Mordets praktik (Kerstin Ekman)

Uppläsare: Krister Henriksson
 
"Som en detektivroman tycker kollegan Ida Tjerning att doktor Pontus Revinges liv är. Andlöst spännande säger hans egen hustru. Sedan skrattar de som skator. Han måste hålla dem stången och pappren där alla hans hemligheter står är han tvungen att bränna. Han hade från början en föraktad tjänst bland stadens prostituerade men när han mötte författaren Hjalmar Söderberg blev allt annorlunda. Han lärde sig att liv är handling. Men en handling finns det som inte går att upphäva. Kerstin Ekman skriver vidare på de fortfarande giltiga frågorna i Söderbergs roman Doktor Glas, och får samtidigt det förra sekelskiftets Stockholm, dess människor, stämningar, att än en gång stiga fram ur skuggorna."
 
 
Det här exemplaret lånade jag på Falkenbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Agera som om det du gör gör skillnad. Det gör det."
(William James)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Nämn en TV-serie som ... Del 15

15. Nämn din favoritgenre när det gäller TV.
 
Jag vet inte direkt om jag nuförtiden har någon favoritgenre. Förr var det i alla fall deckare och jag försökte se på det allra mesta inom den genren, men idag ... Idag ser jag på det allra mesta.
 
 
När det gäller filmer tycker jag att thrillers kan vara rätt intressanta - om det inte är för mycket action. Jag kan tappa intresset när det blir för mycket eller för långa scener med slagsmål, biljakter etc.


Dagens citat:

"Du kan inte förhindra vågorna, men du kan lära dig att surfa."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Juridikpodden - säsong 3, avsnitt 10

Säsongens sista avsnitt av juridikpodden sändes den 5 juli, men det är först nu jag har kunnat skriva om det. I det här avsnittet får vi höra om att Mårten fick lite kärlek på IKEA och att flytta är bland det stressigaste man kan uppleva. Det kan jag faktiskt hålla med om - det där om att flytta är stressigt. I alla fall under de närmaste dagarna innan samt på själva flyttdagen. Fast så mycket som jag, älsklingen och djuren har flyttat under åren, känns det som att jag börjar bli van.
 
 
Mårten och Tove pratar även om Lundsbergsdomen och de olika frågeställningarna som är kopplade till den, att vi inte längre behöver betala TV-avgift bara för att man har en dator eller surfplatta samt vilka nya lagar som trädde i kraft den 1 juli. Bland annat har det blivit dyrare att vända sig till domstol - en stämningsansökan kostar nu 900 kr istället för 450 kr.


Dagens citat:

"Vad som helst kan hända när som helst."
(Joseph Goldstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie