Posten = SJ?

Jag litar inte på Posten. Inte alls. Jag räknar nästan aldrig med att brev som jag skickar ska komma fram till mottagaren. Ungefär som när jag reser med SJ - jag räknar med att det alltid ska vara någon form av strul.
 
När jag flyttade ihop med älsklingen, sommaren 2009, fick jag ett brev från en person. Detta brev skickades ned till mina föräldrar, trots att jag tydligt sagt ifrån att jag inte längre skulle ta emot någon post som kom dit. Pappa stoppade brevet i ett annat kuvert och skickade upp det till mig. Trodde han ...
 
 
 
Det brevet kom aldrig fram. När jag ringde till Posten för att höra mig för, fick jag veta att det inte fanns något som de kunde göra. De tar inget ansvar för försvunna brev. Men visst är det konstigt? Det är ju trots allt de som slarvat bort det.
 
Nu har det hänt igen. Jag har beställt en sak till jul och säljaren har skickat iväg det. Det gjorde han i början på förra veckan. Jag har fortfarande inte fått det. Förstår du min irritation? Visst händer det väl misstag, men hur kan man slarva bort brev och paket? Tråkigt nog var det här paketet skickat som ett vanligt brev. Inte möjligt att spåra med andra ord.
 
Kanske är Posten och SJ i maskopi med varandra ..? Jag börjar ana konspiration!


Dagens citat:

"Vi kan inte upptäcka nya hav om vi inte har modet att släppa blicken från stranden."
(Andre Gide)


Ha det så bra!
Konspiratoriska kramar
Jessie
#1 - - Klas på Posten Kundtjänst:

Hej Jessie,
Jag beklagar att ditt brev inte kom fram som det skulle. Vår målsättning är naturligtvis att alla brev ska komma fram. Av alla de miljontals brev vi hanterar varje dag är det som du skriver väldigt svårt att lokalisera ett enskilt kuvert, om det kommer på villovägar. Skickar du något av värde är det förstås bättre att till exempel skicka det rekommenderat, eftersom det både försäkrar innehållet och ger dig spårbarheten.
Vänliga hälsningar
Klas på Posten Kundtjänst