Fult att ta saken i egna händer?

Något annat som jag reagerade på när jag lyssnade på första avsnittet av deckarpodden, var att Sofie och Emelie nämnde att det anses vara fult att ge ut böcker på eget förlag.
 
Min första spontana tanke var "Varför då?", men samtidigt kan jag på sätt och vis förstå folks negativa inställning. Att ge ut på eget förlag kan innebära att man kanske inte har lika grundlig korrekturgenomgång och liknande som man har på de större och mer erkända förlagen. Att få en bok utgiven på något av de stora förlagen kan också ses som ett slags kvalitetsmärke - att man lyckats ta sig igenom det pyttelilla nålsögat som finns inom branschen.
 
 
Själv tycker jag att det är modigt att våga starta ett eget förlag och tro på det man skriver. Bara för att ett av de erkända förlagen inte vill ge ut det man skrivit, innebär det inte att man har skrivit något dåligt. Alla tycker helt enkelt olika.
 
För min del spelar förlaget som gett ut boken ingen roll när jag väljer bok att läsa. Till syvende och sist är det trots allt innehållet som är viktigast. Inte vilket förlag som gett ut boken.


Dagens citat:

"Lär dig att säga ”Nej” till det bra, så att du kan säga ”Ja” till det bästa."
(John Maxwell)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie