Mysteriet med det försvunna paketet

Minns du att jag i december berättade om ett paket som kommit på villovägar? Jag hade beställt en bok till älsklingen, men när paketet aldrig dök upp, fick säljaren skicka ett nytt exemplar. Det exemplaret dök däremot upp.
 
Tisdagen den 25 mars i år fick jag en avi från posten om att jag hade ett paket/stort brev att hämta ut. Jag förstod ingenting. Jag hade inte beställt något och när jag gör det, försöker jag i första hand välja att få sms-aviseringar om det är möjligt. Ovetandes tog jag mig bort till ICA Kvantum i Falkenberg när jag hade kommit hem från jobbet.
 
Tjejen vid postutlämningen var först en smula ovillig att lämna ut paketet (vilket jag i och för sig kunde förstå när man såg hur utsidan såg ut), men hon gjorde det ändå till sist. När jag väl fick paketet i min hand förstod jag vad det var. Och jag fylldes av stark irritation. Mitt försvunna paket från december ...
 
 
 
 
På paketet har de skrivit 26/11. Jag drar slutsatsen att det är då posten har levererat det till postutlämningsstället i Getinge. Dock fick jag aldrig någon avi från posten om att jag hade något brev/paket att hämta ut. Antagligen har postaren glömt detta och tydligen har postutlämningsstället i Getinge (Konsum) tröttnat på att ha mitt paket, för den 20 mars har de satt på en lapp med notering att paketet inte har efterfrågats. Fast jag får väl ändå säga att det är tur att vi beställt eftersändning (även om den har fungerat halvdåligt den här gången), för när Konsum i Getinge returnerade paketet, valde posten att skicka det till min nya adress.
 
 
 
Kort och gott kan man konstatera att det här är ett exempel på dålig hantering och en anledning till att jag mer och mer väljer att skicka saker och ting med någon annan än Posten. Tyvärr. Dock vet jag att de som arbetar på Posten också är människor och alla kan göra fel någon gång. Fast den erfarenheten som jag har med Posten, är att det inte bara är då och då det blir fel. Tyvärr.
 
Till förra inlägget om det försvunna paketet, fick jag en kommentar från Klas, Postens Kundtjänst. Tyvärr har jag inte haft tid att svara på den kommentaren, men han föreslog i alla fall att man skickar sina brev/paket rekommenderat om det är något värdefullt. Då är det dels försäkrat men även spårbart. Det kan jag hålla med om, fast det är inte alltid möjligt att göra det med tanke på att det kostar en aning mer än att skicka det "som vanligt". Allt beror på situation och vad man skickar.
 


Dagens citat:

"Det enda verkligt värdefulla är intuition."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie