Molniga försämringar och andra lösenordsfunderingar

Jag och älsklingen skaffade CloudMe i början då det var nytt och jag gillade det! :-) Tanken med ett virtuellt skrivbord var både kul och spännande. Jag använde det flitigt - skapade dokument där jag sparade olika saker som jag kunde tänkas behöva på fler än just den stationära datorn.
 
Dock gick tiden och användandet av detta molniga skrivbord trappades ned, för att till slut vara obefintligt. Under tiden har jag fått nyhetsbrev med uppdateringar från CloudMe, men av olika anledningar har jag bara klickat bort dessa mail, samtidigt som jag tänkt att jag borde logga in där. Fast nyligen kände jag återigen behov av det molniga skrivbordet och bestämde mig därför för att logga in igen.
 
Det blev en mindre chock när jag upptäckte att man numera inte kan skapa dokument, utan endast ladda upp (eller så är det bara jag som missat hur man skapar). Dessutom har designen förändrats fullkomligt. Den mysiga datorskrivbordsdesignen har bytts ut mot tråkigt vitt. Jag blev minst sagt besviken vid denna upptäckt.
 
 
Att jag blev besviken över att dokumentskaparfunktionen är borta, beror på att jag tänkte börja använda molnet till att samla lösenord. Jag har nämligen så många olika lösenord, att det är en smula svårt att hålla allihop i huvudet. I och för sig har jag ett litet skrivhäfte där jag hittills har samlat mina lösenord, men det är lätt hänt att ett sådant häfte kommer bort. Det gjorde mitt i senaste flytten, men numera är det återfunnet. Därför tänkte jag att ett dokument på ett virtuellt skrivbord är praktiskt och då har jag dessutom tillgång till det från vilken dator som helst.
 
Jag är medveten om att det också finns nackdelar med den här idén och dessa satt jag och älsklingen och diskuterade en kväll. Ett sådant dokument blir ganska sårbart. Den som lyckas få åtkomst till mitt molniga skrivbord får då även tillgång till mina övriga konton som jag har lite varstans. Inte en så bra idé med andra ord. Min nästa tanke var därför att jag skulle spara mina lösenord i ett dokument på något av mina usb-minnen, fast om jag då tappar usb-minnet, uppstår samma problem som jag nyss nämnde.
 
Efter ett flertal noggranna överväganden, beslutade jag mig för att återgå till mitt skrivhäfte, hur opraktiskt det än kan vara. Som jag set det är det hittills det bästa alternativet.
 
Hur håller du koll på dina lösenord?


Dagens citat:

"As I walked out of the door toward the gate what would lead to my freedom, I knew if I didn't leav my bitterness and hatred behind, I'd still be in prison."
(Nelson Mandela)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie