Daisypath Anniversary tickers

Juridikpodden - säsong 3, avsnitt 1

Juridikpodden är redan inne på sin tredje säsong och i den här säsongens första avsnitt, diskuteras bland annat om det inte är dags att kriminalisera tortyr, det talas om juridiska betraktelser och olika karriärvägar inom juridiken (tydligen finns det några journalister - hör och häpna - som har jur.kand. ...).
 
S03E01: Vi får det med vår juridiska modersmjölk by Juridikpodden
 
 
Jag reagerade på samma sätt som Tove och Mårten gjorde när de först hörde det här om att tortyr borde kriminaliseras - är inte tortyr redan kriminaliserat? Tydligen är det inte det. Inte tortyr som sådant. Tyvärr har jag inte haft tid att kolla upp det närmare själv, men jag lovar att göra det så snart flytten till Falkenberg är över. :-)


Dagens citat:

"Om jag måste falla, låt det bli från ett högt ställe."
(Paulo Coelho)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ny novellsamling på gång?

Jag har slutfört min andra novell som jag låtit inspireras av en av Johannes vackra bilder. Den här gången valde jag ut Forest shadowplay och tillsammans med filmusiken till Avatar, lyckades jag få ihop en novell som handlar om den mystiska huldran. Dock blev jag inte riktigt nöjd med den och jag är inte säker på att jag vill ha den titeln som jag först valde. Inte blev det heller bättre av att jag mitt i allt, fick inspiration till en ny novell på ungefär samma tema.
 
 
Just nu funderar jag på om jag ska försöka skriva ihop några noveller om huldran och sätta ihop dessa till en samling? Egentligen är det kanske inte det mest lämpliga tillfälle att göra det just nu eftersom jag gärna vill arbeta med (och helst slutföra) mitt romanprojekt. Fast ett litet sidoprojekt hade kanske inte skadat. Jag får se vad jag orkar och hinner med.
 
Ibland är det lite problematiskt när man vill göra så många olika saker, men inte har tid och ork till allt. Fast själva skrivarbetet är kul! :-)


Dagens citat:

"Saker kommer inte till dig, de kommer genom dig."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bikupan

Hive är ett tvåmannaspel som påminner om schack. Skillnaden är att man befinner sig i en bikupa och placerar ut insektspjäser. Dessutom finns det inget bräde som man spelar på.  Fast det finns lite regler för hur man får placera och flytta sina pjäser. Reglerna kan du hitta här. Spelet går i alla fall ut på att omringa den andras drottning (den gula pjäsen).
 
 
Det är ett relativt snabbspelat spel, fast precis som med schack krävs det att man tänker och planerar i förväg - både hur man själv ska spela, men även hur motspelaren kan komma att spela. Kul är det i alla fall!
 


Dagens citat:

"Ingenting var, ingenting kommer att bli; allting är, allting har väsen och närvaro."
(Hermann Hesse)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det kunde ha varit jag

Jag förstår precis hur han känner:
 
 
Huset
(Källa: Reddit - http://i.imgur.com/VbPXvm1.gif)
 
 Jag är livrädd för spindlar. Min pappa sade vid något tillfälle att när jag ser en spindel, skriker jag som om det vore en haj. Riktigt så är det väl inte ... Bara nästan.
 
Lustigt nog var jag inte fullt så rädd när jag var liten. Jag har ett tämligen starkt minne från en händelse när jag var ganska liten. Min mamma satt i soffan och sydde figurer med sina pärlor (tror jag det var, hon satt i alla fall i soffan och gjorde något). Rätt som det var upptäckte jag att det satt en enorm spindel (nåväl, kanske inte enorm, men den var rätt så stor) på väggen ovanför henne. Jag gick ut till badrummet, hämtade en bit toalettpapper och dödande spindeln som om det vore den mest självklara sak i världen. Om den händelsen skulle ha utspelat sig idag, skulle jag ha sprungit skrikandes ut ur lägenheten. På en gång. Utan överdrift.
 
I vårt badrum i Köping. I den lägenheten kryllade det av spindlar ...
 
Under en psykologilektion på gymnasiet såg vi en film som handlade om fobier. Nu handlade nog i och för sig inte hela filmen om just fobier, men det var i alla fall en del av det som de pratade om. Hur som helst, där fick jag lära mig att fobier egentligen speglar något annat. Att man har varit med om något, men att detta tar sig uttryck som rädsla för exempelvis spindlar. Undrar om det är samma sak med mig? Det skulle i så fall vara intressant att få veta vad det är som jag egentligen har upplevt, som visar sig som spindelfobi. Känner du till någon bra hypnotisör som jag kan använda? ;-)


Dagens citat:

"En diamant är bara en bit kol som hanterade press exceptionellt bra."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ankharen (Ståle Brandt)

En efter en blir folk mördade i Värmland. Till en början tycks det saknas samband, men ledtråd för ledtråd lyckas polisen pussla ihop den skrämmande sanningen.
 
Samtidigt som Tove Birkeland Brandt skickade sin roman till mig, skickade hon även med sin makes - Ankharen. Ståle Brandt lyckas skapa en nyfikenhet som håller i sig nästan ända till slutet. Det var omöjligt att lyckas lista ut vem mördaren var. Emellanåt var det frustrerande, men samtidigt är det trevligt när hjärnan tvingas arbeta.
 
 
Dock fanns det allt för många småsaker som irriterade mig för att jag skulle kunna uppskatta boken. Bland annat har jag svårt för dialekt i romaner, framför allt om det endast är en eller på sin höjd två karaktärer som tillåts tala med dialekt (det vill säga att det är endast när denne eller dessa personer pratar som författaren skriver på dialekt). För mig framstår det som om alla andra karaktärer pratar s.k. rikssvenska, vilket de antagligen inte gör. Därför tycker jag att författaren bör välja mellan att antingen låta alla tala med dialekt, eller låta bli. Jag föredrar det sistnämnda, därför att det bland annat kan bli svårläst och jobbigt.
 
Utöver detta fanns det även vissa språkliga fel (överanvändning av "så" i varenda mening och inkonsekvent särskrivning) och även en del faktafel. Dessutom är Brandt ganska ofta övertydlig och använder sig av onödiga upprepningar. På sidan 353 finns ett exempel på övertydlighet. I ena meningen förklarar han att det finns intorkade uppkastningar. Direkt efter måste han förtydliga detta med att skriva "spyor". Jag får känslan av att han inte litar på att läsaren själv förstår vad ordet "uppkastning" betyder och om det är så, borde han inte använda det ordet över huvudtaget. Med onödiga upprepningar avser jag bland annat de tillfällen då poliserna ska rapportera till varandra om hur det har gått. Det blir repriser i oändlighet. Denna rapportering skulle kunna gå mycket smidigare till.
 
Som helhet var det en okej debutbok, men den skulle behöva putsas till en smula.


Dagens citat:

"Om du vill att dina barn ska bli kloka, läs sagor för dem. Om du vill att de ska bli ännu klokare, läs fler sagor för dem."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Försenat julmys

Jag vet att julen är över, men det här är ett ganska roligt klipp. Humor och skratt kan/ska inte begränsas till en viss säsong. Enligt mig kan det ses (nästan) året runt. Dessutom är det ju fortfarande vinter och med tanke på att större delen av landet har blivit begravt i snö, kan vi låtsas att det fortfarande är jul. Eller något. :-)
 
 
 


Dagens citat:

"Om du börjar förstå vad du är utan att försöka förändra det, då börjar det du är att förändras."
(Jiddu Krishnamurti)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Mitt företag ..?

I Varberg finns ett företag som jag gillar:
 
 
Känns nästan som en hyllning till mig. ^.^ Fast jag är inte helt hundra på vad det är de sysslar med. Har fått för mig att det är något med naglar, men jag är inte helt säker. Spelar ändå ingen roll. Jag gillar företagsnamnet. Det är det viktiga. ;-)
 
 
 


Dagens citat:

"Lägg inte nyckeln till din lycka i någon annans ficka."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Jag + köpstopp = ingen bra kombination

Av högst naturliga och förklarliga skäl, har älsklingen infört ett bokköpstopp för min del. Jag har alldeles för många olästa böcker. Dock är det tillåtet för andra att ge mig böcker (och jag räknar inte heller böcker från Booked till "köpta" böcker), så inflödet av böcker hemma hos oss har med andra ord inte sinat helt.
 
I förra veckan när jag och den yngre advokaten på jobbet satt och åt lunch, upptäckte jag en angenäm annons i tidningen. En bokaffär på Kyrkogatan 3 i Varberg ska upphöra (de har öppet januari ut) och därför säljer de ut ALLA böcker för 25 kr/st (oavsett tidigare pris!). Behöver jag nämna att mina ögon blev stora som fotbollar? Duktig som jag var avstod jag från att gå dit, men dagen efter var jag och kollegan där. Jag har nämligen fått tillåtelse att köpa en bok som jag väldigt gärna vill ha (eftersom jag har de andra i serien), men som inte längre tycks säljas i butiker (= Till offer åt Molok). Dessutom var det även okej den här gången att köpa lite böcker, eftersom det har blivit en del brädspelsinköp på sista tiden.
 
 
 
Jag gick därifrån med fem stycken böcker - vilket är en STOR uppoffring för min del. Jag kämpade verkligen med att lägga band på mig. Men nu får det vara slutköpt. Tills vidare i alla fall. Måste verkligen försöka läsa klart de olästa böckerna här hemma. Fast först behöver jag göra lite research till min roman. Lånade ju två böcker som jag behöver läsa ut. Men efter det så. Då ska jag plöja igenom olästa böcker.


Dagens citat:

"Det du söker, söker dig."
(Rumi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vad är ett namn ..?

När jag skrev noveller i början, var jag alltid noga med att alla mina karaktärer skulle ha namn. Ofta tänkte jag inte igenom namnvalet särskilt mycket, utan brukade nästan ta första bästa som jag kom på.
 
Nuförtiden är jag inte lika förtjust i att namnge alla karaktärer. Ibland händer det att jag inte ens skriver ut vilket kön personen har. Just det "knepet" använde jag och Hanan oss av när vi skrev prologen till vårt projektarbete i trean på gymnasiet. Vi ville att vem som helst skulle kunna känna igen sig i personen. Visst brukar jag själv ha en bild av min karaktär, men jag gillar tanken på att var och en som läser, själva ska få bilda sig en uppfattning.
 
Vad anser du? Är det bra eller dåligt att författaren varken namnger eller ger karaktären ett kön?


Dagens citat:

"För att få en fantastisk idé, få många idéer."
(Thomas Edison)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

För du betyder allting för mig

Trots att jag gillar att skriva, och därför borde ha lätt för att uttrycka mig, kan jag inte alltid sätta ord på vad jag känner. När jag lyssnar på Sarah Dawn Finers Kärleksvisan, tycker jag att hon lyckas fånga upp en del av det jag känner för älsklingen. Hon sjöng den på kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop. Jag förstår varför. Det är en passande bröllopslåt.
 
Vad jag helt enkelt vill ha sagt är att dagens inlägg tillägnas älsklingen. Tack för att du finns i mitt liv. <3
 
 
Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.
Var inte rädd, jag går bredvid dig.

Nu är jag din och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har
och låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.

Ja, jag ska älska dig så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Så låt mig få bära dig när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig.
Var inte rädd, jag står bredvid dig
för du betyder allt för mig.
 
 


Dagens citat:

"Påminn dig själv dagligen att det inte finns någon väg till lycka: lycka är vägen."
(Wayne Dyer)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tänk om man hade varit i muggstorlek

Vad är det egentligen med "miniatyrdjur" och söthet? Ta den här bilden som exempel:
 
Kaniner i mugg
(Bildkälla: http://i.imgur.com/TUanT3J.gif - hittat via Reddit)
 
Hur gulligt som helst. Fast beror det på att kaninerna själva är söta, eller är det för att de får plats i var sin liten mugg? Hade jag varit lika söt om jag hade fått plats i en av de där muggarna?
 
I och för sig finns det även stora djur som är söta, men det är ändå något visst med små djur som kan få plats i exempelvis muggar. Fast jag kan inte sätta fingret på varför det är så. Kan du?
 
 


Dagens citat:

"Äkta intelligens verkar i tysthet. Det är i stillhet vi finner kreativitet och lösningar på problem."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ibland är den bra att ha, den där offentlighetsprincipen

Jag minns inte om jag stod och bakade pepparkakor eller lagade mat när jag stod och lyssnade på P3-dokumentären om scientologerna, men oavsett vilket, var det en intressant dokumentär.
 
 
Nu är jag i och för sig inte särskilt påläst när det gäller scientologerna, fast om det som de sade i dokumentären stämmer, finns det anledning att börja bli mörkrädd. Vilket fult spel! Rena rama hjärntvättningen. Till vilket syfte? För att tjäna pengar. Jag kan inte förstå hur de kan utnyttja människors trångmål. Är det verkligen värt att tjäna pengar på det unkna sättet? Jag begriper det verkligen inte!
 
Under tiden som jag stod och donade i köket, hejade jag på Zenon Panoussis och gladdes över våra diverse principer och friheter. Visst kan även jag tycka att offentlighetsprincipen går lite för långt i vissa sammanhang, men i andra situationer är den ganska bra att ha. Om du har lyssnar på dokumentären, förstår du nog vad jag menar. :-)


Dagens citat:

"Eftersom det inte går att fly från nuet – varför inte välkomna det och bli vän med det?"
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Inget pinsamt eller konstigt alls ...

Det var inte alls konstigt eller pinsamt att först reservera den här boken, för att sedan gå och hämta den dagen efter på biblioteket.
 
 
Inte heller kändes det ett dugg pinsamt att dagen efter det, hämta den här boken som jag också hade reserverat.
 
 
Det är väl en fullt normal kombination / normalt intresse och inte alls något oroväckande? Därför ignorerade jag känslan av att folk sneglade misstänksamt på mig när jag glatt hämtade böckerna ur hyllan, lånade dem i maskinen och sedan skuttade därifrån med böckerna i högsta hugg ...
 
Vad gör man inte för sin roman-research.


Dagens citat:

"Det är bättre att göra någonting felaktigt än att inte göra någonting alls felfritt."
(Robert H. Schuller)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Surrender

Dagen efter den första stormen förra året var det struligt med tågen (vilket jag har berättat om tidigare). När jag till slut kom ombord på en ersättningsbuss, spelades en välbekant låt på radion ombord på bussen. En låt som jag inte hört sedan barndomen. Det kändes mysigt att sitta och lyssna på den. :-) Hmm, nu är det kanske bara jag som lagt märke till det, men jag tycks ha blivit mer nostalgisk på sista tiden. Undrar hur det kan komma sig?
 
 
I can't pretend anymore
That I am not affected, I'm not moved
I could lie to myself
That I'm not always thinking of you

You make me strong
You show me I'm not weak to fall in love
But I thought I'd never need
Now I can't get enough

I always made it on my own
I always talk that I would keep control
You changed everything I believe in
Now I just can't fight this feeling, baby

I raise my hands and I surrender
'Cause your love, it's too strong
And I can't go on
Without your tender arms around me

I raise my hands and I surrender
I don't wanna resist
'Cause your touch and your kiss have shattered my defenses
I surrender

I have to admit
That I, I've never thought
I'd need someone this way
'Cause you open my eyes
So that I, I can see so much more

I always made it on my own
I always talk that I would keep control
You changed everything I believe in
And now I just can't fight this feeling, baby

I raise my hands and I surrender
'Cause your love, it's too strong
And I can't go on
Without your tender arms around me

I raise my hands and I surrender
I don't wanna resist
'Cause your touch and your kiss have shattered my defenses
I surrender

I surrender to the feeling in my heart
(Surrender, surrender)
I surrender to the safety of your arms
(Surrender)
To the touch of your lips, to the taste of your kisses

I raise my hands and I surrender
Oh, baby, baby
'Cause your love, it's too strong
And I can't go on
Without your tender arms around me

I raise my hands and I surrender
'Cause your love, it's too strong
And I can't go on
Without your, without your
I surrender

I raise my hands and I surrender
'Cause your love, it's too strong
And I can't go on
Without your tender arms around me
And I surrender [Incomprehensible]

(I surrender, surrender)
I can't pretend anymore
(I surrender)
I could lie to myself
That I'm not always thinking of youDagens citat:

"Mental jämnvikt under alla förhållanden är det verkliga tecknet på framsteg."
(Swami Sivananda)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Spel för två

Nu har älsklingen (äntligen) börjat blogga igen! :-D
 
 
Den här gången fokuserar han på sällskapsspel som kan spelas av två personer. Det tycker jag är en kul idé, för jag tycker själv att det kan vara lite småklurigt att hitta spel som inte kräver flera spelare (dock är älsklingen duktigare på att hitta spel än vad jag är).
 
Om du är intresserad av sällskapsspel, kan det vara värt att kika på hans blogg. :-)


Dagens citat:

"Lycka är inte ett mål, det är en biprodukt."
(Eleanor Roosevelt)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Fröken Mars är tillbaka!

Om jag inte minns helt fel gick jag på gymnasiet när SVT började sända Veronica Mars - serien om high school-eleven som jobbar deltid på sin pappas detektivbyrå och hjälper honom att lösa fall. Redan från första avsnittet var jag fast. Jag tycker om första säsongen väldigt mycket, medan de två andra säsongerna är lite sisådär. De har absolut sina höjdpunkter, men första säsongen är och förblir den bättre av dem. Därför tyckte jag att det var skönt när de valde att avsluta serien efter tredje säsongen. Jag blir alltid lika ledsen när serieskapare drar ut på serien för länge. Dock var jag sugen på en fjärde säsong efter att ha sett pilotavsnittet för fjärde säsongen. Om fjärde säsongen hade kunnat hålla det tempot och den kvaliteten som pilotavsnittet höll, hade det kunnat bli ett riktigt bra resultat. :-)
 
 
Hur som helst, tack vare älsklingen fick jag veta att de skulle göra en film och det är även genom honom som jag har hittat till filmtrailern! Från och med nu varnas du för spoilers, så om du har tänkt se serien själv, bör du sluta läsa ungefär ... här.
 
 
Tänk att Veronica gick och blev advokat. Vad hände med hennes ambition att jobba för FBI? Antagligen får man svaret i filmen. Synd att den har premiär först i mars. Jag blev också förvånad över att Veronica fortfarande är tillsammans med mesen Piz. Nej, man kan inte påstå att Piz är min stora idol. Hon borde aldrig ha gjort slut med Logan och det säger jag inte enbart för att jag var lite svag för honom. Han har helt enkelt mer skinn på näsan och mer karaktär. Dessutom var han och Veronica så söta tillsammans! Får hoppas att filmen har ett bra slut. ;-)
 
Trailern gjorde mig sugen att se filmen, men till dess får jag njuta av serien som älsklingen gav mig i julklapp. Hittills har jag hunnit se de två första avsnitten.
 
Finns det fler marshmallow-fans där ute i Sverige, eller är lilla jag ensam?


Dagens citat:

"Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen & vänta på att andra ska komma till dig. Du måste gå till dem ibland också."
(Nalle Puh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När samarbete är som bäst

Jag tror aldrig att min undulat (han som vi hade innan Jocke) och min hund hjälptes åt på det här viset, fast man vet aldrig! Däremot brukade den undulaten sitta i kattens päls och putsa henne. Japp, vi hade katt, kund och undulat samtidigt under en period. :-) Hmm ... får se till att hankatten och kaninen blir kompisar så att de kan göra något kul tillsammans. Honkatten och kaninen brukade ju busa lite tillsammans och det märks att kaninen saknar det.
 
 
 


Dagens citat:

"Vårens första dag, och jag vill vara med, och jag vill vara så med, så att jag kan se, att jag är en del av allt."
(Laleh )


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Framtidstänkande

DuoDito Förlag har nu dragit igång en ny novelltävling. Tidigare har de hållit i dåtidsnovellen respektive nutidsnovellen. Nu är det dags för den avslutande tävlingen - framtidsnovellen. Du kan läsa mer om tävlingen här.

Så fort jag såg info om tävlingen, började det klia i fingrarna. Det är fruktansvärt kul att skriva, men just det här temat är verkligen inte min grej. Visst har jag försökt vidga mina vyer en smula, men jag vet inte om jag klarar av att skriva något på det här temat.
 
 
 
Älsklingen föreslog att jag kunde gestalta ett postapokalyptiskt samhälle, men det känns som om väldigt många redan skrivit om just det. Jag tycker att postapokalyptiska samhällen (särskild de där zombies regerar) börjar bli uttjatade. Samma sak med samhällen där robotar har tagit över. Jag längtar efter något nytt. Frågan är bara vad.

Jag ska fundera lite till på det. Man har trots allt till den 31 mars på sig. Förhoppningsvis hinner jag fundera ut något till dess.


Dagens citat:

"Välj att vara optimistisk, det känns bättre."
(Dalai Lama)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Underjordisk djuruppfödare

Det är relativt många regler i Dungeon petz, men när man väl fått grepp om dem, är det ett kul spel.
 
 
 
Dungeon petz går ut på att föda upp djur för att sedan sälja dem till de köpare som betalar mest. Under tiden kan man bl.a. tävla med djuren och man ska underhålla dem (mata leka etc.).
 
Denna sötnos är vegetarian "by choise"! (Enligt regelboken i alla fall ...)
 
Man får dock vara försiktig. Om djuret är mer aggressivt än vad buren tillåter, kan djuret rymma. Ifall djuret är lite väl förtjust i magi, finns risken för mutation. Fast det ska väl tilläggas att man inte alltid kan välja fullt ut vad djuret ska göra - allt beror på vilka kort man har på hand.
 
 
Kort och gott är det ett utmanande spel (precis som de flesta av våra andra spel är), eftersom man hela tiden måste hålla koll på många olika saker - vad krävs för att få poäng i tävlingen? Vad vill köparen ha? Vad vill inte köparen ha? Hur många gubbar behöver jag för vissa åtgärder? Ska alla gubbar sysselsätta sig med något eller ska någon få stanna hemma? Måste jag sälja något djur för att kunna städa buren? Hur många gånger kan djuret bajsa innan det blir deprimerat..? Det är inte lätt att vara djuruppfödare! Inte ens i underjorden.


Dagens citat:

"Att söka lycka i materiella ting är en säker väg till att bli olycklig."
(Franciskus)


Ha det så bra!
Uppfödande kramar
Jessie

Tummen upp för miljötänkande bibliotek

Kanske har jag berättat det här tidigare, men i så fall gör det inget eftersom jag tycker att det är värt att ta upp det flera gånger.
 
Varbergs bibliotek är ett föredömligt bibliotek. Jag har aldrig tidigare varit med om att biblioteken har erbjudit viss valmöjlighet ifråga om lånekvitto. Varbergs bibliotek erbjuder detta! När man lånar med utlåningsapparaterna, får man välja om man vill ha ett fysiskt kvitto eller om man vill få det skickat till den e-postadress som är knuten till lånekortet. Hur smart som helst! Tänk vad många träd som får överleva tack vare detta! :-)


Dagens citat:

"Svaren du söker kommer aldrig när sinnet är sysselsatt, de kommer när sinnet är stilla."
(Abraham Lincoln)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Är man envis så är man

Såg det här klippet på America's funniest home videos och kunde inte låta bli att undslippa mig ett "naaw". Det är bra att hunden vet vad den vill. ;-)
 
 
 
 


Dagens citat:

"Det är ditt sinne som skapar den här världen."
(Buddha)


Ha det så bra!
Envisa kramar
Jessie

Rundtur i vår nya hemstad

I början av veckan kunde jag knappt gå. Fast det var inget farligt ont, oavsett vad min hjärna skrek. Det var nyttigt ont.
 
I måndags åkte jag och älsklingen till Falkenberg för att kolla lite avstånd. Se hur långt vi kommer ha till saker och ting från vår nya lägenhet. Dock började värk-historien redan dagen innan, efter att ha tränat en stund med Carmen Electra och DVD 2 i hennes serie Fit to Strip. Pinsamt nog klarade jag bara av cirka tio minuter innan jag blev tvungen att avbryta - annars hade jag avlidit på vardagsrumsgolvet. Varför jag plötsligt fått ett nytt ryck att träna, kommer jag förklara lite senare.
 
 
Hur som helst, vi inledde med att åka bort till den nya lägenheten (jag vet, vi är riktiga stalkare ...) och sedan promenerade vi bort till bussterminalen. Enligt min tidtagning tar den promenaden ungefär fem minuter, vilket är cirka tre minuter längre än vad vi har nu mellan lägenhet och busshållplats. Jag vet, det är fasansfullt, men jag får försöka överleva. Kan alltid trösta mig med att det var tjugo minuters promenadväg mellan lägenhet och tågstation i Köping och mellan fyrtio och femtio minuter i Åker. ;-) Jag menar, jag får ha det i åtanke om det blir för jobbigt att promenera i fem minuter ...
 
Efter en liten promenad bland några bakgator, kom vi fram till Vallarna. Enligt älsklingen skulle där finnas ett elljusspår där vi kan löpträna. Nyfikna (och ambitiösa?) som vi är, bestämde vi oss för att gå det här elljusspåret och ganska snart upptäckte vi att det går grisar och bökar runt bland några inhägnader där. Jag glömde bort att ta med mig kameran, men älsklingen tog lite bilder med sin mobil. Dock har jag glömt att be honom om en av bilderna, så du får försöka överleva utan bilder tills vi har flyttat dit.
 
Du får nöja dig med en bild på en gris från Halmstads stadsbondgård.
 
Efter cirka 2,2 km var vi klara och gick tillbaka till bilen, för att därefter brumma bort till Klitterbadet, borta vid Skrea strand. Fast någon direkt avkoppling var det inte tal om. Nix. För min del blev det att motionssimma 500 meter (med några få pauser mellan varje 100 meter), medan älsklingen nöjde sig med 600 meter och några färre pauser. Lite lustigt var att brandalarmet utlöstes mitt i allt, fast till en början var det knappt någon som reagerade. Simhallen skulle i alla fall utrymmas. Det visade sig att det var något med en micro som utlöst alarmet. Sedan var det frid och fröjd att simma igen.
 
Vi har bestämt oss båda för att bli mer aktiva och nyttiga än vad vi är nu och Falkenberg uppmuntrar verkligen till aktivitet. Det är därför som jag ska börja träna igen. Jag har tagit reda på att det kan vara en väg för mig till att må bra igen. Jag tycker att det är värt ett försök och även om det kommer sluta som det brukar, har jag i alla fall provat. Fast den här gången tror jag att jag lyckas, för både jag och älsklingen är motiverade och det leder till att vi motiverar varandra.
 
Varför kan vi inte flytta redan nu?
 


Dagens citat:

"Allt är en lektion i förklädnad."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Funnit ny inspirationskälla

Under tiden som romanen börjar ta form, försöker jag skriva även noveller. För tillfället behöver jag det som någon form av terapi. Dock har inspirationen inte riktigt velat infinna sig. Inte förrän fram till nyligen.
 


På gymnasiet inspirerades jag några gånger av olika vykort som jag samlade på. Därför tänkte jag att jag kunde försöka med det igen - för att komma igång med skrivandet. Fast den här gången blev det inga vykort. Däremot fastnade jag för Johannes vackra bilder och jag har fått tillåtelse att använda dem.

Hans bild It's a magical mystery time har resulterat i en novell som nu ligger och väntar på att redigeras. Funderar på att lägga upp den på hemsidan, men har ännu inte riktigt bestämt mig än. Är hur som helst glad över att ha kommit på hur jag ska få igång mitt skrivande igen. Jag behöver det.


Dagens citat:

"Jag har aldrig haft någon taktik; jag har bara försökt att göra mitt bästa varje dag."
(Abraham Lincoln)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ensam i mörkret

Värdelös. Oanvändbar. Defekt. Oduglig. Kass. Av noll och intet värde. Dålig. Tråkig. Usel. Onyttig. Alla betyder de samma sak. Alla beskriver de hur man känner sig. Alla beskriver de den man är.
 
Insikten har äntligen kommit ikapp en. Det krävdes bara några slag i ansiktet av verkligheten innan man såg det uppenbara. Såg det som alla andra ser. Ibland kan man vara allt bra blind.
 
Ända fram till nu har man kämpat emot. Fäktats tappert mot verkligheten och den lömska sanningen. Men nu orkar man inte mer. Man orkar inte hålla garden uppe. Trots att man är rädd för reaktionerna som man kommer få, orkar man inte låtsas för omvärlden längre att man är något som man inte är. Man orkar inte sätta på sig den falska leende masken och låtsas att allting är bra. Inte när man håller på att gå sönder på insidan. När man äts upp inifrån. Snart kommer det bara finnas ett tomt skal.
 
 
 
På insidan av huvudet har ett gäng hackspettar samlats och försöker frenetiskt hacka sig ut. Samtidigt skär någon långsamt med en slö kniv inuti magen. Illamåendet är så påträngande att man för ett ögonblick känner sig snurrig.
 
Varför kan man inte vara duktig på något? Varför klantar man sig hela tiden? Gång på gång?
 
Man har börjat hålla sig undan. Även från de som betyder allra mest. De som man älskar. Man är rädd för att de ska överge en nu när sanningen står skrivet i pannan på en. Nu när det är uppenbart att den bild man har byggt upp endast är en illusion. Varför ägna tid åt någon som inte ens är värd luften den andas eller marken den går på, när det finns så mycket annat viktigt att fokusera på?
 
Att komma med undanflykter har blivit lätt. Nästan som att stjäla godis från ett sovande barn. Och de går på det. Varje gång. Man blir lämnad ifred. I mörkret. Där man hör hemma.


Dagens citat:

"Livet handlar till 10% om vad som händer dig, och till 90% om hur du reagerar på det."
(Lou Holtz)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Planeringen har kommit till ända

För ett tag sedan skrev jag klart min preliminära synopsis till romanprojektet. Jag säger preliminära, eftersom jag vet att den kommer förändras under skrivandets gång. Dessutom kändes det lite som att jag hastade igenom de sista kapitlen, bara för att bli klar. Det är inte alltid bra när otåligheten flåsar en i nacken.
 
 
 
Nu kan jag med andra ord påbörja skrivandet, vilket jag delvis redan gjort, fast då såg berättelsen annorlunda ut. För tillfället håller jag på att redigera prologen så att den passar in bättre i min nya planering.
 
Ska också börja läsa in mig på psykopati. Har du några förslag på böcker som jag kan använda mig av?


Dagens citat:

"Inget är gott eller ont i sig självt – det kommer an på hur man uppfattar det."
(William Shakespeare)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ser man på - en bekant!

Någon kväll satt jag och älsklingen och kikade igenom tv-kanalernas play-sidor, i jakt på något kul att se på. När vi kom till TV4 hajade jag till vid programmet "Snurra flaskan". Den blonda tjejen var kusligt lik en kurskamrat från mina retorikstudier i Lund. Nyfiken som jag är, var jag tvungen att ta reda på om det var hon eller endast en look-a-like (om du är på jakt efter look-a-likes, är Stockholm ett tips, för där tycks det krylla av dem. Jag blev exempelvis undervisad i juridik av Sylvester Stallone ...).
 
 
Tänka sig, det var faktiskt Linnéa. Vad kul! Egentligen är det inte så konstigt att hon är inblandad i TV-produktioner - Linnéa är väldigt talangfull, smart och rolig (i alla fall sist vi träffades).
 
Nu ska jag kika igenom avsnitten och se vad det är för något. :-) Blir ju extra kul eftersom jag vet vem hon är.


Dagens citat:

"Vänd dig inåt. Inse att det du behöver, det har du redan – det är ditt riktiga jag."
(Robin Smith)


Ha det så bra!
Bekanta kramar
Jessie

Vissa saker förblir oförändrade

Har du någon gång funderat över det här med namnteckningar? För vissa blir underskriften aldrig densamma, medan den för andra alltid ser likadan ut. Förr blev min namnteckning aldrig likadan - den såg alltid annorlunda ut jämfört med hur den sett ut gången innan. Nuförtiden är det tvärtom. Dock finns det ändå ett "problem". Jag är inte nöjd med dess utseende.
 
Jag tycker rent ut sagt att min namnteckning är ful. Jag vet inte varför, men jag skriver endast första halvan av mitt förnamn och av mina båda respektive efternamn. "Jessica" blir alltså "Jessi" och eventuellt någon liten ursäkt till svans. Egentligen har det ingen betydelse, men jag ogillar min namnteckning väldigt mycket. Alla andra tycks skriva så himla fint.
 
Mitt försök att förändra min namnteckning.
 
Men nu ska här bli ändring! :-) Jag försöker intala mig själv att jag har tillåtelse att ta tid på mig när jag ska signera. Det måste inte gå på ett ögonblick. Fast vet du hur svårt det är att programmera om hjärnan när det kommer till det här? Om inte, kan jag tala om att det är väldigt svårt. Fast det ska gå! :-) Jag har redan lyckats med några underskrifter. Nästan i alla fall.
 
Å andra sidan är det lite farligt att hålla på att ändra sin namnteckning, för visst är det den som bland annat jämförs när man ska styrka sin identitet i olika sammanhang? Därför kan ju inte namnteckningen skilja sig för mycket från den som finns i ens id-handling. Eller har jag fått det om bakfoten? Fast, i så fall har ju vissa personer problem med att styrka sin identitet, ifall de tillhör den kategorin vars namnteckning aldrig blir densamma. Kanske är det bästa för mig att smyga fram? Förändra namnteckningen lite i taget. De kommer aldrig ana vad som hände! *ger ifrån mig ett ondskefullt "mohaha", samtidigt som jag gör samma fingerrörelser som Mr Burns i The Simpsons*


Dagens citat:

"Goda nyheter: Du behöver inte köpa fler saker för att bli lycklig."
(Joshua Becker)


Ha det så bra!
Förändrade kramar
Jessie

Juridikpodden - säsong 2, avsnitt 8

Om man vill veta vilka nya lagändringar som trätt i kraft nu vid årsskiftet, är det här poddavsnittet ett bra avsnitt att lyssna på. Likaså om man är intresserad av alla Avpixlat-avslöjanden, för Tove och Mårten diskuterar just detta. Jag håller med Mårten om att det är skrämmande att den som skrev att alla zigenare är tjuvar, var nämndeman vid tidpunkten för uttalandets födelse. Ifall du inte känner till det, är nämndemän med och dömer i exempelvis brottmål (i tingsrätten är det en rådman/domare och tre nämndemän som dömer i brottmål). Man kan ju bara undra hur pass mycket dennes åsikter har spelat in i dömandet ... Tur att det finns tre till som har något att säga till om!
 
 


Dagens citat:

"Hemligheten till att hitta vår passion är att tillföra passion i allt vi gör."
(Marie Forleo)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När du inte är du eller jag inte är jag eller jag inte är du

Under det senaste halvåret har jag i tidningen läst om ganska många fall där personer stjäl andras bilder på nätet och sedan utger sig för att vara någon helt annan. Den som stjäl bilderna påstår på ett sätt att bilderna inte föreställer tjuven utan en helt annan person, men att tjuven är denna "annan". Exempelvis, A stjäl B's profilbild och utger sig, med hjälp av bilden, för att vara C. Hänger du med? Till och med jag blev en smula förvirrad av min egen förklaring när jag nu läser den i efterhand.
 
Jag förstår inte varför man gör så. Vad vinner man på det? Är man så missnöjd med sig själv att man måste vara en annan person på någon annans bekostnad? Jag är ännu inte så förtjust i att lägga upp bilder på mig själv, även om jag på senare tid har börjat göra det lite mer. Jag är rädd för att just sådant här ska hända. Sådana här händelser får mig att dra till mig öronen ännu mer och återigen bli mer restriktiv.
 
Jag garanterar att det är jag på bilden, men om jag mot förmodan skulle ha en dubbelgångare som hävdar motsatsen, får hon och jag ta den diskussionen då ...
 
Visst har även jag haft mina perioder då jag önskat att jag exempelvis hade varit snyggare och sett ut som vissa personer i min närhet, men jag skulle aldrig få för mig att stjäla deras bilder och utge mig för att vara den personen eller ens någon annan, tredje person. Det är bara fel. Hur skulle tjuven själv känt det om någon gjort detsamma mot denne? Hur trevligt skulle det vara? Jag gissar på ganska otrevligt, för det hade jag tyckt. Varför gör man då så mot någon annan? Jag kan ärligt talat inte begripa det.
 
Jag tror på att "behandla andra så som du själv vill bli behandlad" och tycker att fler borde göra detsamma och tillämpa det i praktiken. Tänk så mycket trevligare samhället hade varit om vi faktiskt kunde vara öppna och visa våra bilder eller andra skapelser, utan att behöva vara rädda för att andra ska missbruka det. Jag tror att ett sådant samhälle hade varit en smula mer harmoniskt. Vad tror du?


Dagens citat:

"Välsignade är de som ger utan att komma ihåg och tar emot utan att glömma."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Den svenska framgångssagan

Förra söndagen gjorde jag och älsklingen en liten utflykt till Göteborg, Kållered och Kungsbacka.
 
Målet var den svenska framgångssagan IKEA i Kållered, men det första stoppet gjorde vi vid Kungsmässan i Kungsbacka. Kungsmässan är ett (ganska stort) köpcentrum. Där smet vi först bort till Clas Ohlson, för att införskaffa betesaskar som älsklingen använder som förvaringsboxar till några av våra brädspel. Efter en stunds letande och därefter ytterligare en stunds väntande vid kundservicedisken, fick vi veta att just den butiken inte hade det vi var ute efter. Tydligen är det ett utgående sortiment. Det var i alla fall så jag uppfattade det. Dock gick vi inte helt lottlösa därifrån. En liten förvaringsask fick minsann följa med oss.
 
Efter det promenerade vi bort till LjusExperten för att kolla efter en taklampa till vår nya lägenhet. Det fanns en del intressanta och fina lampor, men inga som vi direkt fastnade för. Eller, kanske borde vi ha adopterat den ensamma atomen:
 
 
 
Innan vi var helt klara med Kungsmässan, köpte vi fyra nya teer: Kiwi & Vanilj, Kärlekste, Hallonlakrits och Päronglöd. Passade samtidigt på att skaffa ett bonuskort som Kahls the & kaffehandel tydligen har. För varje 2 hg te man köper får man en stämpel och när man har fått tio stämplar får man 2 hg te på köpet. Kortet gäller i ett år. Passar oss perfekt - vi som dricker så mycket te! Dags att kolla upp var närmaste Kahls finns. Lite trist om vår närmaste butik är i Kungsbacka (vilket jag misstänker att så är fallet). Aja, nu har jag i alla fall ett skäl att besöka Kahls när jag är i Malmö och härjar. :-)
 
Därnäst bar det av till Clas Ohlson i Sisjön. Älsklingen hade kollat upp att de hade de där betesaskarna som vi var ute efter. Vi snodde åt oss deras tre sista askar och när de var betalda, bar det av till Kållered och "kära" IKEA. Om det inte var för att IKEA har rea fram till 8 januari, skulle vi ha väntat med de här inköpen till efter flytten, men när man har möjlighet att spara några hundralappar, får man passa på. :-)
 
Det var när vi satt och åt i IKEAs restaurang, efter att ha trängts med ettriga tanter och annat skumt folk, som jag började fundera på vilken succé IKEA har gjort. Tänk bara på dess utveckling - att gå från att sälja från bakluckan på en bil, till att ha varuhus världen över. Ändå är det inte skräpmöbler som erbjuds, det låga priset till trots. Dessutom är varuhusen jämt och ständigt välbesökta. Jag kan inte komma på att jag någonsin har sluppit trängas med folk när jag har besökt IKEA. Jag kan inte låta bli att imponeras av en sådan framgång. :-)
 
När vi hade trängts färdigt med barnvagnskvinnor utan körkort, brummade vi hemåt. Nu ligger alltså två svarta Billy-bokhyllor, en gigantisk omonterad Expedit-bokhylla, ett nytt sängbord och en golvlampa och väntar på att få komma till sitt nya hem. Åh, jag längtar tills vi får flytta! Tänk lyckan att få fylla Expediten (åtminstone delvis) med böcker! Sug på den tanken! ;-)


Dagens citat:

"Låt inte din lycka förlita sig på något du kan förlora."
(C.S. Lewis)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

"Frukta mig!"

Jag smälter inombords varje gång jag ser den här bilden. Så fruktansvärt söt! Undrar hur det lät när kaninen bestämde sig för att vara ett rovdjur ...
 
Frukta mig
(Källa: http://i.imgur.com/3Sq8lvO.gif)
 


Dagens citat:

"Du kommer att förstå när du ser tillbaka. Svaret ges sällan mitt under lektionen."
(Okänd)


Ha det så bra!
Fruktande kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!