Internet vs "Det verkliga livet"

Det här är en del av mina funderingar kring juridikpoddens andra avsnitt.
 
Mårten nämnde att någon hade sagt att det inte längre heter IRL (in real life) och att man istället ska säga AFK (away from keyboard) eftersom internet är lika mycket verkligt liv som livet utanför internet.
 
Jag håller med den här personen, och för var dag som går blir fler och fler ännu mer bundna till internet. Det finns en ledamot på hyresnämnden som vägrar internet. Eller, det är kanske bara att han vägrar skaffa sig ett e-postkonto ..? Hur som helst, jag håller med om att livet på internet är lika verkligt som det "offlina" livet. Jag ser internet som en typ av förlängning av det "verkliga" livet. Se bara på nätdejting. Tidigare sågs det nästan som patetiskt och desperat att leta efter sin kärlek på nätet. Nu gör var och varannan människa det.
 
 
Att man fortfarande säger IRL tror jag beror på att uttrycket är ganska rejält inpräntat i den yngre generationen. I alla fall hos oss 80-talister. När internet var nytt var det inte ovanligt att man låtsades vara någon annan när man hade kontakt med andra på nätet. Jag gjorde det själv vid något tillfälle. Fast nu känns det som att det är förbi. De allra flesta går ut med sina namn och bilder på sig själva.
 
Dock kommer jag nog aldrig att säga AFK när jag pratar om livet utanför internet. Jag inbillar mig att det framgår vilken del av livet som jag pratar om utan att jag behöver använda förkortningar.


Dagens citat:

"Kärlek består inte i att stirra på varandra, utan i att tillsammans blicka utåt i samma riktning."
(Antoine de Saint-Exupéry)


Ha det så bra!
Nätiga kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

Jag tycker fortfarande IRL är aktuellt, fast det kanske appliceras mest när det gäller gaming nu för tiden :) Vilket ju AFK också gör i och för sig, men det är ju lite "bredare" så att säga.