Ut ur mörkret - en bok om depressioner (Miki Agerberg)

"Författaren och vetenskapsjournalisten Miki Agerberg lyckas ge detta tunga och ofta svårformulerade ämne en begriplighet som gör att många kan läsa och förstå vad en depression egentligen är och vilka uttryck den kan ta. Genom olika djupintervjuer med människor som drabbats och forfarande drabbas görs sjukdomsbilden levande och påtaglig. Miki Agerberg, som själv genomgått en depression, redogör också för olika medel att komma ur sjukdomens grepp."
 
Fram till nu har jag endast haft en vag aning om vad en depression egentligen är, men ändå aldrig riktigt förstått vad det innebär. På ett lättbegripligt vis, förklarar Miki Agerberg i Ut ur mörkret - en bok om depressioner vad depressioner innebär och möjliga vägar att ta sig ur dem.
 
 
Precis som många andra har jag tänkt på antidepressiva mediciner som någon form av lyckopiller - att det är ett sätt för folk att inte ta itu med sina problem. Fast nu vet jag bättre och har fått mer respekt för både antidepressiva mediciner och personer med depressioner. Nu förstår jag vad de går igenom. Vilket helvete de dagligen upplever.
 
Ut ut mörkret är en intressant och upplysande bok som alla bör läsa - om inte annat för att bli av med eventuella fördomar.


Dagens citat:

"Ge aldrig, aldrig, aldrig upp."
(Winston Churchill)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie