa på de tre åren, med tre kort för varje år. Det gäller alltså att fundera på när i spelet ens kort kan gagna en bäst.


Dagens citat:

"Få saker i en stads arkitektur är vackrare designade än ett träd."
(Jaime Lerner)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det är skillnad på möss och möss

Oftast föredrar jag att hålla saker och ting enkelt, som exempelvis datormöss. Vad som behövs för att en mus ska vara funktionsduglig för mig är själva musen, två knappar ovanpå och helst ett scrollningshjul. Det är den optimala musen för mig. :-)
 
Hemma hos oss har vi en mer avancerad mus än så ... Utöver det jag nämnde, finns det två knappar på vänster sida (där jag brukar ha min tumme, ty jag är högerhänt). Deras funktion är att bläddra mellan olika sidor som man har haft uppe;
 
 
 
Vår odresserade mus
 
Mitt problem med den här musen är att jag jämt och ständigt kommer åt de här knapparna. Speciellt när jag har skrivit långa blogginlägg eller kommentarer ... Jag vet att det är mig och inte musen det är fel på, men det fungerar inte mellan oss. Fast jag måste se till så att det fungerar. :-( Jag vill inte tvinga älsklingen till att välja mellan mig och denna bråkstake till mus. Känner du möjligtvis till någon dressyrskola för datormöss så att vår mus blir lite dresserad och förstår hur den som mus ska bete sig?


Dagens citat:

"Din viljestyrka i dag avgör ditt öde i morgon. Viljestyrka och öde är ett och detsamma."
(Swami Sivananda)


Ha det så bra!
Odresserade kramar
Jessie

Röd vinterängel (Tove Birkeland Brandt)

Röd vinterängel handlar bland annat om Mimmi och Micke samt den psykiskt sjuke Jailson. Genom sitt handlande förstör Jailson en rad människors liv. Till dessa personer hör Micke och hans familj.
 
För ett tag sedan blev jag kontaktad av Tove Birkeland Brandt, som undrade om jag hade lust att läsa hennes debutbok Röd vinterängel samt även hennes makes debutbok. Eftersom jag själv skriver vet jag hur uppskattat det är med feedback och därför tackade jag ja till att läsa och skriva om dessa böcker. Kort därpå damp båda böckerna ned i min inkorg.
 
Ganska snart insåg jag att Röd vinterängel inte var en bok för mig. I den epub-fil som jag fick skickad till mig, dryper varje sida av satsradningar. Efter att min svensklärare på gymnasiet fick mig att sluta satsrada själv, har jag väldigt svårt för satsradningar i böcker. Jag reagerar ganska negativt på det eftersom jag anser att det ser slarvigt ut. Ovanpå det förekommer det en del andra språkliga missar och dessutom väljer hon att berätta saker och ting istället för att gestalta det. Exempelvis talas det om en person som har ett tyskt namn. Förutom att hon förklarar att han bryter på tyska (vilket är helt och hållet godtagbart i mina ögon) lägger hon även till förklaringen att han är från Tyskland. Just det hade hon kunnat hoppa över, för som läsare känns det nästan som att bli dumförklarad. Det känns som att hon inte riktigt litar på att jag själv kan dra slutsatsen att han är från Tyskland. Jag ska inte längre uppehålla mig vid det språkliga, men jag hoppas att hon jobbar på det till nästa bok.
 
 
 
Något annat som gjorde mig upprörd var två rena faktafel och jag respekterar att hon i slutet av boken skriver att hon inte påstår att faktadelarna i boken är korrekta till hundra procent, men vissa saker är ändå så pass lätta att kolla upp att jag anser att man som författare har ett visst ansvar att se till att just de sakerna blir korrekt beskrivna. Exempelvis antydde hon att en åklagare arbetar på domstolen och utfärdar domstolsordrar. I Sverige utfärdas inga "domstolsordrar". Däremot kan rätten (domare samt i vissa fall även x antal nämndemän) fatta ett beslut, men det är lite av en annan sak. En åklagare arbetar på en åklagarkammare, som är en del av Åklagarmyndigheten och därmed en helt annan myndighet än Sveriges Domstolar. Sedan reagerade jag starkt på hennes beskrivning av när en person döms till rättspsykiatrisk vård - där var det fel från början till slut.
 
Jag försökte verkligen hitta något positivt med boken, för det är mycket roligare och trevligare att säga något positivt än att behöva säga något negativt, men tyvärr lyckades jag inte. Varken berättelsen eller karaktärerna (där de flesta tydligen var väldigt heta och snygga) lyckades gripa tag i mig och få mig intresserad. Jag kollade på andra omdömen, för jag verkade vara väldigt ensam om att inte tycka om boken. Jag ville veta vad det var jag missade. Dock kändes det som en liten tröst när inte heller Annika (vars blogg jag förresten följer) verkade fastna för boken.
 
Innan jag publicerade det här inlägget, skrev jag till Tove Birkeland Brandt och framförde mina synpunkter och undrade om det kanske kunde vara så att jag fått fel fil? Att jag fått den fil som inte var redigerad? Hon skickade en ny fil och bad mig att titta på den för att sedan kunna ge henne "en rättvis bedömning". Jag ögnade igenom den nya filen lite snabbt innan jag skrev det här inlägget, men såvitt jag kan se var det exakt samma fil som jag fick tidigare. För tillfället har jag inte tid att läsa den nya filen, utan det får vänta till senare. Men förutom att skicka mig en ny fil, skickade hon även en länk till en video på YouTube som handlar om satsradning. Jag tycker att den sortens respons är väldigt märklig, men någon förklaring har jag inte fått (trots att jag har skrivit och frågat vad hon menade med det).


Dagens citat:

"Ju mer vi bryr oss om andras välbefinnande, desto större blir vårt eget."
(Dalai Lama)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Lilla jag måste verkligen ha varit snäll i år

Jag känner mig verkligen materialistisk genom att skriva det här inlägget, fast just nu struntar jag i det. :-)
 
Minns du att jag förra året berättade om en utgåva från 1931 av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige, som jag hittade på ett antikvariat i Halmstad, men inte kunde ta med mig eftersom jag inte hade plats i väskorna? Kan du gissa vad tomten kom med i år ..?
 
 
Ja, det är exakt den utgåvan som jag stod och dreglade över för ett år sedan! :-D Tydligen hade älsklingen besökt antikvariatet i höstas och sett att de fortfarande hade den. Vilken tur för mig! Den är så fin. Jag satt och klappade den en bra stund på julafton. Den står så fint i hyllan. Fast snart måste den dessvärre packas ned eftersom vi ska flytta om snart en månad. Men sedan så. Då ska den få stå bredvid Greven av Monte Cristo. Jag tror att de kommer passa bra ihop, tror inte du det? ;-)
 
Den är bara lite större än de andra böckerna ...
 


Dagens citat:

"Sinnesro är lycka."
(Swami Vishnudevananda)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Juridikpodden - säsong 2, avsnitt 7

Det börjar bli en smula underhållande att varken Tove eller Mårten minns vilket avsnitt det är som de spelar in. :-) Deras sköna och avslappnade inställning till det hela får mig att le lite extra.
 
 
Den här gången diskuterades det kring tidigare justitiekanslern (JK) Göran Lambertz och hans roll i Sture Bergwall/Thomas Quick-historien, korrekta domar och även lite om begreppet oskyldig. Till sist diskuterades det vilka juridiska julklappar som man vill ge bort eller som man önskar sig.
 
Jag själv är för lite insatt i Sture Bergwall-fallet för att kunna uttala mig om det (dock har jag tillräckligt hum om vad det handlar om). Däremot tänkte jag dela med mig av lite ointressant fakta om min erfarenhet av Göran Lambertz och begreppet oskyldigt dömd, nu när det ändå kom på tal. ;-)
 
På gymnasiet gick jag det samhällsvetenskapliga programmet med juridisk inriktning (första året på Öresundsgymnasiet och de två sista på Pauli Gymnasium i Malmö, för den nyfikna). På våra samhällskunskapslektioner (har jag för mig att det var?) hade vi nyhetsredovisning. Hur ofta vi hade det minns jag inte, men vid varje tillfälle var vi två stycken som skulle redovisa var sin nyhet. En fick ta inrikes och den andra fick ta utrikes. I ettan valde jag orkanen Katrina som en utrikesnyhet och i tvåan valde jag Göran Lambertzs rapport Felaktigt dömda, som handlade dels om oskyldigt dömda, dels om felaktigt dömda. Jag minns att jag verkligen gick in för det - jag tog upp exempel på fall i Sverige där personer blivit dömda för brott som de inte begått och jag drog även paralleller till USA. Då hade jag hyfsat nyligen läst John Grishams bok Den oskyldige mannen och var otroligt upprörd. I korta drag handlar boken om en man som sätts dit för ett brott han inte begått och döms till dödsstraff. Det sjukaste i sammanhanget är att boken är baserad på en verklig händelse. Min upprördhet ledde till ett engagemang i skoluppgiften, som i slutändan resulterade i MVG (det högsta betyg som man kunde få på den tiden). :-) Då var jag riktigt stolt.


Dagens citat:

"Den som inte fruktar för framtiden kan njuta av nuet."
(Thomas Fuller)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När blodet inte räcker till

 
Nästa gång kan det handla om dig eller en närstående. I somras åkte min pappa in akut till sjukhuset och där konstaterade de att han bland annat behövde blod. Han slapp dock uppleva den här situationen, eftersom sjukhuset hade de två, tre påsar som han akut behövde.
 
Registrera dig gärna som blodgivare om du har möjlighet. Tillsammans kan vi kämpa för att fler ska få chansen att överleva.
 
Jag är en stolt blodgivare och har varit det i fem år nu. Vill du göra mig sällskap? Ta dig då en titt på den här sidan.


Dagens citat:

"Tänk med hela kroppen."
(Taisen Deshimaru)


Ha det så bra!
Blodgivarkramar
Jessie

Vissa tar det där med att ha en god jul lite för bokstavligt

Med tanke på att det är självaste julafton idag, tänkte jag önska dig en riktig god jul och samtidigt bjuda på en tomte som jag hittade på Clas Ohlson i Halmstad (tror att han även finns på ICA Maxi):
 
 
Är det bara jag som tycker att han ser en aning drogad ut? Eller kanske lite på lyset? Kanske dags att nissarna tar ett snack med Herr Tomtefar? ;-)


Dagens citat:

"Jakten efter lycka är en av de största orsakerna till olycklighet."
(Eric Hoffer)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vi flockdjuriga människor

Mitt pendlande medför tyvärr en hel del tid som går åt till att tänka (om jag inte sover förstås). Och ja, ibland kan jag faktiskt tänka, fast det är en sällsynt företeelse. ;-) Hur som helst, genom lite funderande har jag kommit fram till slutsatsen att vi människor är riktiga flockdjur.
 
Redan i köping märkte jag detta när jag dagligen satt och väntade på tåget till jobbet. Det började med att en gick ut och då fortsatte resten av resenärerna att en och en följa efter, trots att det var flera minuter kvar innan tåget skulle gå. Samma sak är det i Falkenberg.
 
 
 
Det är ganska intressant att sitta och betrakta detta. Det är som att bevittna någon form av dominoeffekt. Eller Följa John. Hur kan det egentligen komma sig att vi gör så här? Jag var på väg att fråga om det är för att vi är rädda för att sticka ut, att inte passa in. Fast hur mycket finns det egentligen att passa in i, i den här situationen? Ärligt talat? Därför kan man nog utgå från att det alternativet är uteslutet. Dock kvarstår frågan: varför gör vi på det här sättet?
 
Har du något svar på det?


Dagens citat:

"Var lycklig med det du har medan du strävar efter det du vill ha."
(Helen Keller)


Ha det så bra!
Flockdjuriga kramar
Jessie

Bättre att gena än att skutta

Älsklingen hittade en rolig bild på Reddit som passar in på vår egen lilla arga kanin:
 
(http://i.imgur.com/6uIwYFK.gif)
 
Jag är säker på att hon hade kunnat göra likadant. :-) Varför anstränga sig när det finns genvägar? ;-)


Dagens citat:

"Tacksamhet är den säkraste vägen till belåtenhet."
(Joshua Becker)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Jag är en julgran

Hos Ikano Bank har man möjlighet att göra ett jultest och se vilken julkaraktär man är. Det här blev mitt resultat:
 
 
Du tycker i grunden om julen, där du älskar att stå i centrum med folk som svansar för dig, men du är aldrig helt bekväm och känner dig en aningen taggig. Du tappar snabbt intresset och tar av sig julkostymen så fort den sista nyårsraketen tystnat.
 

Testen är en del i en tävling som pågår fram till julafton och du hittar tävlingen och testet här. Vilken julkaraktär är du?


Dagens citat:

"Livet är ett mysterium att uppleva. Inte ett problem att lösa."
(Sören Aabye Kierkegaard)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Berövad (Liz Coley)

När trettonåriga Angie Chapman betraktar sin spegelbild, känner hon inte igen sig. En mager och blek främling stirrar tillbaka - med en sextonårings skräckslagna blick. Angie har inget minne av vad som har hänt, men tre år har gått. Tre år då hon varit spårlöst försvunnen, förmodad avliden. Ärren som slingrar sig runt hennes handleder och vrister är de enda ledtrådarna. Nu måste Angie försöka lösa gåtan om sig själv. Och det finns några som kan berätta varje fasansfull liten detalj om de inte hade varit inlåsta - i hennes egen hjärna. Kommer Angie verkligen klara av sanningen? Skulle du radera dina värsta minnen om du bara kunde? Skulle du då förbli samma människa? Vad skulle du förlora? Vad skulle du vinna?
 
Antagligen bor det en liten självplågare i mig, för annars vet jag inte varför jag anmälde mig till Liz Coleys Berövad när Booked gav en chansen att läsa den. Nu när den ligger färdigläst framför mig, ryser jag i hela kroppen. Oupphörligen. Men tröstande nog vet jag att just den här specifika berättelsen är fiktiv. Det försäkrar författaren i slutet av boken.
 
 
Boken är välskriven med vackert språk och utförliga beskrivningar, och som läsare sugs jag lätt in i berättelsen. Fast den stannar inte kvar lika länge hos mig som exempelvis Skuggbarn och det är inte lika svårt att lägga den ifrån mig, även om jag vid ett par tillfällen höll på att missa att stiga av bussen i Falkenberg när jag var på väg hem. Fast den berör mig ändå till viss grad. Problemet är bara att jag inte berörs tillräckligt. Inte som i exempelvis Hungerspelen-trilogin.
 
Jag kommer aldrig att kunna förstå mig på eller acceptera vuxna som utsätter barn för sexuella övergrepp. Inte heller vuxna som ger sig på närstående, såsom sina egna barn eller syskonbarn. Sådant handlande är vidrigt. Minst sagt. Tyvärr lyckas inte Coley skildra just den biten. Det känns som om hon endast snuddar vid ämnet. Å andra sidan upplever jag att boken är riktad till en yngre läskrets och då är det inte så konstigt. Men det är synd, för jag tror att boken hade vunnit lite mer på det.
 
Mitt intresse för det här med multipla personligheter väcktes definitivt av att läsa Berövad. Jag tycker att det är intressant vilka metoder hjärnan tar till för att skydda sig. Angelas tre år av fångenskap var helt bortsuddade. Det är otroligt att hjärnan har en sådan kraft och kapacitet till att göra något sådant. Vad läskigt det måste vara att inte vara medveten om att man har flera personligheter inuti sig själv. Visst, om man inte känner till det, lider man väl egentligen ingen större skada, men du förstår kanske vad jag menar?
 
Hur som helst är Berövad värd att läsas, men saknar den extra kryddan som krävs för att fullkomligt trollbinda läsaren.
 
Det här exemplaret fick jag genom Booked.


Dagens citat:

"Kärleken vill inte ha något – och den räds ingenting."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När borttappade ord blir lustigt

Det är lätt hänt att både ett eller två ord försvinner när man skriver. Det har hänt mig flera gånger. Som tur är, är det lätt att åtgärda genom en noggrann korrekturgenomgång.
 
På Tjuvlyssnat/Tjuvtittat, hittade jag ett exempel på när en text som saknar ett ord, har smitit igenom korrekturkontrollen och resulterar i en tämligen rolig text:
 
(http://tjuvlyssnat.se/tjuvtittat/utredningsteknisk-besparingsatgard/)
 
 
Om du inte förstår vad som är roligt, kommer här en kort förklaring. Just nu är det mannen som tvingat till sig kontanter, som letar efter vittnen. Väldigt snällt av honom att hjälpa polisen i jakten på honom. Snällt, men kanske inte väldigt smart. Eller ..?


Dagens citat:

"Ingenting är ett misstag, såvida det inte upprepas."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Molniga försämringar och andra lösenordsfunderingar

Jag och älsklingen skaffade CloudMe i början då det var nytt och jag gillade det! :-) Tanken med ett virtuellt skrivbord var både kul och spännande. Jag använde det flitigt - skapade dokument där jag sparade olika saker som jag kunde tänkas behöva på fler än just den stationära datorn.
 
Dock gick tiden och användandet av detta molniga skrivbord trappades ned, för att till slut vara obefintligt. Under tiden har jag fått nyhetsbrev med uppdateringar från CloudMe, men av olika anledningar har jag bara klickat bort dessa mail, samtidigt som jag tänkt att jag borde logga in där. Fast nyligen kände jag återigen behov av det molniga skrivbordet och bestämde mig därför för att logga in igen.
 
Det blev en mindre chock när jag upptäckte att man numera inte kan skapa dokument, utan endast ladda upp (eller så är det bara jag som missat hur man skapar). Dessutom har designen förändrats fullkomligt. Den mysiga datorskrivbordsdesignen har bytts ut mot tråkigt vitt. Jag blev minst sagt besviken vid denna upptäckt.
 
 
Att jag blev besviken över att dokumentskaparfunktionen är borta, beror på att jag tänkte börja använda molnet till att samla lösenord. Jag har nämligen så många olika lösenord, att det är en smula svårt att hålla allihop i huvudet. I och för sig har jag ett litet skrivhäfte där jag hittills har samlat mina lösenord, men det är lätt hänt att ett sådant häfte kommer bort. Det gjorde mitt i senaste flytten, men numera är det återfunnet. Därför tänkte jag att ett dokument på ett virtuellt skrivbord är praktiskt och då har jag dessutom tillgång till det från vilken dator som helst.
 
Jag är medveten om att det också finns nackdelar med den här idén och dessa satt jag och älsklingen och diskuterade en kväll. Ett sådant dokument blir ganska sårbart. Den som lyckas få åtkomst till mitt molniga skrivbord får då även tillgång till mina övriga konton som jag har lite varstans. Inte en så bra idé med andra ord. Min nästa tanke var därför att jag skulle spara mina lösenord i ett dokument på något av mina usb-minnen, fast om jag då tappar usb-minnet, uppstår samma problem som jag nyss nämnde.
 
Efter ett flertal noggranna överväganden, beslutade jag mig för att återgå till mitt skrivhäfte, hur opraktiskt det än kan vara. Som jag set det är det hittills det bästa alternativet.
 
Hur håller du koll på dina lösenord?


Dagens citat:

"As I walked out of the door toward the gate what would lead to my freedom, I knew if I didn't leav my bitterness and hatred behind, I'd still be in prison."
(Nelson Mandela)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Mästerdetektiven nr 1 ..?

Det är inte ovanligt att min chef ber mig att hitta saker som nästintill är omöjliga att hitta. Senaste gången ville hon att jag skulle hitta ett telefonnummer till en expert inom stress- och krishantering. Det var lättare sagt än gjort. Det enda jag hittade var en talarbyrå, där man kunde boka den här experten för kurser och föreläsningar. Till slut ringde jag den här byrån och eftersom de hade stängt för dagen, talade jag in ett meddelande på deras telefonsvarare. Jag undrade om det var möjligt att få kontaktuppgifter till den här experten. Morgonen efter ringde han i egen hög person.
 
På en väg till/från Dalarna (kan det vara riksväg 70 ..?). Så vitt är det inte i år. Inte i Halland i alla fall.
 
Ibland är det inte lika "lätt" att få fram det min chef vill veta. Dock får jag i alla fall träna upp mina detektivfärdigheter. :-) Man får försöka se det positiva i saker och ting.


Dagens citat:

"Bemöt varje ögonblick som om det vore gjort av guld."
(Cheryl Brown)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Grannsämja och hänsyn - endast hittepå?

För mig är det en självklarhet att ta hänsyn till grannarna. Framför allt då man bor i lägenhet. Att ta hänsyn till grannarna innebär bland annat att man inte stör mer än i onödan. Att man som granne borrar i väggen efter kl. 21.00 - var och varannan dag - är inte att ta hänsyn.
 
Antagligen har vi fått nya grannar i lägenheten som ligger vägg i vägg med vårt sovrum och vardagsrum. Jag vet att det flyttade in en ny familj i trappuppgången bredvid vår och under en månads tid har grannarna som nu bor vägg i vägg med oss, hållit på att borra. Fast inte bara dagtid (vilket de enligt älsklingen har gjort väldigt mycket). Jag har tappat räkningen på hur många kvällar efter kl. 21.00 som de höll på att borra och hamra i väggen. Dock upphörde de med detta när vi fått nog och bestämt oss för att klaga hos hyresvärden.
 
Många har fått felaktigt för sig att man som hyresgäst får låta hur mycket som helst, fram till kl. 22.00, bara för att hyresvärdarna brukar ha den tiden i sina trivselregler - att det ska vara tyst efter det klockslaget. I hyreslagen finns inga tider satta:
 
25 § När hyresgästen använder lägenheten skall han se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar som i sådan grad kan vara skadliga för hälsan eller annars försämra deras bostadsmiljö att de inte skäligen bör tålas (störningar i boendet). Hyresgästen skall vid sin användning av lägenheten också i övrigt iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom fastigheten. Hyresgästen skall hålla noggrann tillsyn över att detta också iakttas av dem för vilka han svarar enligt 24 § första stycket.
 
 

Jag anser att det är sunt förnuft att inte hålla på att borra eller liknande så sent på kvällen (våra grannar har dessutom småbarn och det låter som om de även har ett spädbarn) och att veta att sådant stör grannarna - framför allt om man gör sådant sent på kvällen. Under dagtid får man acceptera lite mer ljud (dock inte hur mycket som helst), men på kvällen ska man ha rätt till lugn och ro.
 
Om man råkar ut för grannar som stör, ska man klaga hos sin hyresvärd. Ifall det inte blir någon förbättring, kan man skicka in en ansökan om åtgärdsföreläggande till hyresnämnden, där man yrkar (kräver) att hyresvärden ser till så att störningarna upphör. Dock ska man tänka på att ärenden om åtgärdsföreläggande vanligtvis inte är s.k. förtursärenden och därför finns risken för lång handläggningstid.
 
Ansökningsblankett till hyresnämnden hittar du här.


Dagens citat:

"Vi ser inte saker så som de är, vi ser saker så som vi är."
(Anais Nin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Before the dawn

Det här är en av mina Evanescence-favoriter. Vilken är din?
 
 
 
Meet me after dark again and I'll hold you
I am nothing more then to saviour of that
And maybe tonight, we'll fly so far away
We'll be lost before the dawn

If only night could hold you, where i can see you, my love
Then let me never ever wake again
And maybe tonight, we'll fly so far away
We'll be lost before the dawn

Somehow I know that we can't wake again from this dream
It's not real, but it's ours

Maybe tonight, we'll fly so far away
We'll be lost before the dawn

Maybe tonight, we'll fly so far away
We'll be lost before the dawn

[Chanting]

[Music fades out]


Dagens citat:

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear."
(Nelson Mandela)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dagen då jag nästan blev miljonär

 
 


Dagens citat:

"Livet krymper eller växer i proportion till ens mod."
(Anais Nin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Årets lussebullar

Nu har årets lussebullar blivit bakade och i år blev det de här:
 
 
Jag vet att jag har kört med lussekatter och lussekaniner de senaste åren, men jag hade inte tillräckligt med fantasi för att komma på vad jag annars kunde göra. Fast som du kan se, försökte jag mig på att göra bloddroppar, men de var faktiskt svårare att göra än vad jag trodde. Får göra ett nytt försök nästa år.
 
I år gjorde jag dock ögon, mun och morrhår med färgpasta.
 
Du får gärna komma med förslag på vilka lussebullar som jag kan försöka mig på att göra nästa år. :-)


Dagens citat:

"Ingenting är mjukare och mer flexibelt än vatten, ändå kan inget stå emot det."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Femtio nyanser av honom (E L James)

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.

Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad. Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...
 
Jag kan inte säga på rak arm vilka förväntningar jag hade på E L James' (pseudonym för Erika Leonard/Erika Mitchell) Femtio nyanser av honom, men antagligen hade jag för höga eftersom jag lämnades kvar med en känsla av svag besvikelse så snart boken var utläst. Var det här allt? Var det inte mer än så?
 
 
 
Med tanke på allt prat och alla skriverier om Femtio nyanser-serien, trodde jag att jag skulle mötas av någon form av porrbok. Till min lättnad var det faktiskt förvånansvärt lite av den varan och bdsm-inslagen var nästintill obefintliga. För att vara ärlig påminde det ganska mycket om Nora Roberts romaner.
 
Vad jag dock tyckte om var E L James' olika beskrivningar, framför allt Anastasias känslor och funderingar. E L James skriver så att man förstår, men hon lyckas ändå att inte skriva läsaren på näsan. Jag blev förtjust i hennes användande av Anas Undermedvetna och Inre Gudinna. Då blev beskrivningarna extra tydliga och jag log nästan varje gång. :-)
 
Vad tycker jag som helhet då? I mina ögon är det här en bitvis underhållande relationsroman, som då och då får en att fundera på vissa aspekter av sitt eget liv. I alla fall för min del, då jag kände igen mig i ganska mycket av det Ana tänkte och kände.
 
Det här exemplaret fick jag i present av älsklingen.


Dagens citat:

"Det bästa du kan erbjuda någon du älskar är din närvaro. Hur kan du älska om du inte är där?"
(Thich Nhat Hanh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Google Translate-varning - BIG TIME

Varje gång jag ser att jag har fått en kommentar, blir jag alltid lika glad. Att jag har lyckats få dig att kommentera, innebär att jag på något sätt lyckats väcka en tanke eller känsla hos dig som du vill att jag ska ta del av.
 
Senaste gången som jag fick en kommentar utgjorde ingen skillnad. Det var i alla fall fram tills jag såg själva kommentaren:
 
Mitt namn är Malina , från Storbritannien . Jag vill dela min vittnesbörd med allmänheten om vad detta tempel som kallas ( änglar lösning ) har gjort för mig , har detta tempel bara tog tillbaka min förlorade ex älskare till mig med sina stora stavningsarbete, blev jag dejta den här mannen som heter Steven vi var tillsammans under en lång tid och vi älskade vår jagets men när jag inte kunde att ge honom en manlig barn under 5 år lämnade han mig och berättade mig att han inte kan fortsätta längre då var jag nu letar efter sätt att få honom tillbaka , och även bli gravid , tills en vän till mig berättade om detta tempel och gav mig sina kontakt e-post , kommer du inte tro det när jag kontaktade dem på mina problem de förberett de objekt och kasta förtrollningen för mig och ta med min förlorade make tillbaka , och efter en månad jag missade min månatliga flödet och gå för ett test och resultatet förklarade att jag var gravid , är glad idag är en mamma till en uppsättning av tvillingar en pojke och en flicka ,
 
jag tackar templet en gång för vad de har gjort för mig , om du är ute passera genom någon av dessa problem som anges nedan:
( 1 ) Om du vill att ditt ex tillbaka
( 2 ) om du alltid har mardrömmar .
( 3 ) Du vill främjas på kontoret.
( 4 ) Du vill att kvinnor / män springa efter dig .
( 5 ) Om du vill ha ett barn .
( 6 ) Du vill bli rik .
( 7 ) Du vill knyta din make / maka att vara din för evigt .
( 8 ) Om du behöver ekonomiskt stöd .
( 9 ) Växtbaserade vård
( 10 ) Om du inte kan ha möjlighet att tillfredsställa din fru kön önskan grund eller låg err åtgärd .
( 11 ) Om din menstruation vägrar att komma ut den dag den anta eller över flöden .
( 12 ) om ditt arbete vägrar att betala dig , folk tack dig ? .
( 13 ) lösa ett markfrågan och få tillbaka det.
( 14 ) Har din familj Denny dig av din rätt?
( 15 ) Låt folk lyder mina ord och gör mitt vill
( 16 ) Har du ett lågt spermie ?
( 17 ) Mål lösa E.T.C
 
Kontakta dem på sin e-post på theangelsofsolution@gmail.com
Och få löst alla dina problem Tack.
 
Information:
Namn: Malina
E-postadress: theangelsofsolution@gmail.com
 
 
Till en början blev jag mållös. Sedan började jag skratta. Därefter skrattade jag lite till. Menar den här personen allvar? Antagligen inte. För mig är det tydligt att det endast är en bluff. Fast jag får ändå tacka för kommentaren. Jag blev trots allt underhållen en stund och som bekant förlänger ett gott skratt livet.


Dagens citat:

"Allt som är värt att göra är värt att göras långsamt."
(Mae West)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Sökes: Julstämning

Vi är redan inne i december. Jösses vad fort tiden har gått! Fast det känns inte som att det är december, eftersom snön är spårlöst försvunnen (i alla fall i skrivande stund).
 
UPPDATERING: Inlägget skrevs den 5 december. Den 8 december kom snön till Getinge, men så snart mark och gräsmatta hade blivit täckta av snö, kom regnet och spelade bort det.
 
De senaste fyra åren har jag varit bortskämd med snö från november till långt in på våren - och rejält dessutom. Jag saknar det, för trots alla problem det orsakar, är det mysigt med snö vid den här tiden.
 
Jag ska i alla fall göra vad jag kan för att ingjuta en smula julkänsla och det ska jag göra med ett videoklipp från den 22 december förra året. Så mysigt var det i Köping när jag hängde med älsklingen för att spåra. :-)
 


Dagens citat:

"Jag är den jag är och jag är villig att låta andra vara den de är."
(Esther Hicks)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Miss Saigon

Chefen tyckte att vi (jag, chefen och den yngre advokaten) skulle göra något kul nu inför jul. Valet föll till sist på musikalen Miss Saigon som framförs i Malmö på Malmö Opera och efter lite ombokning på grund av omflyttade förhandlingar, bokade vi biljetter till föreställningen den 1 december. Dessvärre blev chefen sjuk den helgen och kunde inte följa med. Därför fick den f.d. sekreteraren (som jag har efterträtt) följa med och det blev hur bra som helst. Jag gillar henne! Har inte träffat henne sedan hon slutade.
 
 
Vi inledde det hela med att äta på Malmö Operas restaurang. Som förrätt blev det smör, ost och sill. Har aldrig ätit en ostbit rätt upp och ned. Lite spännande upplevelse. :-) Till huvudrätt blev det ugnsbakad torsk, med potatismos och pilgrims- och hummermousseline och efterrätten bestod av äppelkaka och ett inbrottssäkert kanderat äpple. Väldigt gott!
 
 
 
Själva musikalen då? Det enda namnet som jag kände igen var Dan Ekborg och vilken grymt rolig prestation han gjorde! Jag har försökt att leta upp det på YouTube, men hittade inget med honom. :-( Däremot hittade jag ett ljudklipp från SR som du hittar här. Till slut hittade jag ett videoklipp på Malmö Operas egen sida och det klippet hittar du här. Där kan man se Dan Ekborg, så se gärna det! :-) Alla skådespelare var väldigt duktiga! Skulle kunna tänka mig att se den igen. :-)
 
Börja gärna se den vid 4:00! Så fint de sjunger! Jag njöt under föreställningen.
 
Under föreställningen tyckte vi att kvinnan som spelade den prostituerade Kim samt några fler skådespelare som spelade andra karaktärer, pratade lite roligt. Nu i efterhand har jag fått min förklaring. Hon som spelar KIm och några av de andra skådespelarna är inte från Sverige. Riktigt imponerande att de ändå lyckats framföra en föreställning på just svenska.
 
 


Dagens citat:

"Ta inte tankarna alltför allvarligt."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Frysta wienerbröd

Eftersom jag och älsklingen är nyfikna av oss, kunde vi inte låta bli att köpa en påse med frysta wienerbröd när butiken sålde ut dem. Bara för att testa. :-) Jag är nämligen förtjust i färska wienerbröd.
 
Före
 
Efter
 
Resultatet blev inte exakt som färska, men jag får erkänna att smakmässigt var det ganska likt. Fast jag föredrar ändå de ofrysta. Har länge velat testa på att baka egna. Får försöka ta mig tid att göra det någon gång. :-)
 


Dagens citat:

"Att inte vilja ha någonting är att ha allting."
(Swami Satchidananda)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Äventyret fortsätter

I förra veckan var jag och älsklingen på bio i Falkenberg och såg filmatiseringen av Suzanne Collins bok Fatta eld (originaltitel: Catching fire), som är fortsättningen på Hungerspelen. Som jag berättade i ett tidigare inlägg, hade jag sett fram emot filmen och jag blev långt ifrån besviken. :-)
 
Jag tycker att de verkligen har lyckats återskapa stämningen och känslorna i boken. Arenan var precis så som jag hade föreställt mig. :-) Filmen berörde mig så mycket att jag nästan hela tiden fick sitta och hålla tillbaka tårarna. Vilka fenomenala skådespelarinsatser. Fast å andra sidan vet jag inte om det faktiskt var filmens förtjänst eller om det var mina känslor för boken som spökade. Okej, jag ska väl erkänna att jag blev lite besviken på Plutarch Heavensbee. Dock kan jag inte sätta fingret på vad det är som gjorde mig besviken.
 
 
 
 
Oavsett vilket, var jag nöjd på det stora hela. :-) Jag ser fram emot sista delen - Revolt (originaltitel: Mockingjay). Just den boken var jag inte lika förtjust i, då jag mest upplevde den som en lång transportsträcka till slutet. Dock hoppas jag på att den filmen blir lite bättre som film och håller lika hög klass som de tidigare. För man får erkänna att de här filmerna är välgjorda. :-)
 
Om du är nyfiken på vad jag tyckte om första filmen, hittar du det här.


Dagens citat:

"Låt dig inte tryckas undan av dina problem; låt dig ledas av dina drömmar."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Posten = SJ?

Jag litar inte på Posten. Inte alls. Jag räknar nästan aldrig med att brev som jag skickar ska komma fram till mottagaren. Ungefär som när jag reser med SJ - jag räknar med att det alltid ska vara någon form av strul.
 
När jag flyttade ihop med älsklingen, sommaren 2009, fick jag ett brev från en person. Detta brev skickades ned till mina föräldrar, trots att jag tydligt sagt ifrån att jag inte längre skulle ta emot någon post som kom dit. Pappa stoppade brevet i ett annat kuvert och skickade upp det till mig. Trodde han ...
 
 
 
Det brevet kom aldrig fram. När jag ringde till Posten för att höra mig för, fick jag veta att det inte fanns något som de kunde göra. De tar inget ansvar för försvunna brev. Men visst är det konstigt? Det är ju trots allt de som slarvat bort det.
 
Nu har det hänt igen. Jag har beställt en sak till jul och säljaren har skickat iväg det. Det gjorde han i början på förra veckan. Jag har fortfarande inte fått det. Förstår du min irritation? Visst händer det väl misstag, men hur kan man slarva bort brev och paket? Tråkigt nog var det här paketet skickat som ett vanligt brev. Inte möjligt att spåra med andra ord.
 
Kanske är Posten och SJ i maskopi med varandra ..? Jag börjar ana konspiration!


Dagens citat:

"Vi kan inte upptäcka nya hav om vi inte har modet att släppa blicken från stranden."
(Andre Gide)


Ha det så bra!
Konspiratoriska kramar
Jessie

Dålig kvalitet eller bara otur?

Mina tankar efter mitt besök på vårdcentralen Västra Vall i Varberg.
 
 
 


Dagens citat:

"Behåll mindre. Ge mer."
(Joshua Becker)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det vattenskygga avloppsmonstret

I slutet av sommaren och i början av hösten, hade vi en inneboende i avloppet på jobbet. Hur vi lyckades inse det är ganska enkelt. Varje gång vi spolade vatten i vasken, började någon där nere morra. Jag drog slutsatsen att detta avloppsmonster inte var förtjust i vatten. Varför skulle det annars morra? Hur som helst fick vi till slut hjälp med att schasa bort avloppsmonstret, så nu hörs inget när vi spolar vatten. :-)
 
Jag har filmbevis på morrandet om du nu inte tror på mig:
 
 
 
 


Dagens citat:

"There is no such thing as good writing, only good rewriting."
(Robert Graves)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Köping har fått konkurrens

Minns du att jag sade att jag tyckte att Köpings bibliotekskort var det snyggaste som jag hade?
 
 
Det är onekligen snyggt. Men är den verkligen snyggare än Halmstads bibliotekskort?
 
 
Svårt val. Vad tycker du?


Dagens citat:

"No matter how busy you may think you are, you must find time for reading or surrender yourself to self-chosen ignorance."
(Confucius)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Kundskrämmare?

När jag och älsklingen åkte ned till Malmö i oktober för att fira min syster och min pappa, besökte vi bland annat gallerian Hansacompagniet (verkar som att den numer heter endast Hansa) i jakt på ett trevligt fik. Något fik som intresserade oss, hittade vi inte. Däremot såg vi den här i en blomsterbutik:
 
 
Hur tänkte de där? Själv ryggade jag tillbaka när jag såg honom. Tror de verkligen att den ska locka in kunder? Jag tror snarare på motsatsen. Han är nog för kunder vad en fågelskrämma är för fåglar. Håller du inte med?


Dagens citat:

"You must stay drunk on writing so reality cannot destroy you."
(Ray Bradbury)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Låt bli barnen!

Just nu befinner jag mig i en period då jag tycker att det är intressant att lyssna på poddar eller liknande. För tillfället har jag fått upp ögonen för P3 Dokumentär och stod och lyssnade på ett avsnitt när jag bakade i förra veckan. Just det avsnittet fick det att krypa i kroppen på mig. Det handlade om den så kallade Huddingehärvan.
 
Huddingehärvan utspelade sig i början på nittiotalet och var ett barnpornografimål. Ett mål som bidrog till att Stockholms tingsrätt blev en porrbiograf - detta på grund av hur lagstiftningen såg ut då.
 
 
Jag är medveten om att man inte kan rå för sin sexualitet och så länge man inte skadar andra, anser jag att det inte är någon fara. Att vissa handlingar ändå inte är okej (exempelvis att fota nakna barn för sin sexuella njutnings skull) är en annan sak. Vad jag inte kan förstå är hur man kan ha mage att utnyttja barn för sexuella syften? Blotta tanken får det att vända sig i magen på mig. Jag har svårt att formulera begripliga meningar, eftersom jag tycker att det är så vidrigt. Varför kan man inte försöka hitta substitut om man nu dras sexuellt till barn? Varför måste man göra barn illa?
 
Jag behöver nog knappast förklara varför jag anser att det är hemskt. Att det är barn det handlar om säger allt. En liten tröst är att lagstiftningen definitivt har blivit bättre sedan nittiotalet, men det finns ännu förbättringar som kan göras.
 


Dagens citat:

"Inga tillägg, hur briljanta de än är, kan förbättra ett arbete i lika hög grad som nedstrykningar."
(Leo Tolstoj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!