Fångad av en stormvind

Förra måndagens storm var inget att leka med. Vid lunch fick jag veta att kl. 16.00 skulle de stänga av strömmen på hela Västkustbanan (Göteborg - Halmstad). Jag fick beskedet att sista tåget från Varberg (mot Halmstad) skulle gå 15.19, fast senare på hemsidan fanns en uppgift om att det var 15.49 som gällde. Älsklingen hjälpte mig att kolla upp att det skulle gå en buss från Varberg till Falkenberg 17.10 och då skulle jag hinna med bussen till Getinge. Jag pratade med min chef och hon sade att det var okej om jag gick vid 15.00 om jag behövde det.
 
Strax innan 15.10 kom min chef med uppgifter att göra och frågade i nästa andetag om jag inte skulle gå till tåget? Jag avskyr att lämna arbetsuppgifter ofärdiga, så då bestämde jag mig för att ta bussen. Så här med facit i hand, var det ett dumt beslut. Bussen avgick i och för sig i tid från Varberg och anlände till Falkenberg i tid, fast när vi kom till Falkenberg hade det börjat blåsa upp lite mer. För var minut som gick, tilltog blåsten mer och mer. Till slut fick jag ställa mig i en busskur för att inte blåsa bort. Samtidigt lade jag märke till något intressant. Flera bussar ankom till Falkenbergs bussterminal, men väldigt få lämnade busstorget. Knappt någon buss körde därifrån med passagerare. Snart fick jag mina farhågor bekräftade: busstrafiken var inställd (framför allt den till och från Halmstad). Därför ringde egoistiska jag till älsklingen och bad honom att hämta mig. För att göra en lång historia kort: älsklingen kom till min undsättning och vi kom hem oskadda.
 
 
Tågtrafiken var planerad att komma igång igen kl. 6.00 på tisdagsmorgonen och det var också den informationen som jag fick när jag kikade på Hallandstrafikens hemsida innan jag gav mig av på morgonen. Men vet du vad? Det var lögn. Tågtrafiken var inställd till kl. 12.00 (och senare sköts det fram till ca kl. 18.00), men det skulle komma ersättningsbussar. *skrattar rått* Det är nu det riktigt komiska kommer in i bilden (och hade kunnat vara en scen tagen ur en vardag med SJ). Av den Öresundstågsanställde som höll oss sällskap, fick vi veta att de hade satt in tio bussar. TIO bussar. I pendeltrafik. En buss kan ta ca 50 passagerare, medan det ryms omkring 240 st i ett tåg (enligt den Öresundstågsanställde) och tågen brukar vara långt ifrån tomma. Vilket skämt ...
 
Vill du veta ett ännu större skämt? Av de totalt (ca) åtta bussar som kom till Falkenberg när vi stod där i ca två timmar, skulle ca fem av dem till Halmstad. Den första Göteborgsbussen (som skulle gå via Varberg) var så full att knappt någon mer fick plats. Nästa var en direktbuss till Mölndal, som därefter skulle fortsätta till Göteborg. Inget stopp i Varberg. Jag ringde till slut efter en taxi, men det skulle ta ca tjugo, tjugofem minuter innan någon blev ledig. Men då, när jag stod där och väntade på taxin, kom en ersättningsbuss som skulle gå till Varberg. Jag tog den (för den kom ungefär tio minuter före taxin) och avbokade taxin. Sammanlagt blev jag försenad en och en halv timme.
 
 
När jag skulle hem, upplyste älsklingen mig om att tågen inte skulle börja gå förrän kl. 18.00. Med andra ord blev det att ta en landsbygdsbuss till Falkenberg, för byte till bussen till Getinge.
 
Morgonen efter blev det också en landsbygdsbuss mellan Falkenberg och Varberg eftersom Hallandstrafiken under morgonen inte kunde bestämma sig om vissa tåg var inställda eller inte.
 
Det blev ytterligare tågstrul under onsdagen och torsdagen när jag skulle hem, så jag var inte hemma förrän 19.30. Fast om det beror på stormen vet jag inte. Jag hoppas i alla fall att det dröjer lääänge innan nästa storm kommer. Det här var inte roligt.


Dagens citat:

"Om du alltid är på väg till nästa ögonblick, vad händer då med det upplever just nu?"
(Joshua Becker)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie