Lucka 10: När går gränsen vid otrohet?

Det här är ett mycket subjektivt ämne och jag vill inte påstå att det finns några rätt eller fel - alla får tycka som de vill. Fast jag ska försöka komma fram till var jag anser att gränsen går.
 
Instinktivt vill jag säga att när man är fysisk med en annan person, såsom kyssar och sex, är man otrogen. Kramar anser jag utgör ett undantag, för jag brukar krama mina vänner och inte vill jag påstå att jag är otrogen då. För mig är kramar något oskyldigt, fast givetvis beror det också helt och hållet på situationen. Vissa kramar är mer laddade än andra.
 
 
Fast räcker det? Nja, inte i mina ögon. Eller, visserligen är det tillräckligt, men i mina ögon kan man vara otrogen på annat sätt än bara fysiskt. Att flörta med någon annan behöver i sig inte vara något dumt (precis som de flesta kramar kan det vara oskyldigt). Dock kan jag tycka att när man medvetet flörtar med någon annan därför att man tycker om personen mer än som vän, då kan jag tycka att man åtminstone är farligt nära otrohet. Varför? För då anser jag att man inte är trogen sin partner. Om man är trogen sin partner behöver man inte flörta med andra.
 
I något program i P4 Halland i höstas, diskuterade de en bok och den fråga som boken väckte - kan man vara otrogen på nätet? I mina ögon? Ja, det kan man. Att tänka något är inte brottsligt, men så snart man i sin konversation på nätet uttrycker sin vilja att vara fysisk med den andra personen, då anser jag att man har passerat gränsen. Då har man ju tekniskt sätt varit otrogen - mentalt.
 
Men att endast tänka för sig själv eller känna är inte otrohet i mina ögon. Det är som sagt när man börjar göra någonting åt det som man i vart fall börjar närma sig gränsen.


Dagens citat:

"Var uppmärksam på din andning. Lägg märke till hur den tar uppmärksamheten bort från tänkandet och skapar utrymme."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie