När blir man missbrukare?

Som du säkert minns har jag tidigare konstaterat att jag är sockerberoende och de gånger som jag har försökt sluta eller försökt trappa ned, har jag fått abstinensbesvär. Jag är nästan jämt på jakt efter något sött eller onyttigt. Någonstans inom mig ropar en röst att jag är sockermissbrukare.
 

Missbrukare: person som missbrukar något
 
Missbruka: använda på skadligt eller olämpligt (och otillåtet) sätt
 
(Källa: SO, sid 1973)
 
 
Att överkonsumera socker är inte bra för kroppen. Då kan man väl säga att man faktiskt "använder" socker på ett skadligt sätt om man ständigt äter något med en massa socker (som chokladen på bilden) i?
 
Mums!
 
Fast socker och onyttigheter är inte min enda last. Under mitt år på hyresnämnden hade vi två gruppjurister i min arbetsgrupp (dock inte samtidigt, utan den ena efterträdde den andra). Gruppjurist nummer två lurade på mig ytterligare en last. En farligt god last. Chai latte. Det är så gott att det inte verkar bättre än att jag är beroende av det. Så fort jag får chansen ropar hjärnan efter det. Men jag har varit duktig och lyckats stå emot en del. Senaste gången jag kände det där enorma suget, var jag så duktig att jag gick förbi Espresso House istället för in. Att jag senare gick in och köpte en chai latte är en annan femma. Just det berodde på att jag tyckte att jag förtjänade det efter mitt läkarbesök.
 
(Utrymme för applåder)
 
Jag har i alla fall bestämt mig för att få bukt med mina båda beroenden. Framför allt det förrädiska sockret. Det skadar trots allt kroppen och dessutom föredrar jag att ha kommandot. Jag är trött på att vara sockrets bitch. Visst, det här har jag sagt många gånger och kanske går det inte bättre den här gången. Men jag tänker i alla fall ge det ett försök. Jag tycker inte om att inte ha kontroll över mig själv. Dags att försöka sparka sockret i rumpan. Igen.


Dagens citat:

"Varje gång någonting negativt händer dig, finns det en djup lärdom dold i det."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie