Jessicas grotta

Hur vi ser oss själva

Jag vet att min bild av mig själv - både in- och utvändigt - skiljer sig från andras bild av mig även om jag många gånger inbillar mig att så som jag ser mig är så andra ser mig. Så här är det för många, vilket videon nedan är ett bevis på.
 
 
 
För mig var det nyttigt att se den här videon (som jag hittade tack vare Bodypalace). Det är lite skrämmande hur bilden av oss själva stämmer så illa överens med verkligheten. Mentalt är det inte bra att se så negativt på sig själv. Man mår inte bra av det. Jag gör det inte. Men hur ska man då göra för att förbättra bilden av sig själv? I och för sig ser jag positivare på mig nu än vad jag gjorde för några år sedan och det är mycket tack vare älsklingen. Fast än har jag inte en alltigenom positiv bild av mig själv.
 
 
 
Att försöka ta till sig det positiva som folk säger till en är ett sätt att förbättra bilden av sig själv. Dock har jag rätt svårt att ta till mig komplimanger eftersom en del av mig misstror den som ger mig komplimanger. Jag tror att personen säger så bara för att vara snäll. Jag tror att det beror på att jag i åratal bara fick höra negativa saker om mig själv från min omgivning. Detta är därför något som jag definitivt behöver jobba med.
 
Har du några tips på hur man kan förbättra bilden av sig själv så att man ser sig i mer positivt ljus?


Dagens citat:

"Mitt mål är inte längre att få mer gjort, utan att ha mindre att göra."
(Francine Jay)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Juridiska serier

Det här är en del av mina tankar och funderingar kring juridikpoddens tredje avsnitt.
 
Enligt Mårten dyker det varje decennium upp en juridisk serie som blir en magnet för folk att bli jurister, men under det senaste decenniet har den typen av serier (som verkligen slagit igenom) varit en bristvara. Mårten nämnde också att juridiska serier är viktigt för rekryteringen av blivande jurister. Han och Tove räknade upp några serier som jag tänkte nämna.
 
  • Suits.
  • Ally McBeal. Det här är en serie som jag har hört mycket om, men ändå har jag ännu inte sett den och vet väldigt lite om den. Under några år har jag varit sugen att se den, men inte för att det är en juridisk serie utan för att Josh Groban har gästspelat i den. Dock blev man inte direkt sugen att se den efter Mårtens och Toves beskrivning. "Plojig juridik" var ett av deras uttryck.
  • Perry Mason.
  • Matlock.
  • Lagens änglar (LA Law).
  • Boston Legal.
  • The practice.
  • Damages.
 
 
 
Själv såg jag under gymnasiet på två juridiska serier som jag fattade tycke för:
 
  • Shark. Försvarsadvokaten Sebastian Stark sadlar om till åklagare efter att en av hans klienter, som han fått friad, begår mord. Huruvida hans arbetsmetoder är moraliska eller inte går att diskutera, men han når i alla fall resultat. Tyvärr blev det bara (såvitt jag vet) två säsonger av Shark och jag tyckte att det allra sista avsnittet var genialiskt! Dock hade (och kanske fortfarande har?) jag och Hanan olika uppfattningar om det avsnittet, men jag tror nog att hon nu har tagit sitt förnuft till fånga. ;-)
 
  • Close to home. Anledningen till att jag såg den här serien var att den handlade om en åklagare och just då var jag inriktad på att själv bli åklagare. Det var en okej serie som tyvärr inte fick särskilt många säsonger. :-(
 
Mitt intresse för juridik väcktes aldrig av att jag såg någon juridisk serie. Det var efteråt som jag började se sådana. Mitt intresse för juridik vaknade av en minst sagt underlig anledning. I åttan ville jag inte längre bli lärare, men visste inte heller vad jag annars skulle utbilda mig till. En i parallellklassen föreslog att jag kunde bli advokat med tanke på mina höga betyg. Fast just då var jag inte särskilt förtjust i advokater. Då kom min pappa med förslaget att jag kunde bli åklagare och det var där det började ... Hur som helst, jag förstår vad Mårten menar då han säger att det är en del av rekryteringen av jurister. Om man fastnar för något som man läser om eller ser på tv kan det hända att man tar steget och utbildar sig till det eller en viss väg i livet. När jag läste Skuggor från det förflutna och Timeline blev jag sugen på att utbilda mig till arkeolog. Min vilja att bli författare stärktes under mellanstadiet genom att jag såg avsnitten av Lilla huset på prärien där Laura Ingalls Wilder tar steget och blir författare. Nu nöjer jag mig dock i och för sig med att "bara" skriva.
 
Har du tips på några juridiska serier eller har du kommentarer till de som tagits upp i inlägget? Kanske har du exempel på tv-serier som fått dig att välja en viss väg i livet?


Dagens citat:

"När jag argumenterar med verkligheten, så förlorar jag varenda gång."
(Björn Natthiko Lindeblad)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Galgberget i Halmstad

Under första delen av älsklingens sommarkurs, skulle de lära sig 200 växtarter och som en del i hans pluggande, åkte vi till Galgberget dagen efter min hemkomst från Stockholm, så att han kunde leta växter och nyckla. Vi tog med en filt som vi kunde sitta/ligga på när han skulle nyckla. Jag passade på att läsa i Doktor Glas samtidigt som jag njöt av solen.
 
 
 
 
Jag tog en massa bilder på de fina växterna, men är oroligt för att tråka ut dig. Hur som helst, det var en aning kyligt, men det var trots det mysigt och härligt att gå runt i naturen. Synd bara att trafikljuden hördes så tydligt. Vi passade också på att besöka utsiktstornet. Som kuriosa kan nämnas att utsiktstornet är en del av en persons bostad. Att ta sig upp var en smula kämpigt, men utsikten var vacker! Man kunde se ut över större delen av Halmstad. Jag försökte fånga utsikten i klippet nedan, men det var en annan upplevelse att få se det IFL (I Fysiskt Liv).
 

 
Jag kan definitivt tänka mig att åka dit fler gånger i sommar. :-)


Dagens citat:

"Det som ligger bakom dig och det som väntar framför dig är ingenting jämfört med det som finns inom dig."
(Robin Sharma)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie