Ibland finns det anledning att le på jobbet

Det har varit en tung och stressig höst och vinter, vilket har påverkat mitt humör. Men då och då har det funnits en och annan ljusglimt på jobbet. Ett exempel är den vårdnadstvist där min chef varit ombud för pappan. Det är en mycket (med stark betoning på mycket) infekterad tvist och bland annat har pappan inte fått träffa sin dotter på flera år (av olika omständigheter). Tvisten har pågått under flera år vid tingsrätten.
 
Tingsrätten beslutade i alla fall i sin dom att pappan skulle få ensam vårdnad om dottern. Mamman överklagade domen till hovrätten och nyligen meddelade hovrätten sitt beslut - de meddelar inte prövningstillstånd. Det innebär att de inte handlägger målet och att tingsrättens dom står fast. Mamman kan givetvis överklaga det beslutet till Högsta domstolen och begära att HD beslutar att hovrätten ska handlägga ärendet.
 
 
 
När jag ringde vår klient och meddelade tingsrättens dom, skrek och grät han av lycka. När jag mailade hovrättens beslut till honom, fick jag följande svar:
 
"TACK, TACK, TACK, TACK! med världens vänligaste hälsningar [klientens namn]"
 
Ibland finns det anledning att le på jobbet. :-)


Dagens citat:

"Alla är genier. Men om du bedömer en fisk utifrån dennes förmåga att klättra i träd, så kommer den att leva hela sitt liv i tron om att den är dum."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie