Spelberoende

Att spela spel kan vara kul och ibland händer det att det är så kul att jag fastnar. Det är svårt att slita sig från spelet pch flera timmar kan kännas som bara några få minuter.
 
Så var det när jag spelade The Sims första gången och då och då händer det när jag spelar The Sims 3. Det innebär att förutom att jag kan glömma bort tiden, kan jag gå runt och tänka på spelet när jag egentligen borde ha tankarna på annat håll. Min koncentration är inte där den bör vara. Nu har det hänt igen. Jag har återigen blivit beroende!
 
I fredags morse när jag satt och väntade på tåget till jobbet fick jag plötsligt för mig att kika på spelen i min telefon. Jag har inte haft några roliga mobilspel sedan min första mobil och därför räknade jag inte med att spelen i den här telefonen skulle vara särskilt roliga. Men det var innan jag mötte City Bloxx.
 
 
Spelet går ut på att man ska bygga en stad. "Spelplanen" är tjugofem rutor och på var och en av dessa rutor ska man bygga en byggnad. Fast det är inte så enkelt som det låter.
 
 
Det finns fyra olika slags byggnader som alla är i var sin färg. Dessa hus kan man inte placera hur man vill utan det finns speciella kombinationer. Det blå huset kan placeras var som helst (ett hus som är tio våningar högt). Det röda huset (som är tjugo våningar högt) måste ha en blå granne. Det gröna huset (som är trettio våningar högt) måste ha en röd och en blå granne. Det gula huset (som är fyrtio våningar högt) måste ha en blå, en röd och en grön granne. Som du kan se på min egen spelplan har jag inte lyckats särskilt väl (trots att jag har klarat av arton av totalt tjugo milstolpar. Jag funderar på att börja om. Fast med tanke på att jag inte är särskilt duktig i strategispel kommer jag säkert inte lyckas bättre med mitt andra försök (ja, resultatet som du ser ovan är från mitt första försök).
 
Men hur bygger man byggnaderna då?
 
 
Det är nu det blir klurigt! En lyftkran tillhandahåller alla våningar till huset och det man själv ska göra är att släppa ned dem i rätt ögonblick så att huset blir så rakt och stabilt som möjligt. Inte det lättaste faktiskt! För att visa dig hur det går till filmade jag en snabbis när jag byggde en blå byggnad - just för demonstration.
 
 
 
Brukar det också hända dig? Att du blir lite beroende av vissa spel?


Dagens citat:

"Nya möjligheter är ofta förklädda till smärtsamma slut."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie