Jessicas grotta

Chokladrulltårta med lakritsfyllning

Rulltårta är hyfsat enkel att göra och går snabbt. Dock glömde jag bort att hålla koll på gräddningen, vilket är viktigt när man bakar med ny och okänd ugn, så den råkade brännas en smula och jäste inte så mycket som jag hade velat. Dessutom sprack den när jag rullade ihop den, trots att jag följde råden för en sprickfri rulltårta. Fast om man bortser från det, smakade den helt okej.
 
 
 
Jag gjorde vanlig smörkräm och hade i mellan 2 och 2,5 msk lakritspulver. På rulltårtan hade jag efter gräddningen strött en socker- och kanelblandning (det som blev över från när jag bakade Snickerskakorna). Smörkrämen smakade inte mycket lakrits (enligt mig), men det kan bero på att kanelen på rulltårtans utsida stal en hel del av smakupplevelsen. Rulltårtan får ändå godkänt betyg.


Dagens citat:

"Jag har njutit av livet betydligt mer av att säga ja än att säga nej."
(Richard Branson)


Ha det så bra!
Rulltårtiga kramar
Jessie
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: