Brädspel hela dagen lång

Den 5 april var det internationella brädspelsdagen (International Tabletop Day) och med anledning av att den Halmstadsbelägna brädspelsbutiken Mantikora fyller 10 år, bokade de denna dag ett konferensrum på Quality Hotel ute vid Eurostop och bjöd in de som ville komma för att mingla, äta tårta och annat onyttigt. Och för att spela brädspel. Förstås.
 
 
 
Men innan vi anlände till hotellet, behövde älsklingen fixa sin cykel som han har i Halmstad. I och med att det var lördag räknade vi med att högskolan - där älsklingens cykel står - skulle vara tom. Till vår förvåning kryllade det av folk. Vi förstod ingenting. Inte förrän jag skulle tvätta händerna inne på en av högskolans toaletter. Alla som var där skulle skriva högskoleprovet. Stackars människor ... Jag vet vad jag pratar om, för jag har själv utsatt mig för detta självplågeri vid tre tillfällen! Innan vi gick bort till bilen passade jag på att skaffa (och döpa) två nya vänner - Ugglan Leif och Albatrossen Göran.
 
Leif.
Göran.
 
I korthet kan jag säga att det blev en del brädspelsspelande och glassätande. På kvällen blev det quiz och jag och älsklingen lyckades med det fenomenala resultatet att kamma hem noll rätt (det är nu du ska applådera). Det pratades om att vi skulle få ett hederspris, men något sådant såg jag inte skymten av ...
 
Rakt fram ser du spelet Lewis & Clark som älsklingen och tre andra från älsklingens brädspelsförening spelade. På höger sida ser du älsklingens finger. ^^
 
Ett av spelen vi spelade var Dragon River och gick ut på att med hjälp av stenar och brädor, ta sig över sjön. Den som har kommit över först har vunnit.
 
 
 
Kvällen avslutades med ett spel som inte var ett brädspel, men ändå ganska roligt; Two rooms and a boom. Man delar upp sig i två lag: ett rött och ett blått (för att veta vilket lag man tillhör, får man ett kort med sin färg och eventuella roll). Målet för det blå laget är att hålla sin president vid liv, medan det röda lagets mål är att deras bombman och presidenten ska befinna sig i samma rum när spelet är slut.
 
Utan att veta vem som tillhör vilket lag, delar man upp spelarna i två olika rum. Under spelets gång ska varje rum vid x antal tillfällen skicka över ett visst antal deltagare till det andra rummet. Med andra ord gäller det att vara listig och snabbt ta reda på vem som tillhör ens eget lag, vilket inte är helt lätt eftersom man får ljuga så att tungan faller av. Det är ett rätt kul spel och ännu roligare blir det när olika roller - med olika egenskaper - blandas in; läkaren, förhandlaren, spionen, FBI-agenten, "shy guy" m.fl.


Dagens citat:

"Nästa budskap du behöver finns alltid där du är."
(Ram Dass)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie