När du inte är du eller jag inte är jag eller jag inte är du

Under det senaste halvåret har jag i tidningen läst om ganska många fall där personer stjäl andras bilder på nätet och sedan utger sig för att vara någon helt annan. Den som stjäl bilderna påstår på ett sätt att bilderna inte föreställer tjuven utan en helt annan person, men att tjuven är denna "annan". Exempelvis, A stjäl B's profilbild och utger sig, med hjälp av bilden, för att vara C. Hänger du med? Till och med jag blev en smula förvirrad av min egen förklaring när jag nu läser den i efterhand.
 
Jag förstår inte varför man gör så. Vad vinner man på det? Är man så missnöjd med sig själv att man måste vara en annan person på någon annans bekostnad? Jag är ännu inte så förtjust i att lägga upp bilder på mig själv, även om jag på senare tid har börjat göra det lite mer. Jag är rädd för att just sådant här ska hända. Sådana här händelser får mig att dra till mig öronen ännu mer och återigen bli mer restriktiv.
 
Jag garanterar att det är jag på bilden, men om jag mot förmodan skulle ha en dubbelgångare som hävdar motsatsen, får hon och jag ta den diskussionen då ...
 
Visst har även jag haft mina perioder då jag önskat att jag exempelvis hade varit snyggare och sett ut som vissa personer i min närhet, men jag skulle aldrig få för mig att stjäla deras bilder och utge mig för att vara den personen eller ens någon annan, tredje person. Det är bara fel. Hur skulle tjuven själv känt det om någon gjort detsamma mot denne? Hur trevligt skulle det vara? Jag gissar på ganska otrevligt, för det hade jag tyckt. Varför gör man då så mot någon annan? Jag kan ärligt talat inte begripa det.
 
Jag tror på att "behandla andra så som du själv vill bli behandlad" och tycker att fler borde göra detsamma och tillämpa det i praktiken. Tänk så mycket trevligare samhället hade varit om vi faktiskt kunde vara öppna och visa våra bilder eller andra skapelser, utan att behöva vara rädda för att andra ska missbruka det. Jag tror att ett sådant samhälle hade varit en smula mer harmoniskt. Vad tror du?


Dagens citat:

"Välsignade är de som ger utan att komma ihåg och tar emot utan att glömma."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie