Ordning och reda

Precis som vilken annan boknörd som helst har jag en förkärlek för att skapa listor av olika slag, även om min listmani inte är lika stark som hos andra boknördar.
 
Eftersom älsklingen anser att jag har för många olästa böcker här hemma och för att jag ska få en någorlunda struktur i mitt läsande har jag skapat en läslista. Tanken med denna lista är att jag ska läsa de uppräknade böckerna i tur och ordning. För att få lite variation har jag också petat in en och annan lånebok. Av den anledningen har listan blivit en smula lång. Och givetvis kommer väl en och annan Booked-bok att hitta sin väg hem när jag blir en av de lyckligt utvalda.
 
 
Det finns dock ett problem. Redan nu vet jag att jag kommer ha problem att följa listan till punkt och pricka. I skrivande stund känner jag mig sugen på att läsa en bok som för närvarande finns långt ned på min lista. I och för sig är det inget stort problem, men det bidrar till risken för att det kommer uppstå läskaos.
 
Jag ska i alla fall göra vad jag kan för att beta av listan så strukturerat som möjligt. När det är gjort har jag tillåtelse att köpa nya böcker. Att det kommer bli fruktansvärt tungt när vi flyttar tänker jag bortse från för tillfället ...


Dagens citat:

"Kunskap kommer av att lära. Visdom kommer av att leva."
(Anthony Douglas Williams)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie