Dirigenten från Sankt Petersburg (Camilla Grebe & Paul Leander Engström)

Tom tror sig kunna hantera den korruption och brutala maktkamp som är självklara inslag i det ryska affärslivet, men finner sig snart indragen i en våldsspiral som kostar flera av hans närmaste livet.
 
När Dirigenten från Sankt Petersburg var utläst visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka. Det här är första delen i en thriller-trilogi som skildrar Ryssland i början av 2000-talet, fast särskilt fängslande eller spännande var den inte. Visserligen hände det mycket i boken och på vissa ställen var den spännande, men det som jag tyckte var mest spännande var att få veta vad det var som Tom gjorde för tio år sedan. Jag blev frustrerad över att författarna hela tiden snuddade vid svaret, men sedan gled bort från det. Lite retsamt. Det var också läskigt att veta att den här boken är inspirerad av verkliga händelser.
 
 
Boken var i mina ögon välskriven, men inte tillräckligt engagerande. Fast jag kommer vilja läsa de två andra delarna. Jag hoppas att det stora frågetecknet i slutet av första boken kommer att redas ut och besvaras i någon av de andra två böckerna.
 
Boken fick jag genom Booked.



Dagens citat:

"Tala när du är arg och du kommer att hålla det bästa tal du någonsin kommer att ångra."
(Laurence J. Peter)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie