Let's talk about books!

Kanske beror det på att jag följer oändligt många bokbloggar (fråga bara min bästa vän som har fått se det med egna ögon), men det känns som att var och varannan boknörd/bokholist/bokälskare (kärt barn har många namn) är med i en bokcirkel. På sista tiden har viljan att också vara med i en bokcirkel vuxit sig starkare och starkare, men det beror inte på att jag vill vara som alla andra. Anledningen är att jag gärna vill diskutera böcker med andra.
 
På sätt och vis kan man göra det genom att kommentera inlägg som handlar om böcker som man själv har läst, fast det blir ändå inte riktigt samma sak. Ibland handlar inläggen om böcker som jag knappt minns något om, eller (som det oftast är för mig) handlar inläggen om böcker som jag inte själv har läst. Att gå med i någon av alla bokcirklar som finns är ett alternativ, men dessvärre bor jag för långt ifrån för att det skulle fungera och dessutom har de hållit på ett tag, så de har alla blivit bekanta med varandra. Jag skulle förmoligen bara känna mig utanför. Därför har jag en idé. Varför inte starta en egen bokcirkel?
 
 
"Min" bokcirkel skulle inte vara begränsad till ett visst geografiskt område, utan i första hand skulle bokpratandet ske över internet - antingen per mejl, MNS (tro det eller ej, men den lever än!), Skype etc. Vet inte om man kan få till videokonferenser om man är fler än två, eller om man kan delta i ett samtal på Skype om man är fler än två, men det är problem som man kan lösa sen! Det viktigaste är att bokcirkelmedlemmarna skulle få möjlighet att tillsammans få diskutera böckerna som man läst.
 
Då uppkommer problemet vilka böcker som ska läsas i bokcirkeln. Alla har olika smak. Min tanke är att alla boksmaker skulle få vara välkomna. Hur skulle det då fungera? Idén är att den i bokcirkeln som har förslag på en bok att läsa mejlar ut förslaget, plus förslag på en deadline då boken ska vara läst, till alla i bokcirkeln. Då kan alla som vill läsa, och kan få tag på den boken, hänga på. Och om det nästa gång gäller en bok i en annan genre har man möjlighet att läsa den med. På det sättet kan man diskutera olika böcker med olika personer.
 
 
För att inte utesluta någon i bokcirkeln skulle det givetvis inte vara okej att föra bokcirkelsamtal på Facebook eller Google+ (även om jag förmodligen är den enda i Sverige som inte har Facebook). Sådana samtal skulle endast föras per mejl så att alla känner sig välkomna och har möjlighet att kunna delta i samtalet.
 
Slutligen, vad skulle namnet på bokcirkeln vara? Förslagsvis Let's talk about books, men det får bokcirkelmedlemmarna givetvis diskutera.
 
Låter det som en intressant idé? Om du är intresserad att vara med i denna bokcirkel, kan du antingen skriva en kommentar till det här inlägget (fyll då i fältet för e-post - det är bara jag som kommer se den e-postadressen) eller mejla till
 
 



Dagens citat:

"People can be taught how to hate and people can be taught how to spell. But apparently, it's one or the other."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Jag är med! Har också alltid velat vara med men aldrig hittat rätt bokcirkel för mig. Jag kan fråga några littraturintresserde jag känner om de vill vara med. Kanske länka tidd inlägg i min blogg om det är om?

Svar: Vad kul! Får börja göra en lista så man vet vilka som ska vara med :-) Det är helt okej att länka! Du får länka hur mycket du vill. :-) Bara kul om vi blir några fler. ;-)
Jessica