Som om SIA-fabriken inte vore nog

På sommaren blir jag ett riktigt glassmonster. Då drar jag mig inte för att äta glass var och varannan dag och favoriten är då mjukglass. Men "vanlig" glass fungerar också. När jag skrev inlägget om att vi bor nära Slöinge där SIA-fabriken finns, var jag halvt orolig för att vi nästan skulle bosätta oss där. I deras glassfabrik. Fast så blev det inte. Vi har (i skrivande stund) "bara" besökt glassfabriken och deras glassbutik en enda gång. Vi har lyckats stå emot frestelsen. ;-)
 
 
 
Å andra sidan är behovet av att besöka glassfabriken inte lika stort när man hyfsat enkelt kan göra egen glass hemma. Ja, vi har skaffat glassmaskin! Hittills har vi provat maskinen två gånger, men jag har planerat att det ska bli fler gånger, för visst låter lakritsglass lite lockande? :-) Jag vet inte om det är att jag gör något fel, men när jag gör glass blir den väldigt rinnig, varav följden blir att den får åka in i frysen innan den får bekanta sig med min mage. Vet du om det alltid bli så när man gör glass i glassmaskin, eller finns det något trix som jag har missat?


Dagens citat:

"Var nöjd med det du har och finn glädje i hur saker är. När du inser att inget saknas, tillhör hela världen dig."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Glassiga kramar
Jessie
#1 - - Svägerskan:

Åh!!! Hemgjord glass!! :P det har det blitt en del av här hemma i sommar. :)
Har du haft frysblocket tillräckligt länge i frysen? Annars kan det vara att smeten är för varm när den åker i maskinen. "Hemma-glass-maskiner" brukar inte klara av för varm smet, och frysblocket måste verkligen vara stenfruset.
Lycka till med lakritsglassen! Det har jag själv tänkt testa snart. :) kram

Svar: Ja, själva skålen har legat tillräckligt länge i frysen (t.o.m. längre än vad som står i beskrivningen). Men då kan det kanske vara som du säger, att smeten är för varm. Ska ta och tänka på det nästa gång! Du får hojta till när du har hunnit testa lakritsglassen. :-) Kram
Jessica