Kuriren - en dykarthriller (Fredrik Christiansson)

"En sargad kropp hittas i ett före detta militärt skyddsområde i Stockholms norra skärgård. Kroppen är iklädd en mycket speciell dykardräkt som endast används av ryska attackdykare. Militären mobiliserar i största hemlighet och journalisten Peter Gabrielsson som jobbar vid Kvällsbladet skickas ut för att bevaka händelsen. Men ingenting tycks stämma och snart är Peter indragen i en mörk historia där spåren snart leder mot ett håll han aldrig kunnat ana. Peter får hjälp av sin gamle vän Göran och de båda blir inblandade i en kamp på liv och död. Upplösningen blir långt mer kostsam än någon kunnat tro."
 
 
Jag får be författaren Fredrik Christiansson om ursäkt, men efter cirka 200 sidor ansåg jag mig ha fått nog av upprepningar, extremt dålig korrekturläsning och total brist på spänning. Att sluta läsa Kuriren gav mig dåligt samvete - det erkänner jag - för det är elakt mot någon som tagit sig tid och kraft att skriva en roman. Dock var detta ingenting för mig. Jag tror att det var den stora bristen på korrekturläsning som blev spiken i kistan för min del. Några enstaka missar kan jag gå med på - det händer oss alla - men när nästan var och varannan mening innehåller någon typ av fel, då får jag nog.
 
Dessutom, hur kan man känna tillit till en författare som på en och samma sida låter samma person växla mellan att heta Peter Håkansson och Håkan Petersson, minst femtioelva gånger? Eller var det samma person? För i så fall missade jag det helt och hållet. Kände mig mest bara förvirrad. Det gjorde jag även när journalisten Peter skulle hälsa på sin gamle vän Göran. Om man nu är gamla vänner, varför tar man då varandra i hand och presenterar sig med namn? Det har jag aldrig gjort med personer jag känner och känner inte till någon annan som gjort det heller.
 
Det här e-boksexemplaret har jag hämtat ned via iBooks.


Dagens citat:

"En blomma tänker inte på att tävla med blomman bredvid sig. Den bara blommar."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Fredrik:

Hej!

Jag vill ändå tacka dig för att du tog dig tid att läsa så långt som 200 sidor. Dessutom blir jag ändå smickrad av att du skriver "författare". Ett epitet jag knappast sätter på mig själv. Jag skrev den här boken mer eller mindre rakt upp och ned över en period av 3 veckor under hösten 2011. Helt riktigt så är den knappt korrläst... för tanken var nog aldrig att den skulle lämna datorn. Men så såg jag möjligheten att lägga den på Ibooks och på så sätt nå ut till några frivilliga själar. Nu har den legat på topplistan i över 2 år och laddats ned nästan otroliga ELVA TUSEN gånger. Jag lovar att både korrläsa och skriva om valda delar. Jag hade aldrig kunnat tänka mig en sådan stor publik! Aldrig ens i min vildaste fantasi.

Å andra sidan har det sporrat mig till att skriva ytterligare en roman, med betydligt mer kvalitet i fokus.

Men du, om du nu läste så långt, missa inte de sista 130 sidorna. De är garanterat högt tempo och en kul upplösning ;)

Tack för uppmärksamheten!

Svar: Hej! Tack för att du läste mitt inlägg. Kanske tar jag mig tid att läsa de sista 130 sidorna också någon gång, men just nu har jag väldigt många andra böcker som jag behöver läsa (bokhyllan här hemma är proppfull), så det får vänta tills vidare.
Jag får gratulera till att boken laddats ned så många gånger. Jag hoppas att det finns andra bland dessa elvatusen som tyckte om boken. Jag ska hålla utkik efter din nya roman. :-)
Jessica