Greven av Monte Cristo – Band 3 (Alexandre Dumas)

Och så var tredje och sista delen av Greven av Monte Cristo slut. Precis som jag hade hoppats, fick man alla förklaringar i sista delen. Alla trådar som lagts ut knöts ihop till en vacker knut.
 
Även om historien i och för sig verkar lite för otrolig, köper jag som läsare det. På vissa håll var berättelsen även en smula för dramatisk, men även det köper jag och det dramatiska är inget som stör läsningen. Jag tycker att Alexandre Dumas på ett skickligt och bra sätt lyckas fånga människors mörker, här i form av girighet och ärelystnad, och på sina håll var berättelsen kolsvart. Men samtidigt kan han också förmedla det goda i människor och kampen mot det orätta. Greven är inte en alltigenom perfekt människa och det är jag tacksam för. Förmodligen skulle jag haft svårare för att svälja åtminstone delar av berättelsen, om inte greven haft sina mörka fläckar.
 
 
När boken är utläst, kan jag inte låta bli att dra paralleller till geniet Michael Scofield i TV-serien Prison Break. Hela tiden lyckas de båda ligga steget före sina motståndare. Det är imponerande, men frågan är om det verkligen kan existera den här typen av människor?
 
Till skillnad mot Robinson Crusoe tyckte jag om Greven av Monte Cristo. Den var långt ifrån tråkig. Hoppas att Dumas' andra böcker håller samma klass.
 


Dagens citat:

"Det är inte vad du gör som är det viktiga. Det är hur du gör det du gör."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie