Jag bryter dagligen mot lagen

När jag pendlade till och från Lund med buss, brukade jag alltid sätta på mig säkerhetsbältet som fanns vid sätet. Det står trots allt i lagen (eventuellt i en förordning - minns inte riktigt vilket) att man är skyldig att ha på sig säkerhetsbälte, även i buss. Fast sedan slutade jag med det. Jag tror inte att jag satte på mig bälte när jag åkte mellan Åker och Strängnäs. Det gör jag inte när jag åker mellan Getinge och Falkenberg, vilket jag gör dagligen.
 
 
 
Det är egentligen dumt av mig. Oavsett hur lång sträcka jag åker med bil, är det en självklarhet att ha på bältet. Varför är det ingen självklarhet när jag åker buss? Vad som helst kan ju hända och det tar trots allt ungefär en halvtimme att åka mellan Getinge och Falkenberg. Även om man inte färdas i en bil befinner man sig fortfarande i trafiken. Med andra ord är det egentligen ingen skillnad mellan att åka bil och att åka buss (bortsett från de uppenbara skillnaderna ...).
 
Det är mitt liv och min säkerhet det handlar om. Varför tar jag inte det på mer allvar? Dumt. Jag får försöka få till en ändring och bättra mig. Säkerheten framför allt!


Dagens citat:

"Det positiva med att vi inte kan vara tvärsäkra på någonting, är att allting blir möjligt."
(Karin Alvtegena)


Ha det så bra!
Olagliga kramar
Jessie