Om en pojke (Nick Hornby)

Uppläsare: Johan Ulveson
 
"12-årige Marcus bestämmer sig för att adoptera Will som sin vicepappa. Från den dagen kan Will glömma sin dröm om ett rofyllt ungkarlsliv."
 
Jag har tidigare sett små delar av filmen, men aldrig fastnat för den. Det jag såg tyckte jag var tråkigt. Dock tyckte jag att boken kunde få en chans och den var faktiskt helt okej. Med tanke på vilka tankar jag hade om filmen, blev jag positivt överraskad. Det är inte den bästa bok jag läst/lyssnat på, men den var helt okej.
 
 
Jag kan inte låta bli att känna med Marcus och på sätt och vis förstår jag varför han gör och känner som han gör. Till skillnad från De fyra änglarna, kändes Wills och Marcus förvandlingar mer trovärdiga. Detta omaka par var bra för varandra.
 
Egentligen är Om en pojke en sorglig berättelse som Nick Hornby berättar med ett lätt och ledigt språk, men efteråt kände jag mig glad och fylld med hopp - trots att filmens Marcus inte liknar bokens och TROTS att jag hela tiden såg Hugh Grant framför mig i rollen som Will. Kanske är jag efter detta beredd att ge filmen en chans. Fast bara kanske.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Falkenbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Pengar kostar ofta för mycket."
(Ralph Waldo Emerson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie