Juridikpodden - säsong 3, avsnitt 5

Det femte avsnittet är (precis som de andra avsnitten brukar vara) intressant. Tove, Mårten och advokaten Ludvig Holm diskuterar Lars Adaktussons politiska karriär och huruvida det är okej eller ej för honom att använda ordet "agenda". Det diskuteras även varumärket Juridikpodden, ord som dels har en "vanlig" betydelse, dels en juridisk betydelse som skiljer sig från den "vanliga" (exempelvis FB, muf och tradition), "rumpnypdomen" och "tårtdomen". Deras egen beskrivning av avsnittet är klockren:
 
"Vi har med oss varumärkeshjälten Ludde (till vardags advokaten Ludvig Holm) för att reda ut om SVT har rätt när de säger att det är tveksamt om Lars Adaktusson (f.d. programledare för teveprogrammet Agenda) får använda ordet "agenda" i sin politiska kampanj (spoiler alert men faktum är att Ludde tror att Tove ligger närmare till hands att bli stämd av SVT än Adaktusson. GULP.) Vi pratar också lite om varumärket Juridikpodden och Ludde rådger oss att inte stämma alla som har en podd som handlar om juridik.
 
Andra frågor som avhandlas: Hur klarar man egentligen av att avliva 6000 djur på en sommar? Finns det några delägare på Lindahl som kan tänka sig att gräva ner sig i pantburkar? Och efter Norrköpings tingsrätts dom om rumpnyp, är det verkligen FRITT FRAM FÖR ALLA MÄN ATT TAFSA? (Obs, svaret är nej)."
 
 


Dagens citat:

"Den som ser utåt, drömmer. Den som ser inåt, vaknar."
(Carl Jung)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie