De sista passagerarna som steg ombord

På min första semesterdag, den 7 juli, besökte jag, älsklingen, min syster och hennes sambo Titanic-utställningen i Halmstad. Inträdet är 140 kr per vuxen och det var verkligen värt varenda krona! Vilken känslosam utställning. Mycket var nog tack vare att de hela tiden spelade låtarna från James Camerons succéfilm. Dessvärre fick man inte ta bilder inne på utställningen, så därför kommer jag att endast med ord redogöra för mina upplevelser.
 
 
Det började med att när vi hade betalt inträdet, blev vi hämtade av en från personalen. Vid landgången (ingången till själva utställningen) förklarade hon att de alltid tog bilder på de ombordstigande passagerarna, så det blev ett gruppfoto innan vi fortsatte in "i" Titanic och blev tilldelade våra audioguider (som var små mp3-aktiga spelare där personalen lagt in samtliga ljudspår). Sedan påbörjade vi vår vandring genom Titanic och dess historia.
 
Jag är imponerad över hur många föremål som de lyckats samla in (många var väldigt välbevarade) samt historierna kring föremålen och vissa passagerare. Om man har sett James Camerons film känner man igen en del, men nu fick man veta ännu mer - vad som är myt och vilken historia som filmen faktiskt är baserad på. Då och då tårades mina ögon.
 
Ja, jag har medvetet suddat och "smetat" på bilden i datorn, ifall du undrar varför den ser ut som den gör.
 
På ett ställe i utställningen har de rekonstruerat en korridor från första klass och genast kände jag mig som hemma. Det kändes en smula sorgligt att behöva gå därifrån ... Antagligen är jag född i fel tid. ;-)
 
Visst visste jag att det fanns en del svenskar ombord på fartyget, men det var först nu som jag verkligen insåg att de var många. Någon härstammade till och med från Vessigebro här i Halland (Falkenbergs kommun närmare bestämt!). :-)
 
Titanic-utställningen är en oförglömlig upplevelse och jag rekommenderar den varmt! Fram till och med den 31 augusti har du möjlighet att besöka den på Halmstad Arena. Om du inte redan har gjort det, tycker jag absolut att du bör göra det. :-) Mer information om utställningen hittar du här.


Dagens citat:

"Du kan inte korsa havet om du inte har modet att låta kusten försvinna ur sikte."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie