Juridikpodden - säsong 3, avsnitt 1

Juridikpodden är redan inne på sin tredje säsong och i den här säsongens första avsnitt, diskuteras bland annat om det inte är dags att kriminalisera tortyr, det talas om juridiska betraktelser och olika karriärvägar inom juridiken (tydligen finns det några journalister - hör och häpna - som har jur.kand. ...).
 
 
 
Jag reagerade på samma sätt som Tove och Mårten gjorde när de först hörde det här om att tortyr borde kriminaliseras - är inte tortyr redan kriminaliserat? Tydligen är det inte det. Inte tortyr som sådant. Tyvärr har jag inte haft tid att kolla upp det närmare själv, men jag lovar att göra det så snart flytten till Falkenberg är över. :-)


Dagens citat:

"Om jag måste falla, låt det bli från ett högt ställe."
(Paulo Coelho)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ny novellsamling på gång?

Jag har slutfört min andra novell som jag låtit inspireras av en av Johannes vackra bilder. Den här gången valde jag ut Forest shadowplay och tillsammans med filmusiken till Avatar, lyckades jag få ihop en novell som handlar om den mystiska huldran. Dock blev jag inte riktigt nöjd med den och jag är inte säker på att jag vill ha den titeln som jag först valde. Inte blev det heller bättre av att jag mitt i allt, fick inspiration till en ny novell på ungefär samma tema.
 
 
Just nu funderar jag på om jag ska försöka skriva ihop några noveller om huldran och sätta ihop dessa till en samling? Egentligen är det kanske inte det mest lämpliga tillfälle att göra det just nu eftersom jag gärna vill arbeta med (och helst slutföra) mitt romanprojekt. Fast ett litet sidoprojekt hade kanske inte skadat. Jag får se vad jag orkar och hinner med.
 
Ibland är det lite problematiskt när man vill göra så många olika saker, men inte har tid och ork till allt. Fast själva skrivarbetet är kul! :-)


Dagens citat:

"Saker kommer inte till dig, de kommer genom dig."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bikupan

Hive är ett tvåmannaspel som påminner om schack. Skillnaden är att man befinner sig i en bikupa och placerar ut insektspjäser. Dessutom finns det inget bräde som man spelar på.  Fast det finns lite regler för hur man får placera och flytta sina pjäser. Reglerna kan du hitta här. Spelet går i alla fall ut på att omringa den andras drottning (den gula pjäsen).
 
 
Det är ett relativt snabbspelat spel, fast precis som med schack krävs det att man tänker och planerar i förväg - både hur man själv ska spela, men även hur motspelaren kan komma att spela. Kul är det i alla fall!
 


Dagens citat:

"Ingenting var, ingenting kommer att bli; allting är, allting har väsen och närvaro."
(Hermann Hesse)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie