Du kommer alltid vara älskad

Med dagens inlägg vill jag skänka kärleksfulla tankar till vår älskade honkatt, som runt 11-tiden igår fick somna in efter en viss tids sjukdom. Utan överdrift var det en fruktansvärd upplevelse, men jag tröstas av tanken att hon inte lider mer. Om vi ändå hade kunnat göra mer för henne, fast jag vet att vi gjorde allt vi kunde. Det är lika jobbigt varje gång något av ens husdjur dör. För de är familjemedlemmar. En del av en själv. Deras bortgång lämnar kvar ett hål inom en.
 
Vi saknar dig enormt mycket, vår älskade lilla vän. Du var och kommer alltid vara älskad. <3 Hoppas att du kan förlåta mig för att jag inte hjälpte dig att fånga svalorna som byggt bo vid vårt köksfönster i Köping.
 
 
 
 
Who can say for certain
Maybe you're still here
I feel you all around me
Your memory's so clear

Deep in the stillness
I can hear you speak
You're still an inspiration
Can it be
That you are mine
Forever love
And you are watching over me from up above

Fly me up to where you are
Beyond the distant star
I wish upon tonight
To see you smile
If only for awhile to know you're there
A breath away's not far
To where you are

Are you gently sleeping
Here inside my dream
And isn't faith believing
All power can't be seen

As my heart holds you
Just one beat away
I cherish all you gave me everyday
'Cause you are my
Forever love
Watching me from up above

And I believe
That angels breathe
And that love will live on and never leave

Fly me up
To where you are
Beyond the distant star
I wish upon tonight
To see you smile
If only for awhile
To know you're there
A breath away's not far
To where you are

I know you're there
A breath away's not far
To where you are

 


Dagens citat:

"Ett liv utan sorg är som en målning utan skuggor."
(Frank Crane)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Var ska den utspela sig?

Bokbloggsjerka: Om du skulle skriva en bok, skulle den i så fall utspela sig
  • i en stad?
  • på landet?
  • på en fiktiv plats?
  • på havet?
  • i framtiden?
  • i det förflutna?
  • i nuet?
  • i Sverige eller utomlands?
  • annat?
När jag skriver noveller brukar jag oftast inte ha någon specifik plats där novellen utspelar sig. Däremot brukar de utspela sig i nuet. Jag tolkar nämligen "i nuet" som den tid jag själv lever i. Det är sällan som jag skriver i presens. Oftast skriver jag i imperfekt.
 
 
 
Vad gäller mina försök till längre manus, är det däremot en annan femma. Då gillar jag att använda mig av platser som jag känner till. VAKT var tänkt att utspela sig i Malmö, medan Besatt kommer utspela sig i Åkers Styckebruk. Jag tycker att det är lättare att gestalta platser som man själv känner till och dessutom tycker jag att det är roligare att läsa om platser som faktiskt existerar. Det brukar få mig att bli nyfiken på platsen.
 
Dock är jag sugen på att skriva en historisk berättelse. Det har jag varit ända sedan jag, syrran och mina föräldrar besökte Kronoborgs slott i Helsingør för flera år sedan. Får se om jag någonsin lyckas ta mig an den uppgiften. Just nu känns det som om jag aldrig tar mig tid att slutföra något skrivprojekt, eller ens påbörja det ordentligt.


Dagens citat:

"Om vägen framför dig är fri från hinder, då är du antagligen på någon annans gata."
(Joseph Campbell)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Juridikpodden - säsong 2, avsnitt 3

Hur beskriver man juridikpodden med en mening? När en Bertil Lundberg kom förbi när Mårten och Tove spelade in avsnittet, blev Mårtens förklaring att juridikpodden är ett "radioprogram om juridik för studenter", eftersom det är mest juridikstudenter som lyssnar.
 
 
 
När Tove och Mårten diskuterade under juridikfilmcirkeln (som den här gången handlade om rättegångsfilmer) blev jag både glad och förvånad. Det visade sig att Mårten, precis som jag, också tycker om serien Veronica Mars. Att det överhuvudtaget kom på tal beror på att ett avsnitt i Veronica Mars är baserat på/inspirerat av filmen Twelve angry men - en av filmerna som diskuterades i filmcirkeln.
 
Annat intressant som diskuterades i detta poddavsnitt är Lundsberg och skolinspektionen samt vad en allmän rättsprincip är för något. Och så får man inte glömma Mårtens bok 69 tecken på att du är en rättshaverist! Lyssna gärna på avsnittet. :-)


Dagens citat:

"Om du vill dina barn väl, ge dem dubbelt så mycket tid och hälften så mycket pengar."
(Abigail Van Buren)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie