När allt runtomkring tystnar

När man loggar in på Bokcirklar.se och klickar sig till sin läshörna, får man varje gång ett förslag på vad man kan skriva om i sin läsdagbok. Ett sådant förslag är att man ska berätta om ett läsminne.
 
Jag har ett läsminne från när jag var cirka åtta år som jag minns tämligen tydligt. Vilken lektion vi hade minns jag dock inte. Om man nu hade några ordentliga lektioner när man går i andra klass ... Hur som helst, jag satt i alla fall och läste i en bok som jag för tillfället uppslukades av. I den stunden existerade inget annat förutom boken och dess innehåll.
 
 
Plötsligt ville en klasskompis ha min uppmärksamhet och drog mig tillbaka till verkligheten. På ett ögonblick steg ljudvolymen omkring mig från noll till hundra och läsmagin var bruten. Sorgen över det stack till i mig.
 
Efter den händelsen har jag alltid sett fram emot mina lässtunder - då jag helt och hållet uppslukas av läsningen.
 
Hur ser något av dina egna läsminnen ut?


Dagens citat:

"Oavsett hur ont det gör nu, kommer du en dag blicka tillbaka och inse att det förändrade ditt liv till det bättre."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

A walk to remember

Jag minns inte exakt hur gammal jag var (antingen gick jag på mellan- eller högstadiet) när jag och min syster satt framför TV:n och bläddrade mellan olika kanaler, tills vi kom till SVT1 eller SVT2. Där visades en film och eftersom vi inte hade något bättre för oss att göra, valde vi att se den. Det visade sig sedan bli en av mina favoritfilmer - A walk to remember.
 
"Landon Carter tillhör kärnan av det coola gänget på skolan. Folk ser upp till honom, inte bara för hans häftiga bil och tuffa stil, utan för att han själv vet att han är ball. När grupptrycket i gänget leder till en svår olycka händer dock saker som inte var planerade. Helt plötsligt uppenbarar sig en tjej som visserligen alltid gått i Landons klass men som ingen brytt sig om och speciellt inte Landon. Hon ser något i honom som varken han själv eller andra har upptäckt ..."
 
 
Förvisso är den både naiv och till viss del förutsägbar - sådant som jag egentligen ogillar med både filmer och böcker. Fast det finns också värme och den berör. Filmens handling har fått mig att börja gråta några gånger.
 
OBS! Varning för eventuell spoiler! Under bröllopet läses en vacker "dikt" om kärlek upp. Jag fastnade genast för den och skrev till och med upp texten i mitt skrivblock.
 
Inför att vi skulle gifta oss, åkte vi upp till Mora och träffade vår vigselpräst. Vi gick igenom ceremonin - vad som skulle sägas, läsas upp etc. Han visade oss några alternativ på texter som någon av gästerna kunde läsa upp och där var den! Texten från A walk to remember. Jag ville väldigt gärna ha den och älsklingen gick med på det. På något barnsligt sätt kändes det som om en cirkel var sluten. :-)


Dagens citat:

"Bara för att du kan, betyder inte att du borde."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Alla samlar vi på något

Som du säkert har förstått har det kommit sig att jag samlar på bibliotekslånekort. Det blir lätt så när man tämligen ofta flyttar mellan olika kommuner. Vissa lånekort har snyggare design än andra. Hittills ser min samling ut så här:
 
Det äldsta av mina lånekort. Fast just det här kortet är ändå ganska ungt. När jag var cirka 16 år, fick jag byta ut det lånekort som jag hade haft sedan jag var 7 år, eftersom jag från och med 16 års ålder behövde ett "vuxen-kort".
 
Japp, jag kan fortfarande låna på Lunds universitetsbibliotek. Såvida man inte måste vara student, för i så fall är det här kortet oanvändbart för närvarande ...
 
Jag gillar färgen! Dock användes det inte särskilt mycket. Lånade endast några enstaka kursböcker när jag pluggade distans en termin.
 
Och med detta kort kan jag låna på Stockholms olika bibliotek! Nej, vänta nu här ... Oj då, råkade visst ta fel kort. Här är det rätta:
 
Undrar vilket som kom först ... Jag menar, vem som "inspirerades" av vem.
 
Har inte riktigt bestämt mig, men jag tror nog att detta är det snyggaste av mina lånekort.
 
Det enda av mina kort som hittills är oanvänt! Makalöst. Det får jag nog råda bot på ...
 
Inte särskilt upphetsande design, men den används flitigt!
 
Lite smågulligt kort, om jag får säga vad jag tycker (vilket jag naturligtvis får!). Det här är det yngsta av alla mina lånekort, men även den används ganska flitigt.
 
Vilka lånekort har du? Hur ser de ut? Finns det något som du själv samlar på? :-)


Dagens citat:

"En sak i taget, allt har sin plats. En sak i taget, allt har sin tid."
(Jocke Berg)


Ha det så bra!
Samlingskramar
Jessie