Jessicas grotta

Offentliga personnummer? Inte om han får bestämma.

I november läste jag den här artikeln. Kort går den ut på att en halländsk politiker vill att våra personnummer inte längre ska vara offentliga. Spontant vill jag utbrista att jag håller med honom, men om jag tänker ur mitt jobbperspektiv, är det inte en lika bra idé.
 
I och med att man får tillgång till så mycket med sitt personnummer, är det en bra idé att dessa inte längre ska vara offentliga. Jag tror att alla dessa identitetsstölder som förekommit under senare tid skulle minska. Som det är nu kan man bara ringa till Skatteverket och få folks personnummer serverade.
 
 
Fast i jobbet är det ganska behändigt att kunna få personnummer, adresser m.m. genom att ringa till Skatteverket. Ibland behöver vi dessa uppgifter i exempelvis stämningsansökningar och beviuppgifter. Å andra sidan, ifall personnummer inte längre skulle vara offentliga skulle det säkert finnas en lösning om man - för arbetsrelaterat ändamål - behöver uppgifter som är knutna till personnumret.
 
Vad tycker du själv? Hur privat är ditt personnummer för dig, eller bryr du dig inte?
 
Med detta inlägg, som är årets sista, vill jag önskar dig
GOTT NYTT ÅR!


Dagens citat:

"Oavsett hur stor och stygg du är – när en tvååring räcker dig en leksakstelefon, då svarar du."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: personnummer, skatteverket;

Hallands egen bokmässa

Lördagen den 29 november i år gick Hallands egen bokmässa av stapeln på stadsbiblioteket i Halmstad och det var inget som jag ville missa! Tråkigt nog hade jag inte tid att stanna där under hela bokmässan, men jag lyssnade på några författare som talade och gick även runt bland bokborden en liten stund efteråt.
 
 
Peter Adler inledde det hela med ett kort framförande.
 
 
Jag är fortfarande en motståndare till "hen" (inte mot begreppet som sådant, utan för att det just heter "hen"), men jag får erkänna att det var intressant att lyssna till när Jesper Lundqvist (som skrivit de uppmärksammade barnböckerna om Kivi där han använder ordet "hen") berättade om böckerna och uppmärksamheten som han fick. Efter att ha hört honom läsa ett utdrag ur Kivi och monsterhunden, blev jag sugen på att kika på de här böckerna - de verkar onekligen roliga.
 
 
Jag tror inte att jag hade hört talas om Annika Bengtsson innan jag såg henne på scenen, men hon fick mig att bli nyfiken på böckerna som hon har skrivit och efteråt tillät älsklingen mig att välja ut några av hennes böcker, som han gav mig som tidig julklapp. :-) Jag valde Kråkprinsessan (det var främst bakgrundsberättelsen till hur Annika Bengtsson kom på historien som väckte min nyfikenhet), Snökupan och Sorgbägare. Jag frågade henne om hon hade lust att signera böckerna, vilket hon gjorde. Så snart jag har läst ut dem, tänker jag ta mig tid att återkoppla till Annika. :-)
 
Jag tycker att det är roligt med den här typen av regionala bokmässor, eftersom man får tips på ny läsning (och kanske även tips på böcker som utspelar sig i närmiljön) och nya författare, men jag får också inspiration till mitt eget skrivande.
 
Nästa år planeras bokmässan att hållas på biblioteket i Varberg och förhoppningsvis har jag möjlighet att vara där. :-) Kanske ses vi då?


Dagens citat:

"Jordytan är mjuk och mottaglig för människans fotavtryck; på samma sätt förhåller det sig med de stigar som tankarna beträder."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Annika Bengtsson, Grim förlag, Hallands bokmässa, Halmstads stadsbibliotek, Jesper Lunqvist, Peter Adler, bokmässa, kråkprinsessan, snökupan, sorgbägare, varbergs bibliotek;

Adonis (Amalia Vilde)

" 'Det är varmt. Det är viktigt att dricka', sa han och lutade flaskan mot hennes mun.

De mörka ögonen borrade sig in i hennes när han lät vattnet rinna. Lite hamnade i munnen, det mesta bredvid. Rännilarna av vatten lämnade ett spår av gåshud efter sig när det rann ner mellan brösten och över magen, för att via midjan försvinna in i handduken under stjärten. Det svala vattnet på den heta huden fick henne att glömma bort att svälja.

'Duktig flicka', sa han när flaskan var tom."
 
 
Det som Amalia Vilde levererar i sin erotiska novell Adonis har den hetta och det levande språk som jag saknade i Femtio nyanser-serien. Redan från första ordet fångar Vilde mig med sitt målande språk och innan jag vet ordet av är novellen utläst. Fast den var lagom lång/kort (beroende på hur man vill se det) och jag kände mig nöjd när jag var klar. Ett stort plus till den överraskande vändningen i slutet som fick mig att köpa de delar som tycktes en smula overkliga (exempelvis deras första möte).
 
Tummen upp för Amalia Vilde! Jag ser fram emot att läsa mer av henne.
 
Det här e-novellsexemplaret har jag läst i Mofibos app.
 


Dagens citat:

"Vårda varje ögonblick och du vårdar allt."
(Buddha)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Adonis, Amalia Vilde;