Ett får ... Två får ...

Tidigare berättade jag om några sömntips som jag läste om i Metro. Hittills har jag endast testat ett av dessa tips, vilket är det där med att man ska gå upp och göra något annat om man inte har lyckats somna efter femton minuter. Det jag gjorde var att gå ut till köket och dricka vatten. Däremot använder jag mig ganska ofta av en mycket känd och välbeprövad metod: Att räkna.
 
Fast ligger och räknar samtidigt som jag för min inre syn ser får som hoppar över hinder gör jag inte. Det enda jag gör är att räkna. För att trötta ut hjärnan ytterligare räknar jag till hundra på svenska, engelska och franska (inte nödvändigtvis i den ordningen). Nu på sista tiden har jag lagt till ytterligare en twist: att räkna långsamt. Jag har en tendens att skena i väg i väldig fart när jag pratar eller läser - så även med räknandet. Visst kan det fungera att räkna sig trött även om man gör det snabbt, men jag har insett att det är mer effektivt att göra det långsamt. Flera gånger får jag ta om det eftersom tröttheten gjort att jag tappat bort mig.
 
Jag och ett ointresserat får på Furuvik. Inte hoppade den över några hinder inte ...
 
Buttericks säljer en dvd där man får höra en man räkna får samtidigt som man får se (såvitt jag kunde se) samma får hoppa över samma hinder om och om igen. Om man inte är intresserad av att se fåret kan man istället köpa CD-skivan där man enbart får höra mannens ljuva stämma som säger "Ett ... får ... två ... får ...". Buttericks i Malmö brukade visa den här DVD:n i butiken och när jag och min syster såg den första gången kunde jag inte låta bli att härma honom - något min syster inte var förtjust i. Jag funderar på om jag inte borde köpa skivan, bränna över det till en MP3 och lyssna på det tills jag somnar varje kväll. Om inte annat kommer jag i alla fall att tråkas till sömn.
 
Har du några andra sömntips?


Dagens citat:

"Stora drömmares drömmar uppfylls aldrig - de överträffas alltid."
(Alfred Lord Whitehead)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie