Ett (rymd)skepp kommer lastat ...

Nyligen lånade älsklingen hem spelet "Galaxy Trucker" från sin brädspelsförening och jag tänker inte sticka under stol med att det är ett av de roligare spelen som jag har testat på.
 
 
 
 
Spelet går ut på att man ska frakta skrot och gods (och även lite passagerare) i rymden och vad är då smartare än att bygga sitt rymdskepp av skrot?! Enligt älsklingen är spelreglerna rätt roligt skrivna, så om du vill bli road en stund föreslår jag att du läser dem.
 
 
 
Man spelar tre rundor. För varje runda blir rymdskeppet större. Att bygga ihop sitt skepp är inte det enklaste. Dels gäller det att vara den som bygger ihop sitt rymdskepp först, dels måste alla delar passa ihop med varandra (d.v.s. "ledningarna" måste passa med liknande ledning). Detta kan minst sagt bli ett stressmoment.
 
Före
Efter
 
 
Beroende på hur många och vilka sorts hytter man inhyst i sitt skepp, har man x antal gubbar och/eller rymdvarelser till sitt förfogande. Dessa kan komma att ge en fördelar under resans gång.
 
 
 
Själva rymdfärden kan vara riskabel. Bortsett från att man riskerar att träffas av asteroider, kan man stöta på smugglare, pirater etc. och riskera att bli beskjuten eller förlora gods. Om man har riktig otur (som jag hade senaste gången vi spelade), kan skeppet bli så pass förstört att man inte kan ta sig i mål. Då får man sväva omkring och hoppas att en vänlig själ kommer förbi och bärgar ens trasiga skepp.
 
 
Mitt rymdskepp inför sista rundan.
Detta var kvar ...


Dagens citat:

"Förstör inte en bra dag genom att tänka på en dålig gårdag."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie