Våra lejon går mot strömmen

Vår honkatt protesterar emellanåt genom att utföra sina behov utanför kattlådan. Ett tag tröttnade vi på detta och besökte en ganska nyöppnad djuraffär i Västerås för att hitta en lösning. Dock mådde jag så pass dåligt att jag fick sitta kvar i bilen och vänta på älsklingen. Det han hittade var den här sprayen:
 
Hmm, bilden blev suddigare än vad jag tyckte att den var i kameran. Aja, det syns ändå vad det är för något. Och givetvis ville vår hona vara med på bild. Hon sprang fram på en gång när hon såg att jag skulle ta en bild.
 

Enligt kvinnan i djuraffären ska denna spray locka katten till den plats man sprayar på. Hennes förslag var därför att vi skulle spraya på kattlådan. I brist på bättre alternativ var vi beredda att testa det. Fast innan vi markerar en av kattlådorna, ville vi först experimentera på något annat. Exempelvis någon av deras leksaker. Våra försökskaniner blev en mus och Nalle Puh.
 
Musen på bilden är inte den musen som blev vår försökskanin. Försökskaninen var en grön mus, men inför bildtagningen hittade jag inte den rätta musen. Men de ser ungefär likadana ut - bortsett från färgen då.
 

Resultatet blev inte vad vi hade förväntat oss. Hanen springer all världens väg när han känner doften och honan försöker även hon att undkomma doften - till en början i alla fall. Med lite tålamod och stort mått lirkande kan man få henne att lukta på leksaken. Sedan tycks hon bli lite "drogad". Hon beter sig i alla fall som när hon har varit i närheten av kattmynta.
 
Med det här resultatet är jag inte villig att markera någon av deras lådor med den här sprayen. Inte än i alla fall. Ska göra några fler experiment först och hoppas på bättre resultat.


Dagens citat:

"Det är inte den du tror att du är som håller dig tillbaka; det är den du tror att du inte är."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie