Har du sovit gott? (Ea Suzanne Akasha och Anne-Marie Olsen)

"En ofta bakomliggande orsak till sömnproblemen är stress. En hjärna som går på högvarv gör att sömnen blir ytlig på grund av att man vaknar upprepade gånger under natten. Trötthet är på väg att bli en folksjukdom, och det verkar också finnas ett samband mellan sömnsvårigheter och ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar och depressioner.

Har du sovit gott? innehåller uppdaterad fakta om sömnens funktion och tips på hur man ska bryta sömnlösheten."
 
Sedan högstadiet har jag haft sömnproblem, innebärande att jag ofta har svårt för att somna och jag vaknar flera gånger per natt. När jag såg Har du sovit gott? i bokaffären, var det en självklarhet att köpa den.
 
 
 
Att läsa den här boken har lärt mig en del om sömn och att vissa saker som jag tidigare har sett som problem inte är några problem egentligen. Jag har även fått en del tips som kan förbättra min sömn. Exempelvis ska man inte stressa upp sig över att man inte kan somna. Istället ska man tänka att man får en skön vila innan man somnar. Jag har testat det - det fungerade! Jag lyckades somna en liten stund efter att jag bytt inställning.
 
Jag rekommenderar alla att läsa Har du sovit gott?. Även om man inte har sömnproblem, lär man sig nyttig fakta om hur kroppen fungerar.
 
Det här exemplaret har jag köpt.


Dagens citat:

"Jag är. Två kraftfulla ord, eftersom det du sedan lägger till formar din verklighet."
(Okänd)


Ha det så bra!
Sömniga kramar
Jessie