Upplevd bokmiljö

Bokbloggsjerka: Berätta om en "bokmiljö" som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!
 
Rätt många av de böcker som jag har läst de senaste åren, har utspelat sig i Stockholm och av kungliga huvudstaden har jag fått min beskärda del (först två års studier och sedan ett års arbete). Några av dessa böcker är Anders de la Mottes [geim] och [buzz], Leif GW Perssons Den döende detektiven, Lars Keplers böcker, liksom Thomas Bodströms böcker.
 
Även de sörmländska miljöerna i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Döden i Strängnäs har jag upplevt. Kanske inte så konstigt, med tanke på att jag bodde i Åkers Styckebruk i cirka 2,5 år.
 
 
 
En miljö som jag skulle vilja uppleva är Irland, som bland annat Nora Roberts skriver om i vissa av sina böcker. Nu har jag i och för sig varit nyfiken på Irland under några år och det har inte endast att göra med att jag har läst om landet i böcker. TV:n har också påverkat mig. Varför Irland? Jag tycker att naturen verkar fantastisk där! Jag är väldigt förtjust i vackra naturer. :-)
 
Eftersom jag sällan läser fantasy eller liknande, kan jag inte komma på någon fiktig miljö som jag skulle vilja uppleva.
 
Särskilt bra på att följa instruktioner verkar jag inte vara, med tanke på att jag berättade om (cirka) två miljöer som jag besökt och en som jag skulle vilja besöka, när man totalt skulle berätta om en. Aja, min blogg, mina regler. ;-)


Dagens citat:

"Vi är mera oroade över en olycka som hotar oss än över en som drabbat oss."
(John Lancaster Spalding)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Viruskampen blir en smula jobbigare

Som om det inte vore nog att bekämpa fyra virus, kan man köpa expansionen till Pandemic; Pandemic - On the brink. Med expansionen tillkommer nya karaktärer (bland annat en bio-terrorist), ett nytt virus och nya epidemi-kort. Denna expansion inhandlades från Playoteket i Lund.
 
 
 
 
Epidemi-korten fokuserar på det virus som det finns mest av och får det att bete sig annorlunda. 
 
 
 
Om man är sugen på utmaningar är både Pandemic och Pandemic - On the brink ett bra alternativ. Här gäller det att kunna samarbeta, tänka igenom situationen och planera. För att sammanfatta i ett ord: roligt.
 
 
 
 


Dagens citat:

"Du är viktigast i ditt liv."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Du lever bara en gång

You only live once. YOLO. Första gången jag hörde uttrycket YOLO var när jag lyssnade på ett av Simon och Claras poddavsnitt. Jag vet, tydligen lever jag under en sten. Eller något (själv inbillar jag mig att jag är en väldigt upptagen person ...). Hur som helst, om du är den typen som har YOLO som livsfilosofi, bör du kika på videon nedan för att få levnadstips. Och om du inte är den typen ... Då kan du ändå kika på videon. För att få dig ett gott skratt. Eller två. :-)
 
 
 
 


Dagens citat:

"Allt jag behöver nu finns här."
(Wayne Dyer)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie