Mot Getinge!

I dag bär det av till vår nya lägenhet i Getinge. Eftersom vi kommer ha fullt upp är det här inlägget tidsinställt. Hur som helst, flyttfirman ska komma klockan åtta (ja, på morgonen). Får se när vi blir klara i dag. Förhoppningsvis håller vi inte på till mitt i natten, och med tanke på att vi den här gången har anlitat en flyttfirma tror jag att vi blir klara till kvällen - som senast.
 
Vi fick till slut en lägenhet, men det var genom vår reservplan. Getinge, i likhet med Åker, ligger lite "off", så mitt pendlande till Varberg kommer inte att bli enkelt. Snarare ganska spännande. Med det menar jag att jag kommer behöva ta två bussar och ett tåg för att ta mig till jobbet. Eventuellt kommer jag kunna byta ut ena bussen mot cykel. Men jag jag tacksam över att vi i alla fall har en bostad där nere. Jag har varit otroligt stressad över lägenhetsletandet eftersom det till en början inte såg ut som om vi skulle få någon lägenhet. Men nu har vi det och till att börja med får den duga.
 
Från förra flytten.
 
Eftersom vi ska flytta långt valde vi att anlita en flyttfirma och på den fronten har det också varit struligt. Jag registrerade en förfrågan på två hemsidor, som i sin tur skickade min förfrågan vidare till några företag. Sedan fick vi offerter från några flyttfirmor. Den första flyttfirman som vi valde att anlita meddelade oss efter att vi accepterat deras offert att de inte kunde utföra flytten under en enda dag. De ville därför dela upp det på två dagar. Eftersom det var en förutsättning för oss (att flytten skulle ta en dag) talade jag om att vi eventuellt skulle bli tvungna att hitta en annan flyttfirma. Kontaktpersonen på den första firman skickade ett spydigt svar tillbaka, men skrev att vi var välkomna att återkomma ifall vi inte hittade någon annan. Men det gjorde jag (dessutom var den nya firman lite billigare), och den nya firman har garanterat att flytten kan utföras under en enda dag. Detta talade jag om för den första firman. I och med detta bröt jag mot anbuds-acceptprincipen, men för mig är det viktigt att inte dra ut på flytten på grund av djuren. Jag vill inte stressa dem mer än vad de redan kommer bli av flytten.
 
Så vi får se hur det kommer gå i dag. :-) Jag kommer berätta om det så snart jag är tillbaka i Getinge och har min veckas semester om ungefär en och en halv vecka. Simma lugnt till dess!


Dagens citat:

"När lär du dig saker – när allt är enkelt?"
(Ajahn Chah)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie