Vad är ett namn?

På en av bokbloggarna som jag följer läste jag ett inlägg angående namnbyte av sin blogg. Alltså, om man är nöjd eller missnöjd med sitt val av namn och vad man hellre skulle vilja ha för namn om man kunde byta.
 
Om jag hade startat bloggen i dag skulle jag faktiskt inte valt http://dreamingtiger.blogg.se. Varför gjorde jag det då? Att använda mitt eget namn var inget alternativ eftersom jag ville vara så anonym som möjligt. Någon fantasi till att hitta på något som innehöll i alla fall mitt förnamn, hade jag inte. Därför fick det bli dreamingtiger som var det användarnamn som jag brukade använda på olika sidor.
 
 
Hur och varför det namnet uppstod från början minns jag endast delvis - jag tycker om tigrar. Då återstår dreaming och det är bakgrunden till det som är diffus. Det kan ha varit för att jag alltid har haft olika drömmar som jag velat uppnå. Eller så var det för att jag tyckte att dreaming/drömmande lät vackert. Jag är som sagt osäker. Hur som helst är det ett namn som jag har använt under några år.
 
Varför är jag missnöjd med namnet? En orsak är för att namnet inte har någon särskild betydelse. Det är lite greppat ur luften. Någon speciell koppling till mig finns inte. En annan orsak är för att jag inte känner att namnet känns särskilt seriöst, vilket kan bero på att det som sagt saknar någon särskild betydelse. Jag skulle alltså i dag ha valt ett namn som i alla fall är kopplat till mig - antingen till mitt namn eller mig som person. Visserligen kan jag byta namn på bloggadressen, men då blir jag tvungen att skapa en helt ny blogg och det känns inte särskilt lockande. Inte för att bara byta namn. Då står jag hellre ut med namnet som jag har nu.
 
Har du en blogg? Om ja, är du själv nöjd med ditt val av namn? Varför? Varför inte? Om du inte är nöjd, vad skulle du hellre vilja heta?


Dagens citat:

"Vi läker inte våra sår genom att älta det förgångna. Vi läker våra sår genom att leva i nuet."
(Marianne Williamson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Cherry:

Hade jag fått som jag vill hade jag valt Cherry men det är nästan alltid upptaget så jag tog Iheartit för det finns en site som heter weheartit så jag var lite härmapig ;)