Daisypath Anniversary tickers

Indirekt erkännande?

I början av december då det var snökaos i Stockholm, var det nästan ännu större tågkaos med kraftigt försenade tåg. Under en av dessa dagar fick jag ta ett senare tåg (som dessutom var en halvtimme sent) än vad jag hade planerat eftersom det tåg hem som jag först tänkt ta var kraftigt försenad.
 
 
När vi kommit ombord på den senare avgången, frågade en av resenärerna (i en mycket arg ton) tågvärdinnan varför han inte fått något sms om förseningarna denna dag, då han fått det de andra dagarna? Tågvärdinnan försökte lugnt och sansat förklara för honom att det bara skickas ut sms när tågen ställts in. Han fortsatte hävda att han visst fått sms när det rört sig om förseningar. Till slut frågade han i alla fall vad orsaken var till att det här tåget var sent. Då svarade hon:
 
Egentligen skulle det här tåget inte vara sent.
 

Låt svaret sjunka in *ler* Jag undrar om hon insåg att hon i och med det svaret faktiskt påstod att SJ:s tåg egentligen inte ska komma i tid utan att de faktiskt ska vara sena. Att de endast i undantagsfall kommer i tid. För det var just det hon gjorde.


Dagens citat:

"Om inte nu, när då?"
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

What if

Ända sedan jag såg Titanic för första gången har jag älskat filmen. Jag beundrade Kate Winslet för hennes fantastiska rollinsats som Rose Dewitt Bukater och för att hon är väldigt vacker.
 
Nyligen fick jag erfara att Kate Winslet inte bara är en vacker och duktig skådespelerska. Tydligen kan hon sjunga också. Riktigt bra dessutom. Det är ingen överdrift att säga att hennes röst hänförde mig. För övrigt är låten jag hörde - What if - fin. En av kommentarerna till låten är rätt kul:
 
What If she had let Jack join her on the floating door!? Well I guess we'll never know.
(Man måste höra låten för att förstå det roliga. Eller så är det bara jag som är lättroad.)
 

Har du också missat Kate Winslets vackra röst? Lyssna då gärna på YouTube-videon med låten här nere. Själv har jag gjort det minst ett dussin gånger. :-)
 
 
 


Dagens citat:

"Fartyg är som säkrast när de ligger i hamn, men det är inte vad fartyg är byggda för."
(Paulo Coelho)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Erotisk novelltävling

Det bästa med novelltävlingar är att jag får inspiration till att skriva nya noveller. Jag tvingas att tänka till. Därför blev jag glad när jag via en blogg fann Mörkersdottir förlags novelltävling med temat erotik och fantastik.
 
Du hittar tävlingsreglerna här. Det man ska göra är att skriva en erotisk novell med fantasytema. Sedan ska man mejla novellen till info@morkersdottir.se innan den 1 mars 2013. I mejlets ämnesrad ska man skriva erotik + fantastik.
 
 
Precis som jag skrev inför den förra novelltävlingen på temat fantasy, är detta ingen genre som jag ännu känner mig bekväm med. Men jag vill gärna göra ett försök. Får se om jag lyckas med det i tid. :-)


Dagens citat:

"Jag är stark, eftersom jag har varit svag. Jag är orädd, eftersom jag har varit rädd. Jag är klok, eftersom jag har varit oförnuftig."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Skepp åhoj! Del 2

I förra inlägget glömde jag berätta att Birkas kryssningsbåt skulle ta oss till Mariehamn på Åland.
 
Hur som helst, till slut fick vi äntligen komma in i vår hytt och den var ... liten. Fast vi hade ändå inte planerat att tillbringa hela kryssningen i hytten. Men de minuter som var kvar tills vi skulle gå ned till middagen i buffé-restaurangen var vi inne i hytten och "upptäckte" den.
 
 
 
Under middagen fick vi fönsterplats, men dessvärre såg vi inte så mycket då det hade mörknat (klockan var trots allt runt sex på kvällen). Fast det var mysigt att se alla lampor som lyste i mörkret. Maten som vi fick välja bland (var ju en buffé) var trevlig och god. Det positiva var att de hade ett eget litet buffébord för barn där de fick välja mellan hamburgare, pommes, spaghetti och lite till. Smart tänkt det där! Blev imponerad. :-)
 
Eftersom det har gått en månad sedan vi var där har jag inte alla detaljer i huvudet, men jag har för mig att vi gick runt i båten för att upptäcka de olika våningarna. Vi försökte bland annat gå till tax free-shopen, men den hade inte öppet just då. Så vi gick vidare till översta våningen där man kunde "relaxa". På den våningen fanns även Birkas "strand" - en badavdelning med konstgjort solljus, så man hade möjlighet att ligga på "stranden"och sola. Vi badade aldrig (hade ju inte några badkläder med oss), men däremot satt vi en stund i relax-avdelningen och tog det lugnt.
 
 
Vi hade kollat i programmet för vår kryssning och någon gång under kvällen skulle det bli dans i en av pubbarna. Jag och älsklingen tog oss därför till hytten för att klä om och sedan gick vi ned. Vi dansade en stund till dansbandsmusik trots att jag är fullkomligt värdelös på att dansa. Men jag försökte i alla fall och älsklingen hade tålamod med mig. Fast till slut klarade jag inte av att dansa mer eftersom jag hade blivit väldigt yr på grund av allt snurrande när vi försökte bugga. Vi fick med andra ord sätta oss emellanåt och dricka lite. Efter några fler försök gav vi i alla fall upp då jag mådde för dåligt för att fortsätta. Förlåt älskling.
 
Istället gick vi till den andra pubben där det skulle vara karaoke. Fortsättning följer.


Dagens citat:

"Hindren från ditt förflutna kan öppna dörrar till nya möjligheter."
(Ralph Blum)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bokhyllerunda - Ö

I bokhyllerunda-inlägget om bokstaven C skrev jag om boken Civilrätt. Vad är då mer lämpligt än att även skriva om dess övningsbok - Övningsboken till Civilrätt?
 
 
Den här boken (inklusive Folke Grauers Studiematerial för juridisk grundkurs) är ett utmärkt komplement till de juridiska studierna då boken innehåller frågor (både kortfrågor och lite mer problematiserande frågor) samt svar lösningar och svar. Genom att använda boken kan man försöka ge sig på att använda sina teoretiska kunskaper i lite mer praktiska sammanhang. Man får möjlighet att testa sig själv och se om man verkligen kan det man har pluggat in. Jag hoppas att denna och Civilrätt är obligatoriska böcker på litteraturlistorna för juridiska kurser. Den här boken fick jag av min bästa vän. :-)


Dagens citat:

"Lycka är när det du tänker, det du säger, och det du gör är i harmoni."
(Mahatma Gandhi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det där är inte till någon hjälp!

 
 


Dagens citat:

"Förlorat guld kan återfås, aldrig förlorad tid."
(Kinesiskt ordspråk)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Anledningen till att man skaffar kanin!

När jag var yngre imponerades jag av grannen som lärt sin hund att bära matkassen från affären i det bostadsområde där vi bodde. Om inte vår egen hund hade varit för gammal skulle jag själv ha försökt mig på att lära henne att göra något liknande. Jag har försökt få katterna här hemma att hjälpa till lite. Ett tag brukade vår hane hjälpa mig att bädda sängen, men det har han slutat med. Fast det gör ingenting eftersom jag nu har kommit på en ännu bättre idé:
 
Bilden är inte min, utan återfinns på http://imgur.com/apH9Q (som man finner via Reddit).
 

Tänk vad smidigt det skulle vara om vår kanin kunde sköta inköp av mat!    Då skulle jag ha mer tid under helgerna till att göra annat som jag har lust till. Operation "Lära kanin att handla mat" börjar nu!Dagens citat:

"Gör det du kan, med det du har, där du är."
(Theodore Roosevelt)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Paganinikontraktet (Lars Kepler)

En unga kvinna hittas drunknad på en övergiven båt som driver omkring i Stockholms skärgård. Samtidigt är två personer försvunna. Kriminalkommissarie Joona Linna anar att det är något som inte står rätt till, men hade inte räknat med den kamp på liv och död som det visar sig bli.
 
Paganinikontraktet är pseudonymduon Lars Keplers andra bok om Joona Linna. Den första heter Hypnotisören. Fast trots att  detta är "tvåan" tycker jag att den fungerar att läsas innan man har läst den första. Lars Kepler nämner vid få tillfällen något om handlingen från Hypnotisören, men inte i den grad att läsningen av Paganinikontraktet blir beroende av den första boken. Fast de förklaringar som man får (om vilka personerna är etc.) är inte på något sätt störande för den som läst första boken. Jag tyckte att det smälte in bra och för mig som glömt en del från första boken var detta en positiv påminnelse.
 
 
Gott om spänning fanns det och det hela knöts ihop på ett bra sätt, även om vissa delar av berättelsen kändes lite för extrema för min del.
 
Vad jag däremot hade problem med, var Lars Keplers dialogskrivning. Att de valde att använda tal-/tankestreck för att markera dialoger har jag inga problem med, eftersom jag själv fram tills nyligen skrev dialoger på det sättet. Det som störde mig var att de satte punkt för tidigt och började en mening där det egentligen skulle ha varit ett kommatecken:
 
- Du vet mycket väl, säger Pontus Salman. Att vi har en lång tradition av...
 

Jag hade föredragit om de hade satt ett kommatecken efter Salman. Det är i alla fall så jag har fått lära mig att skriva dialoger när man använder strecket. Men utöver det fanns det inget att anmärka på. Kepler vet hur de ska dra ut på spänningen att man nästan spricker av otålighet. Jag ser fram emot att läsa nästa del.


Dagens citat:

"När det är tillräckligt mörkt kan du se stjärnorna."
(Ralph Waldo Emerson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Natti natti

Som du kanske känner till jobbade älsklingen tidigare med grisar. :-) Jag har själv hjälpt till några gånger på den första grisgården han jobbade på och dessa besök lärde mig att grisar kan vara både roliga och glada. Lite blyga kanske, men det finns även väldigt keliga grisar. En sugga ville buffa på mig med trynet varje gång jag gick förbi och dessutom ville hon gärna att jag klappade henne.
 
I klippet nedan kan du se en gris som älsklingen filmade vid något tillfälle. Och nej, den är inte död. Den sover bara väldigt djupt. Tydligen vaknade den så snart han hade stängt av videofunktionen på telefonen. Klippet är hämtat från älsklingens blogg. Den kan du själv besöka om du är intresserad av vad han pysslar med i Halmstad eller hans övriga tankar i allmänhet. Exempelvis om Peter Pan. Tydligen har Disney gett oss en felaktig bild av denne pojke. :-o
 
 
 
 


Dagens citat:

"Lycklig är den som glömmer det man inte kan ändra."
(Johann Strauss)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Beroende? Varför tror du det?

Vid något tillfälle efter att jag och älsklingen flyttat ihop fick jag lite Isadora-nagellack i present av min syster och hennes sambo. Hennes sambo jobbar nämligen på Isadoras lager i Malmö. Då började jag använda nagellack lite oftare än vad jag tidigare gjort, men sedan använde jag inte nagellack lika mycket under några månader. Däremot har jag hamstrat på mig en del nagellack som jag har tyckt har varit fina.
 
Det ljusblå i mitten prydde mina naglar när vi gifte oss.
 
Nu gäller det bara att finna tid och ork till att använda dessa nagellack. Det är ju kul att göra sig lite extra fin. Att piffa till sig lite även om det "bara" är en vanlig vardag. Fast att hålla på att göra mönster och liknande är inte riktigt min grej. Jag tycker att det kan vara fint på andra, men dessvärre är inte jag så kreativ.
 
Vad tycker du om nagellack? I vilka sammanhang anser du att det är passande eller opassande?


Dagens citat:

"Med blomster kan man berätta det osagda."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Let's talk about books!

Kanske beror det på att jag följer oändligt många bokbloggar (fråga bara min bästa vän som har fått se det med egna ögon), men det känns som att var och varannan boknörd/bokholist/bokälskare (kärt barn har många namn) är med i en bokcirkel. På sista tiden har viljan att också vara med i en bokcirkel vuxit sig starkare och starkare, men det beror inte på att jag vill vara som alla andra. Anledningen är att jag gärna vill diskutera böcker med andra.
 
På sätt och vis kan man göra det genom att kommentera inlägg som handlar om böcker som man själv har läst, fast det blir ändå inte riktigt samma sak. Ibland handlar inläggen om böcker som jag knappt minns något om, eller (som det oftast är för mig) handlar inläggen om böcker som jag inte själv har läst. Att gå med i någon av alla bokcirklar som finns är ett alternativ, men dessvärre bor jag för långt ifrån för att det skulle fungera och dessutom har de hållit på ett tag, så de har alla blivit bekanta med varandra. Jag skulle förmoligen bara känna mig utanför. Därför har jag en idé. Varför inte starta en egen bokcirkel?
 
 
"Min" bokcirkel skulle inte vara begränsad till ett visst geografiskt område, utan i första hand skulle bokpratandet ske över internet - antingen per mejl, MNS (tro det eller ej, men den lever än!), Skype etc. Vet inte om man kan få till videokonferenser om man är fler än två, eller om man kan delta i ett samtal på Skype om man är fler än två, men det är problem som man kan lösa sen! Det viktigaste är att bokcirkelmedlemmarna skulle få möjlighet att tillsammans få diskutera böckerna som man läst.
 
Då uppkommer problemet vilka böcker som ska läsas i bokcirkeln. Alla har olika smak. Min tanke är att alla boksmaker skulle få vara välkomna. Hur skulle det då fungera? Idén är att den i bokcirkeln som har förslag på en bok att läsa mejlar ut förslaget, plus förslag på en deadline då boken ska vara läst, till alla i bokcirkeln. Då kan alla som vill läsa, och kan få tag på den boken, hänga på. Och om det nästa gång gäller en bok i en annan genre har man möjlighet att läsa den med. På det sättet kan man diskutera olika böcker med olika personer.
 
 
För att inte utesluta någon i bokcirkeln skulle det givetvis inte vara okej att föra bokcirkelsamtal på Facebook eller Google+ (även om jag förmodligen är den enda i Sverige som inte har Facebook). Sådana samtal skulle endast föras per mejl så att alla känner sig välkomna och har möjlighet att kunna delta i samtalet.
 
Slutligen, vad skulle namnet på bokcirkeln vara? Förslagsvis Let's talk about books, men det får bokcirkelmedlemmarna givetvis diskutera.
 
Låter det som en intressant idé? Om du är intresserad att vara med i denna bokcirkel, kan du antingen skriva en kommentar till det här inlägget (fyll då i fältet för e-post - det är bara jag som kommer se den e-postadressen) eller mejla till
 
dreamingtiger@hotmail.se
 Dagens citat:

"People can be taught how to hate and people can be taught how to spell. But apparently, it's one or the other."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Know your enemy

Om det inte har framkommit tidigare, är jag ett rätt stort "fan" av serierna Buffy the vampire slayer och Angel (men Buffy står mig närmast hjärtat). Min absoluta favoritkaraktär är Spike (han är fantastisk både som ond och god!), men som god tvåa kommer Angelus - Angels onda sida. När jag hittade videon med samlade klipp med Angelus blev jag förtjust. Men mest fastnade jag gör låten som är Green Days Know your enemy. Den fastnade verkligen i mitt huvud och i flera dagar efteråt kunde jag gå och nynna på den.
 
 
 
 
Hur löser man då ett sådant problem? Genom att söka upp låten på YouTube och lyssna på den om och om igen såklart! Och eftersom jag är så snäll som jag är, delar jag nu med mig av båda videorna. Varsågod. ;-)
 
 
 
 


Dagens citat:

"Verklig generositet mot framtiden är att ge allt i nuet."
(Albert Camus)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bokhyllerunda - Ä

Eftersom det var ganska länge sedan jag läste Karin Fossums Älskade Poona låter jag bokens baksida beskriva handlingen:
 
På en äng utanför Elvestad hittas en kvinna som mördats på ett synnerligen bestialiskt sätt. Dagen innan skulle Gunder Jomann ha hämtat sin nya hustru, Poona från Bombay i Indien, på flygplatsen. Men hans syster Marie råkar ut för en allvarlig bilolycka och eftersom han själv måste vaka på sjukhuset ber han en vän att hämta den efterlängtade hustrun. Men Poona dyker aldrig upp, varken på flygplatsen eller hemma hos Gunder.

Kommissarie Konrad Sejer och hans assistent Skarre kopplas in på fallet som väcker upp starka känslor i det lilla samhället där alla tror sig vet allt om alla.
 


Älskade Poona är den femte boken i serien om kommissarie Konrad Sejer. Det jag minns från boken är att jag blev lite besviken när jag var klar. Själva handlingen var väl okej, men jag hade förväntat mig mer eftersom jag tidigare hade läst Se dig inte om! (som även den tillhör serien om Konrad Sejer) och jag minns att jag tyckte om den. Kanske borde jag försöka läsa hela serien från början och därmed ge den här boken en chans till. Men det får vänta. Just nu finns det många olästa böcker i hyllan som vill bli lästa.


Dagens citat:

"Hemligheten till att ha allt är att inse att du redan har det."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vem bär ansvaret?

Under julledigheten såg vi på dokumentären Curiosity: How evil are you?. I den undersökte regissören och skådespelaren Eli Roth (han har bland annat regisserat Hostel) människors ondska genom bland annat Milgrams experiment (exakt vad det experimentet handlar om kan du läsa här och här). Kort handlar experimentet om att försöka förklara hur "normala" människor kan utföra handlingar som strider mot deras samvete. Jag minns att vi läste om det här experimentet på gymnasiet när vi hade kursen Psykologi A. Själva dokumentären finns att se på den här sidan.
 
Jag ska försöka förklara testet lite kort. Tre personer deltog. En "testledare", en elev (som var skådespelare) och försökspersonen som skulle agera lärare. Försökspersonen visste dock inte att eleven var skådespelare. Jag ska redan nu betona att det tydligen stod i deras beskrivning/avtal att de fick avbryta testet när som helst. Testledaren och försökspersonen placerades i ett rum med en apparat. Försökspersonen fick förklarat för sig att den gav elstötar (vilket inte stämde). Vad som sedan hände var att de genomförde ett minnestest. Varje gång "eleven" svarade fel, skulle försökspersonen ge honom stötar. Om jag inte minns fel sade skådespelaren i början av experimentet att han hade hjärtfel, men testledaren sade att det inte var någon fara med stötarna. För varje fel, ökades stöt-styrkan. Till slut utbrast eleven att han fått nog och att han började känna problem med hjärtat. Då vände sig de flesta om och sade att de nog skulle avsluta testet. Testledaren svarade att det var viktigt att de fortsatte. Varje gång försökspersonen ville avbryta, insisterade testledaren att det var av vikt att de fortsatte.
 
 
 
Efter experimentet frågade de försökspersonen vem som skulle burit ansvaret om skådespelaren verkligen haft hjärtproblem och kommit till skada på grund av stötarna. Jag ska inte sticka under stol med att jag blev upprörd när en kvinnlig försöksperson nonchalant sade att ansvaret skulle ha legat hos testledaren eftersom det var han som insisterade på att försökspersonen skulle fortsätta ge stötar.
 
Jag anser att den försökspersonen har fel. Visst, testledaren insisterade och övertalade, men till syvende och sist är det ändå försökspersonen som skulle hållits ansvarig om något hade hänt skådespelaren. Det var ju försökspersonen som "delat ut" stötar. Enligt deras avtal hade de ju rätt att få avbryta när helst de ville.
 
Det spelar ingen roll om det finns en tredje person som sitter och insisterar att försökspersonen ska fortsätta. Man ansvarar för sina handlingar. Allra helst då man faktiskt har en avtalad rätt att kunna säga nej. Det är en annan sak om man blir tvingad, men det förelåg aldrig något tvång i den här situationen. Bara lite påtryckning.
 
Hur jag själv skulle ha reagerat om jag deltagit som försöksperson i detta experiment, vet jag inte. Det är lätt att som utomstående säga att man skulle ha gjort ditt eller datt, men det är inte säkert att man hade gjort så när det kommer till kritan. För det handlar ändå om en slags auktoritet och sådana personer har viss makt. Jag vet att det är lätt att lyda någon om man känner sig underlägsen denna person. Exempelvis när man är ny på ett jobb. Då gör man ju som de andra anställda säger att man ska göra - framför allt om de har varit där längre. På det sättet är de lite av auktoriteter. I alla fall i det avseendet. Jag vill dock tro att jag hade haft modet och förnuftet att säga nej. Särskilt med tanke på att jag inte tycker om att tillfoga andra människor smärta - vare sig det gäller fysisk eller psykisk smärta.


Dagens citat:

"Det spelar ingen roll vad andra säger om dig - det viktiga är vad du säger om dig själv."
(Robin Sharma)


Ha det så bra!
Onda kramar
Jessie

Instinkter

De vuxna sade alltid när man växte upp att man aldrig skulle gå fram till en främmande hund eftersom man inte visste om den kunde anfalla - trots att den såg snäll ut. Det där har aldrig riktigt fastnat hos mig. Jag har i princip alltid gått fram till främmande hundar som stått bundna utanför affärer eller liknande, för att klappa dem och säga hej. Fast vid något tillfälle på gymnasiet tror jag nog att den där uppmaningen trots allt fastnade i huvudet på mig. Kort kan jag väl berätta att jag och bästa kompisen var på väg tillbaka till skolan efter att ha varit ute på stan under en håltimme (eller minns jag fel?). När vi skulle passera Raoul Wallenbergs Park vid Gustav Adolfs torg i Malmö, såg jag en väldigt gullig hund som var fastbunden. Givetvis gick jag närmare för att hälsa, men det ville inte hunden veta av. Därför satte den igång att skälla ganska aggressivt. Mitt tvärnitande fick min kompis att skratta och efter det blev jag mer försiktig när det kommer till att närma sig främmande hundar.
 
Detta kom jag att tänka på efter att ha sett följande bild:
 
Bilden är inte min, utan återfinns på http://i.imgur.com/CKjpY.jpg (som går att finna via Reddit).
 

Om jag hade hetat Randi och haft Facebook, hade detta kunnat vara mitt inlägg! Precis så beter jag mig när jag möter djur och människor. ;-)
 


Dagens citat:

"Skalet måste gå sönder innan fågeln kan flyga."
(Alfred Tennyson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Skepp åhoj! Del 1

Till min stora förvåning vann jag en kryssning med Birka Cruises när jag deltog i stegtävlingen på jobbet. Vinsten gällde en 22-timmarskryssning och med anledning av att vi endast skulle vara borta i ett dygn, valde jag och älsklingen att utnyttja min vinst. Vi hoppades på att djuren skulle klara sig och såg till så att de hade tillräckligt med mat, vatten och tömda lådor.
 
Den 27 december bar det av, men vi hade knappt hunnit lämna lägenheten förrän jag började sakna djuren och inte ville lämna dem. Trots att vi "bara" skulle vara borta i ungefär ett dygn, kändes det konstigt nog som om vi skulle vara från hemmet längre.
 
 
Vi blev hämtade vid OKQ8 (den mitt emot brandstationen) av anslutningsbussen och efter att den hämtat upp passagerare i Hallstahammar och Västerås, bar det av mot Stockholm. Kryssningsbåten skulle avgå från Stadsgårdskajen vid Slussen i Stockholm. Bussen var i princip full och vissa av de övriga passagerarna höll ett himla liv. Därför var det en lättnad när vi slutligen kunde lämna bussen och kliva in i terminalen, där vi skulle checka in.
 
Fast innan vi slutligen kunde checka in, fick vi först stå i en av världens längsta köer. Eller, kö och kö. Det skulle föreställa kö, men uppenbarligen känner inte alla till den ädla konsten att stå i kö. Hur som helst, när den biten var avklarad, fick vi åka upp en våning och återigen stå i "kö". Denna gång väntade vi på att få gå ombord på båten. Att bara stå och vänta på saker och ting är aldrig kul, men till slut fick vi gå ombord.
 
Men om du trodde att vår väntan var över hade du fel. Eftersom de höll på att städa hytterna, fick vi sitta och vänta i en av pubarna. Under tiden vi satt där spelade de olika låtar. En av låtarna var Lena Ph:s Det gör ont, vilken väckte gamla minnen till liv från den våren då jag konfirmerade mig.


Dagens citat:

"Resan är viktigare än målet."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ett får ... Två får ...

Tidigare berättade jag om några sömntips som jag läste om i Metro. Hittills har jag endast testat ett av dessa tips, vilket är det där med att man ska gå upp och göra något annat om man inte har lyckats somna efter femton minuter. Det jag gjorde var att gå ut till köket och dricka vatten. Däremot använder jag mig ganska ofta av en mycket känd och välbeprövad metod: Att räkna.
 
Fast ligger och räknar samtidigt som jag för min inre syn ser får som hoppar över hinder gör jag inte. Det enda jag gör är att räkna. För att trötta ut hjärnan ytterligare räknar jag till hundra på svenska, engelska och franska (inte nödvändigtvis i den ordningen). Nu på sista tiden har jag lagt till ytterligare en twist: att räkna långsamt. Jag har en tendens att skena i väg i väldig fart när jag pratar eller läser - så även med räknandet. Visst kan det fungera att räkna sig trött även om man gör det snabbt, men jag har insett att det är mer effektivt att göra det långsamt. Flera gånger får jag ta om det eftersom tröttheten gjort att jag tappat bort mig.
 
Jag och ett ointresserat får på Furuvik. Inte hoppade den över några hinder inte ...
 
Buttericks säljer en dvd där man får höra en man räkna får samtidigt som man får se (såvitt jag kunde se) samma får hoppa över samma hinder om och om igen. Om man inte är intresserad av att se fåret kan man istället köpa CD-skivan där man enbart får höra mannens ljuva stämma som säger "Ett ... får ... två ... får ...". Buttericks i Malmö brukade visa den här DVD:n i butiken och när jag och min syster såg den första gången kunde jag inte låta bli att härma honom - något min syster inte var förtjust i. Jag funderar på om jag inte borde köpa skivan, bränna över det till en MP3 och lyssna på det tills jag somnar varje kväll. Om inte annat kommer jag i alla fall att tråkas till sömn.
 
Har du några andra sömntips?


Dagens citat:

"Stora drömmares drömmar uppfylls aldrig - de överträffas alltid."
(Alfred Lord Whitehead)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Snön & jag

Under min uppväxt i Malmö lärde jag mig att förknippa "vinter" med "slask". Visst kom det tillräckligt med snö varje vinter (antingen innan jul eller någon gång i januari eller februari) så att man kunde åka pulka, men dessvärre smälte denna snö snabbt bort och kvar fanns slasken. En vit jul var därför något som endast existerade i filmer eller böcker.
 
Precis som alla andra barn älskade jag snö och varje år hoppades jag intensivt (dock förgäves) på en vit jul. När jag blev äldre försvann mina varma känslor för det där vita som ibland kom ned från himlen. Det innebar ju ändå mest slask!
 
Bild från när jag och älsklingen var ute och spårade under annan dag jul 2012 i en skog vid Kolsva (utanför Köping).
 
När jag och älsklingen blev tillsammans var jag fortfarande anti snö, medan han var/är en person med varma känslor för snö. Under de fyra år som vi har varit tillsammans har jag faktiskt börjat tycka om snö igen. Det är trots allt mysigt med snö. Att vi har haft snörejäla vintrar de senaste åren har nog hjälpt till lite (nackdelen är väl att jag nu har blivit bortskämd med vita vintrar). Men för att det ska vara trevligt med snö ska det handla om just snö och inte slask.


Dagens citat:

"Låt ditt förflutna göra dig bättre, inte bitter."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Spelberoende

Att spela spel kan vara kul och ibland händer det att det är så kul att jag fastnar. Det är svårt att slita sig från spelet pch flera timmar kan kännas som bara några få minuter.
 
Så var det när jag spelade The Sims första gången och då och då händer det när jag spelar The Sims 3. Det innebär att förutom att jag kan glömma bort tiden, kan jag gå runt och tänka på spelet när jag egentligen borde ha tankarna på annat håll. Min koncentration är inte där den bör vara. Nu har det hänt igen. Jag har återigen blivit beroende!
 
I fredags morse när jag satt och väntade på tåget till jobbet fick jag plötsligt för mig att kika på spelen i min telefon. Jag har inte haft några roliga mobilspel sedan min första mobil och därför räknade jag inte med att spelen i den här telefonen skulle vara särskilt roliga. Men det var innan jag mötte City Bloxx.
 
 
Spelet går ut på att man ska bygga en stad. "Spelplanen" är tjugofem rutor och på var och en av dessa rutor ska man bygga en byggnad. Fast det är inte så enkelt som det låter.
 
 
Det finns fyra olika slags byggnader som alla är i var sin färg. Dessa hus kan man inte placera hur man vill utan det finns speciella kombinationer. Det blå huset kan placeras var som helst (ett hus som är tio våningar högt). Det röda huset (som är tjugo våningar högt) måste ha en blå granne. Det gröna huset (som är trettio våningar högt) måste ha en röd och en blå granne. Det gula huset (som är fyrtio våningar högt) måste ha en blå, en röd och en grön granne. Som du kan se på min egen spelplan har jag inte lyckats särskilt väl (trots att jag har klarat av arton av totalt tjugo milstolpar. Jag funderar på att börja om. Fast med tanke på att jag inte är särskilt duktig i strategispel kommer jag säkert inte lyckas bättre med mitt andra försök (ja, resultatet som du ser ovan är från mitt första försök).
 
Men hur bygger man byggnaderna då?
 
 
Det är nu det blir klurigt! En lyftkran tillhandahåller alla våningar till huset och det man själv ska göra är att släppa ned dem i rätt ögonblick så att huset blir så rakt och stabilt som möjligt. Inte det lättaste faktiskt! För att visa dig hur det går till filmade jag en snabbis när jag byggde en blå byggnad - just för demonstration.
 
 
 
Brukar det också hända dig? Att du blir lite beroende av vissa spel?


Dagens citat:

"Nya möjligheter är ofta förklädda till smärtsamma slut."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Om "Som Zlatan fast bättre"

Om du är intresserad av att läsa boken Som Zlatan fast bättre, är det här ett bra klipp att titta på innan:

 Klippet hittade jag i det här inlägget.
 


Dagens citat:

"Människor är så lyckliga som de bestämmer sig för att vara."
(Abraham Lincoln)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bunny love

Att jag och älsklingen blev med kanin 1 augusti 2011, har nog inte undgått dig om du har läst mina inlägg sedan dess. Att vår lilla gulliga nin sedan kom in i trotsåldern (vid ett flertal tillfällen) och slutade vara vår gosiga sötnos har du nog inte heller missat ... Fast nu under de senaste månaderna verkar det som att hon har insett att det faktiskt kan vara lite mysigt och trevligt att kela med matte och husse. :-) Snart kan vi kanske få hålla henne i famnen igen! Söt är hon i vilket fall som helst. Trots att hon har haft pms nästan varje dag ...
 
Hur som helst, när älsklingen visade mig den här bilden som han hittade via Reddit kände jag mig tvungen att dela med mig av detta gulliga:
 
Bilden är inte min, utan återfinns på http://imgur.com/T1bsH (som går att finna via Reddit)
 
Behöver jag säga något mer? :-)


Dagens citat:

"Varje händelse har en anledning. Alla motgångar lär oss något. Ångra aldrig ditt förflutna. Acceptera det som den lärare den är."
(R. Sharma)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bokhyllerunda - Å

Tyvärr har jag inte några böcker i min bokhylla som börjar på Å, och i skrivande stund kan jag inte komma på någon titel som jag har läst som börjar på Å. Därför blir även dagens bokhyllerunda-inlägg ofullständigt.
 
 
Har du några tips på något titel på Å?


Dagens citat:

"I knew it! I knew it! Well, not 'knew it' in the sense of having the slightest idea, but I knew there was something I didn't know."
(Alyson Hannigan)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vad är ett namn?

På en av bokbloggarna som jag följer läste jag ett inlägg angående namnbyte av sin blogg. Alltså, om man är nöjd eller missnöjd med sitt val av namn och vad man hellre skulle vilja ha för namn om man kunde byta.
 
Om jag hade startat bloggen i dag skulle jag faktiskt inte valt http://dreamingtiger.blogg.se. Varför gjorde jag det då? Att använda mitt eget namn var inget alternativ eftersom jag ville vara så anonym som möjligt. Någon fantasi till att hitta på något som innehöll i alla fall mitt förnamn, hade jag inte. Därför fick det bli dreamingtiger som var det användarnamn som jag brukade använda på olika sidor.
 
 
Hur och varför det namnet uppstod från början minns jag endast delvis - jag tycker om tigrar. Då återstår dreaming och det är bakgrunden till det som är diffus. Det kan ha varit för att jag alltid har haft olika drömmar som jag velat uppnå. Eller så var det för att jag tyckte att dreaming/drömmande lät vackert. Jag är som sagt osäker. Hur som helst är det ett namn som jag har använt under några år.
 
Varför är jag missnöjd med namnet? En orsak är för att namnet inte har någon särskild betydelse. Det är lite greppat ur luften. Någon speciell koppling till mig finns inte. En annan orsak är för att jag inte känner att namnet känns särskilt seriöst, vilket kan bero på att det som sagt saknar någon särskild betydelse. Jag skulle alltså i dag ha valt ett namn som i alla fall är kopplat till mig - antingen till mitt namn eller mig som person. Visserligen kan jag byta namn på bloggadressen, men då blir jag tvungen att skapa en helt ny blogg och det känns inte särskilt lockande. Inte för att bara byta namn. Då står jag hellre ut med namnet som jag har nu.
 
Har du en blogg? Om ja, är du själv nöjd med ditt val av namn? Varför? Varför inte? Om du inte är nöjd, vad skulle du hellre vilja heta?


Dagens citat:

"Vi läker inte våra sår genom att älta det förgångna. Vi läker våra sår genom att leva i nuet."
(Marianne Williamson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Någon som vill köpa en liten kaninbur?

Förut nämnde jag att vi köpte en större bur till vår kanin eftersom hon växte ur gamla och att vi därför skulle sälja den (den gamla buren alltså). Den finns nu att köpa på Blocket.
 
 
Den kan även användas till marsvin. ;-) Bor du i Västmanland (kring Köping) och är intresserad är det bara att höra av dig!


Dagens citat:

"Sluta leta efter den rätta. Var den rätta."
(Deepak Chopra)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Geishabiskvier

Eftersom jag vet att älsklingen tycker om Geishachokladbollarna som jag gör ibland, och att han även är förtjust i mina chokladbiskvier, planerade jag till en början att försöka mig på att göra Geishabiskvier åt honom till jul. Tiden räckte dock inte till, så jag gjorde dem till nyår istället.
 
 
Jag använde samma mängd krossade och smälta Geishapraliner per 100 gram smör/margarin i biskvifyllningen som i receptet på chokladbollarna som jag fann på Bli min jäst. Tyvärr smakade de inte så mycket Geisha som jag hade hoppats på. Chokladbollarna har mer Geishasmak i sig. Till nästa gång får jag därför öka Geishamängden och hoppas på att jag prickar rätt då. :-) Men goda var de ändå. :-)


Dagens citat:

"Varje prestation börjar med beslutet att försöka."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Och där gick startskottet!

Det nya året började inte så bra för mig, då jag under de första dagarna har haft feber. Jag är inte alls bra på att vara sjuk eftersom jag inte klarar av att ligga stilla. Jag har ingen ro till det. Fast att vara uppe och göra saker var inte heller någon bra idé. Under min andra feberdag kompromissade jag genom att ligga i soffan och försöka komma igång med stickandet. Ett av mina mål under 2012 var ju att "återinlära" hur man stickar. Senaste gången jag höll på med stickning och virkning var under högstadiet och därför har dessa kunskaper genom åren som gått förpassats till hjärnans mörka och bortglömda vrår.
 
När jag nämnde för min mamma att jag skulle återuppta stickandet, fick jag en kopia av den stickskola som hon använde sig av när hon lärde sig sticka. Det var denna pärm, ett garnnystan och ett par bambustickor som jag hade till sällskap i soffan (bortsett från älsklingen som satt i soffans andra ände), fast jag själv tycker inte att beskrivningarna i pärmen var särskilt lysande. Det tog mig en stund att minnas enkel rätstickning och då fick jag också gå enbart efter minnet eftersom jag inte fick någon vägledning från pärmens beskrivning. Men nu tror jag att jag har hyfsad koll på rätstickning. Jag lyckades även få till avmaskningen efter lite om och men. I skrivande stund är slätstickning och avigmaskor som jag härnäst ska ge mig i kast med. När jag har fått bukt med det tror jag att jag är redo för att bekanta mig med några enklare mönster. :-)
 
 
Jag skrev tidigare i inlägget att jag använde/använder bambustickor. Det gör jag för att jag har fått höra (av min mamma, som fick höra det av min pappa, som fått höra det av min farmor) att stålstickorna i längden kan orsaka värk och slitningar i kroppen. Min mamma är ett levande bevis på detta, då hon nuförtiden får ont i armarna av att sticka med stålstickor (som hon i alla år har stickat med) medan hon inte känner av någon värk när hon stickar med sina bambustickor. Kan kanske vara något att tänka på om du själv ska sticka?
 
Har du några tips på enklare mönster som jag kan testa? :-)


Dagens citat:

"Du är kapabel till mer än du tror."
(Glinda, den goda häxan från norr i "Trollkarlen från Oz")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Förslag på hur man kan tjäna pengar

Är det bara jag som tycker att vi i samhället har blivit mer och mer besatta av att tjäna så mycket pengar som möjligt? Ibland blir jag trött när jag kommer på mig själv med att sitta och fundera på hur man ska få ihop en viss summa eller liknande. Pengar betyder inte allt, men dessvärre är det en genväg och underlättar en hel del. På sätt och vis är det lite tragiskt att samhället är så pengakåt som det är. Att vi är det.
 
Men om man nu försöker tjäna ihop mer pengar, tycker jag att bilden nedan visar ett av de roligare sätten:
 
Bilden är inte min, utan är hämtat från http://i.imgur.com/3TrBY.jpg, som går att finna via Reddit
 

Jag menar, hur kan man säga nej till det? ;-) Inte vill man väl vara ansvarig för en stackars fisks död? Eller? ;-)


Dagens citat:

"Jag kommer att resa mig och förvandla misstag till guld."
(Eddie Vedder)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bokhyllerunda - Z

Tyvärr har jag inte några böcker i min bokhylla (eller några nedpackade) som börjar på Z, och i skrivande stund kan jag inte komma på någon titel som jag har läst som börjar på Z. Därför blir dagens bokhyllerunda-inlägg ofullständigt.
 

Har du några tips på något titel på Z?


Dagens citat:

"No, it's a statistical impossibility for a sixteen-year-old girl to unplug her phone."
(Nicholas Brendon)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Skräck

Jag har alltid haft en ambivalent relation till skräck. Å ena sidan håller jag mig helst borta från läskigheter, vilket förmodligen har sin förklaring i att jag är relativt lättskrämd. Å andra sidan har jag trots det känt mig lockad att se på exempelvis skräckfilmer. Min skräckfilmsdebut ägde rum när jag var tio år. Så här i efterhand kan jag tycka att det kanske inte var så smart av min pappa att låta sin tioåriga dotter se på skräckfilmer trots att både han och min syster (som är tre år äldre än jag) höll mig sällskap. Hur som helst, som ett exempel på att det där med att läskigheter har varit lockande kan jag nämna den tecknade filmen My Little Pony: Spöket på Paradisgården. I början av den filmen finns ett spöke och under en viss period under min barndom var det spöket något av det läskigaste jag visste. Det var så läskigt att jag brukade hålla händerna för ögonen eller blunda när spöket visades. Jag klarade inte ens av att se på baksidan av videokassettens fodral (ja, på den tiden var det gamla hederliga VHS som gällde!) som pryddes av en bild på det tecknade spöket. Ändå tyckte jag om att se på filmen.
 
Nostalgi! Visst är det skumt att jag än i dag får rysningar av att se det där tecknade spöket?
 
 
För den som vill se filmen. Fast det är kanske bäst att du ser till att ha någon att hålla i handen innan du trycker på "Play"?
 

Mitt problem med skräck/läskiga filmer är nog att jag tänker för mycket. När jag var yngre kunde jag efteråt ligga i min säng och föreställa mig att det läskiga som jag sett i filmen var verkligt och att zombierna eller varelserna när som helst kunde ta sig in i lägenheten och göra mig och min familj illa. Efter sådana funderingar var det omöjligt att somna.
 
Nyligen såg jag och älsklingen på filmen Drömfångare som är baserad på herr Stephen Kings bok med samma namn (den boken står i min hylla och väntar på att bli läst). Att Stephen King var inblandad gjorde att mina förväntningar på filmen höjdes. Han är ju känd för att vara skräckens mästare. Fast trots att filmens början verkade lovande, slutade det med att jag blev besviken och hade god lust att gå ifrån tv:n. Varför? Det visade sig (nej, jag hade inte läst vad filmen handlade om innan vi såg den - inte noga i alla fall) att det läskiga i filmen var utomjordiskt.
 
 
För mig är sådant inte riktigt skräck. För mig handlar sådant mest om spänning. För mig är skräck det som är verkligt - något som har en naturlig förklaring. Något som faktiskt skulle kunna hända och därigenom gör sådant som jag tycker är tryggt, osäkert. Det är verklig skräck i mina ögon. Man måste alltså inte blanda in glittrande vampyrer, utomjordingar, varulvar och annat för att filmen eller boken ska bli läskig. Det räcker med en galen läkare som bestämt sig för att skapa en mänsklig tusenfoting genom att sy ihop levande människor. Eller ett tecknat spöke.
 
Vad är skräck för dig? Håller du med mig eller har du andra åsikter?


Dagens citat:

"Höj inte rösten. Förbättra ditt argument."
(Desmond Tutu)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Booked-lig julklapp

Vi Booked-medlemmar fick en julklapp innan jul - e-boken Det som inte växer är döende som Jesper Weithz har skrivit. Du minns kanske att jag har nämnt att jag i examenspresent fick en läsplatta av älsklingen? Jag har knappt testat den (har endast läst en novell och ett smakprov ur Malin Johanssons senaste roman) och därför blev jag glad över att nu kunna testa läsplattan med en roman som är gjord för e-boksläsning. Har ju inte läst en hel roman med läsplattan tidigare.
 
 
Fast innan jag ger mig i kast med e-boken ska jag läsa klart Paganinikontraktet som jag för närvarande läser. Jag ogillar att läsa två romaner parallellt och eftersom Booked inte satt ett sista datum för när Det som inte växer är döende ska vara klar, har jag därför ingen brådska. Som vanligt kommer det komma inlägg om böckerna så snart jag är klar med dem.


Dagens citat:

"Why is everything so confusing?"
(Avril Lavigne - I'm with you)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Måluppdatering: December och det slutliga resultatet

Jaha, då var 2012 redan slut. Vart tog året vägen egentligen?!
 
Under december hann jag ta mig igenom Som Zlatan fast bättre och därmed lyckades jag slutföra målet att läsa minst en bok i månaden.
 
Så här blev slutresultatet:
  • Bli klar med "ADK" innan 31 december 2012.
  • Göra bra ifrån mig på praktiken under våren 2012.
  • Påbörja romanprojektet "B" innan november 2012.
  • Skriva minst 50 000 st. ord på "B" under november 2012.
  • Gå på minst två anställningsintervjuer innan 31 december 2012.
  • Läsa minst en bok i månaden.
  • Lära mig klenornas hemlighet innan 31 december 2012.
  • Återinlära hur man stickar innan 31 december 2012.
  • Komma igång att träna och göra det regelbundet innan 31 december 2012.
 
 
Som du ser klarade jag bara av fyra av mina totalt nio mål, men jag är trots det inte besviken. Jag har gjort mitt bästa och mer kan man faktiskt inte begära av någon. Fast jag tänker lämna 2013 målfritt och se vad som händer. Just nu behöver jag inte något extra stressmoment i min tillvaro. Vad jag behöver är att få rätsida på tillvaron. Det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss, men vi gör vårt bästa av det! :-) Fast det var en kul idé med att ha mål att försöka klara av. Kanske gör jag ett nytt försök under 2014?
 
Hur gick det för dig? Klarade du av dina mål för 2012?


Dagens citat:

"Hur ofta du än besöker det förflutna, så finns det inget nytt att se."
(Robert Tew)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!