Den svenska framgångssagan

Förra söndagen gjorde jag och älsklingen en liten utflykt till Göteborg, Kållered och Kungsbacka.
 
Målet var den svenska framgångssagan IKEA i Kållered, men det första stoppet gjorde vi vid Kungsmässan i Kungsbacka. Kungsmässan är ett (ganska stort) köpcentrum. Där smet vi först bort till Clas Ohlson, för att införskaffa betesaskar som älsklingen använder som förvaringsboxar till några av våra brädspel. Efter en stunds letande och därefter ytterligare en stunds väntande vid kundservicedisken, fick vi veta att just den butiken inte hade det vi var ute efter. Tydligen är det ett utgående sortiment. Det var i alla fall så jag uppfattade det. Dock gick vi inte helt lottlösa därifrån. En liten förvaringsask fick minsann följa med oss.
 
Efter det promenerade vi bort till LjusExperten för att kolla efter en taklampa till vår nya lägenhet. Det fanns en del intressanta och fina lampor, men inga som vi direkt fastnade för. Eller, kanske borde vi ha adopterat den ensamma atomen:
 
 
 
Innan vi var helt klara med Kungsmässan, köpte vi fyra nya teer: Kiwi & Vanilj, Kärlekste, Hallonlakrits och Päronglöd. Passade samtidigt på att skaffa ett bonuskort som Kahls the & kaffehandel tydligen har. För varje 2 hg te man köper får man en stämpel och när man har fått tio stämplar får man 2 hg te på köpet. Kortet gäller i ett år. Passar oss perfekt - vi som dricker så mycket te! Dags att kolla upp var närmaste Kahls finns. Lite trist om vår närmaste butik är i Kungsbacka (vilket jag misstänker att så är fallet). Aja, nu har jag i alla fall ett skäl att besöka Kahls när jag är i Malmö och härjar. :-)
 
Därnäst bar det av till Clas Ohlson i Sisjön. Älsklingen hade kollat upp att de hade de där betesaskarna som vi var ute efter. Vi snodde åt oss deras tre sista askar och när de var betalda, bar det av till Kållered och "kära" IKEA. Om det inte var för att IKEA har rea fram till 8 januari, skulle vi ha väntat med de här inköpen till efter flytten, men när man har möjlighet att spara några hundralappar, får man passa på. :-)
 
Det var när vi satt och åt i IKEAs restaurang, efter att ha trängts med ettriga tanter och annat skumt folk, som jag började fundera på vilken succé IKEA har gjort. Tänk bara på dess utveckling - att gå från att sälja från bakluckan på en bil, till att ha varuhus världen över. Ändå är det inte skräpmöbler som erbjuds, det låga priset till trots. Dessutom är varuhusen jämt och ständigt välbesökta. Jag kan inte komma på att jag någonsin har sluppit trängas med folk när jag har besökt IKEA. Jag kan inte låta bli att imponeras av en sådan framgång. :-)
 
När vi hade trängts färdigt med barnvagnskvinnor utan körkort, brummade vi hemåt. Nu ligger alltså två svarta Billy-bokhyllor, en gigantisk omonterad Expedit-bokhylla, ett nytt sängbord och en golvlampa och väntar på att få komma till sitt nya hem. Åh, jag längtar tills vi får flytta! Tänk lyckan att få fylla Expediten (åtminstone delvis) med böcker! Sug på den tanken! ;-)


Dagens citat:

"Låt inte din lycka förlita sig på något du kan förlora."
(C.S. Lewis)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie