Lucka 14: Om partnern i ditt liv skulle vara otrogen, vad skulle du göra då?

Det beror på hur situationen ser ut (hur pass "allvarlig" var otroheten?), så för mig går det inte att ge ett rakt svar.
 
Visst skulle det såra mig, men jag är inte främmande vid tanken på att kunna förlåta honom. Alla gör vi misstag ibland och kan förtjäna att få en ny chans.
 
 
 
 
Fast det är klart. Om det nu har funnits en anledning för älsklingen att vara med någon annan, är antagligen hans känslor inte lika starka för mig. Och om det är så, finns det då anledning att fortsätta jobba på vårt äktenskap? Å andra sidan är det faktiskt möjligt att ha starka känslor för flera personer samtidigt. Därför kan man inte på en gång säga att han inte längre älskar mig om han plötsligt skulle vara otrogen. För mig skulle det vara viktigt att gå till botten med denna otrohet.
 
Så, vad skulle jag ha gjort? Allt beror på situationen, men i första hand skulle jag nog försöka förlåta honom.


Dagens citat:

"Du kan inte kontrollera vad som händer i ditt liv, men du kan alltid kontrollera vad du tycker och gör med det som händer dig."
(Viktor Frankl)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

"förlåta", "beror på", "en anledning" m.fl. är för mig ord som inte hör ihop med otrohet. Tar kärleken slut, ja då är det bättre att lämna varandra än att sjunka till otrohetsnivån. Nej, jag skulle själv aldrig förlåta om min partner skulle vara otrogen. MEN man vet aldrig hur man reagerar när saker väl inträffar.

#2 - - Cherry:

Jag tror på förlåtelse om ens partner verkligen ångrar det som har hänt. Har själv varit otrogen och blivit förlåten så jag skulle nog kunna förlåta om det var vise versa..