Jessicas grotta

Nämndens vårutflykt

Varje år brukar hyresnämnden där jag jobbade ha en vårutflykt. Sista maj var det dags för årets utflykt.
 
Vi började dagen med att jobba cirka två timmar. Därefter tog vi oss bort till en restaurang på Djurgården för att äta lunch. Restaurangen låg vid vattnet, vilket är ett plus i mina ögon eftersom jag älskar vatten! Fast det var inte helt lätt att hitta till restaurangen. Vi var ett gäng som åkte tillsammans från nämnden. Min (numera före detta) kollega Jessica hade med sig programmet för vårutflykten och i det programmet fanns en ... låt oss kalla det för vägbeskrivning, till restaurangen. Dock tyckte jag att de hade skyltat dåligt. Det fanns en skylt, men vi feltolkade den och missade att svänga in på gatan som vi skulle svängt in på. Efter en stund mötte vi några andra från nämnden som även de hade gått fel. Men vi hittade till slut! Till lunch valde jag helstekt makrill och det smakade väldigt bra. Enda nackdelen var att fisken innehöll så himla mycket ben! Jag fyllde hela tallrikskanten med ben. Fast det är sådant som man får räkna med när man äter fisk.
 
 
Efter lunchen gick vi bort till ABBA-museet som ligger vid Gröna Lund, och gick omkring där inne i några timmar. Trots att vi var där i flera timmar hann i alla fall inte jag ta mig igenom allt innan vi skulle vidare. Mitt råd är därför att ta gott om tid på sig om man ska besöka museet. Jag själv är väl inte jätteintresserad av ABBA, även om jag växte upp med deras musik eftersom min mamma tycker om dem, men det var intressant att gå omkring och titta, lyssna och läsa om denna svenska grupp. Vi gick nämligen runt med audioguider och fick höra när medlemmarna själva berättade om olika händelser. Det man gjorde var att placera sin audioguide mot en vit platta som fanns lite här och var och sedan satte man audioguiden mot örat som en telefon och lyssnade.
 
Utanför museet kunde man för en stund bli en av medlemmarna i ABBA
 
Inne i museet fanns en telefon och på en skylt vid telefonen stod det:
 
Gissa vilka fyra personer som menas ...
 
 
Den klippdockan hade jag att leka med när jag var liten!
 
Det fanns olika quiz och spel som man kunde testa på genom att först akivera sin biljett. Anledningen till att man skulle aktivera sin biljett var för att man sedan kunde se sitt resultat hemma i datorn om man valde att spara besöket på sin biljett. Förutom quizen kunde man gå in i ett bås och sjunga och man kunde även få bli femte medlemmen i ABBA! Se bara på klippet nedan:
 
 
Efter besöket på museet tog vi Djurgårdsfärjan över till Slussen och tog oss sedan till kaféet Fåfängan. Fåfängan ligger fint på en kulle, men i värmen var det otroligt jobbigt att ta sig upp. Det kändes som om trapporna aldrig skulle ta slut! Men utsikten var fantastisk! Bra avslut på en trevlig dag. :-)
 
 
 


Dagens citat:

"Långsamt leder också någonstans."
(Lisa Nilsson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 ✫ Fru Eriksson
skriven :

Wow...Vilka ljuvliga foto//Annmi