Glass i stora lass

Innan jag och älsklingen blev tillsammans hade jag inte ätit särskilt mycket Sia-glass. Det var älsklingen som introducerade Sia i mitt liv. När jag nu jämför andra glassmärken med Sia, tycker jag oftast att Sia smakar bättre. De vet verkligen hur man gör god glass!
 
Därför blev jag förtjust när älsklingen tog reda på att Slöinge ligger i närheten av Getinge. Vad är det för speciellt med Slöinge? Jo, det är där Sias glassfabrik ligger. Jag blev ännu mer förtjust när älsklingen berättade att de har fabriksförsäljning, precis som Leksands knäckebröd.
 
 
Dagen innan vi åkte till Liseberg, begav vi oss till glassens förlovade land Slöinge. Man kan köpa både första- och andrahandssortering. När vi var där hade de inte väldigt mycket att välja bland, men det fanns ändå en del. Vi köpte Nöt-crème-strutar för 6 kr/st (de såldes i tiopack) och hallonsaltlakritsstrutar för 5,50 kr/st (även de såldes i tiopack).
 
Andrahandssortering innebär att (i det här fallet) det har blivit något "fel" på glassarna så att de inte kan säljas till fullt pris. Knäckglassen kan exempelvis sakna knäck. Fast jag har inte upplevt något så märkbart fel när jag har köpt andrahandssortering. Bara att det är billigare än vanligt.
 
Det är lite farligt att bo så när Sia-fabriken. Men jag och älsklingen får försöka lägga band på oss. ;-) Försöka i alla fall.


Dagens citat:

"Skillnaden mellan elände och lycka är vad vi gör med vår uppmärksamhet."
(Sharon Salzberg)


Ha det så bra!
Glassiga kramar
Jessie