Morotsmarmelad med morot och stjärnanis

Som bekant föredrar jag att göra saker och ting från grunden, även om det händer att också jag tar genvägar då och då. När jag då hittade ett tämligen okomplicerat recept på morotsmarmelad i ICAs kundtidning Buffé blev jag genast nyfiken på att testa det. Jag tycker om olika sorters marmelad. Det är otroligt gott att ha det på en varm rostemacka. :-)
 
Receptet på marmeladen hittar man i första numret av 2013 års Buffé. Det man gör är att skala och riva 500 gram morötter. De ska grovrivas. Sedan tvättar man en citron och en apelsin ordentligt under rinnande varmt vatten. Därefter ska man finriva skalen och pressa ut saften. När det är klart ska de rivna morötterna, 3 msk riven ingefära, 5 dl vatten, citrusskalen och -saften koka i en kastrull cirka fem minuter. Efter det tillsätter man 5 dl syltsocker och 3 stjärnanis för att sedan låta det koka på svag värme utan lock under 45 minuter. Då det är klart, ska man skumma av det väl och därefter hälla upp marmeladen på rena burkar.
 
 
Marmeladen var enkel att göra, fast den blev nästan lite för söt enligt mig. Kanske hade man kunnat ta mindre syltsocker, men då vet jag inte hur konsistensen blir. Har du något tips på hur man ska göra för att få marmeladen mindre söt, men utan att konsistensen påverkas?


Dagens citat:

"Att vilja ha mindre är en större välsignelse än att ha mer."
(Mary Ellen Edmunds)


Ha det så bra!
Marmeladiga kramar
Jessie