Femtio nyanser av honom (E L James)

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.

Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad. Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...
 
Jag kan inte säga på rak arm vilka förväntningar jag hade på E L James' (pseudonym för Erika Leonard/Erika Mitchell) Femtio nyanser av honom, men antagligen hade jag för höga eftersom jag lämnades kvar med en känsla av svag besvikelse så snart boken var utläst. Var det här allt? Var det inte mer än så?
 
 
 
Med tanke på allt prat och alla skriverier om Femtio nyanser-serien, trodde jag att jag skulle mötas av någon form av porrbok. Till min lättnad var det faktiskt förvånansvärt lite av den varan och bdsm-inslagen var nästintill obefintliga. För att vara ärlig påminde det ganska mycket om Nora Roberts romaner.
 
Vad jag dock tyckte om var E L James' olika beskrivningar, framför allt Anastasias känslor och funderingar. E L James skriver så att man förstår, men hon lyckas ändå att inte skriva läsaren på näsan. Jag blev förtjust i hennes användande av Anas Undermedvetna och Inre Gudinna. Då blev beskrivningarna extra tydliga och jag log nästan varje gång. :-)
 
Vad tycker jag som helhet då? I mina ögon är det här en bitvis underhållande relationsroman, som då och då får en att fundera på vissa aspekter av sitt eget liv. I alla fall för min del, då jag kände igen mig i ganska mycket av det Ana tänkte och kände.
 
Det här exemplaret fick jag i present av älsklingen.


Dagens citat:

"Det bästa du kan erbjuda någon du älskar är din närvaro. Hur kan du älska om du inte är där?"
(Thich Nhat Hanh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie