Dejt med favoriten

Bokbloggsjerka: Om du skulle få möjlighet att intervjua någon av dina favoritförfattare, vem skulle du i så fall välja och vilka frågor skulle du ställa? (Du behöver inte skriva en lång lista med frågor utan några exempel är helt okej).
 
Någon annan bokbloggare som deltog i den här jerkan, föreslog att man kunde ta en fika istället för en intervju och det är helt i min smak! Jag har aldrig varit bekväm i intervjurollen - vare sig som den som intervjuar eller den som intervjuas.
 
Fast frågan är vem jag skulle vilja träffa. Vilken författare är numera min "favoritförfattare"? För att vara helt krass tror jag inte att jag nuförtiden har en författare som jag kan kalla för min favorit. Jag och Nora Roberts är fortfarande i behov av en paus från varandra (vilket jag verkligen har märkt nu när jag har lyssnat på Jagad av lögnen), så jag skulle inte längre vilja kalla henne för min favorit. Fast trots det hade jag nog kunnat tänka mig att ändå fika med henne och lärt mig mer om hennes författarskap - varför skriver hon som hon gör (och då menar jag varför hon skriver som om hon skriver efter ett givet mönster, om och om igen)? Varför är majoriteten av hennes huvudkaraktärer snygga och rödhåriga kvinnor med otroligt gröna ögon? Jag hade säkert kommit på fler frågor under tiden vi hade fikat. Kanske hade jag kunnat ta lärdom av henne.
 
Kanske skulle jag tagit en chokladboll och Nora Roberts en chokladmuffins om vi hade fikat tillsammans. Kanske hade jag inte tappat min första chokladboll i golvet ... Man vet aldrig!
 
Det är inte helt omöjligt att jag hade fått en annan bild av Henning Mankell om vår lilla pratstund hade ägt rum under en fika istället för i en bokaffär efter en signering. Kanske hade han inte varit lika sur och nedlåtande, som han dessvärre faktiskt var den där vår- eller sommardagen 2008. Man vet aldrig. Om han inte hade haft det humöret som han hade den dagen, hade jag kanske fortfarande tyckt om hans skrivande. Sorgligt nog färgades det av mitt första möte med honom - författaren som under flera år betydde otroligt mycket för mig och vars skrivande underlättade en för mig jobbig period.
 
Vilken författare hade du velat ta en fika med?


Dagens citat:

"Galenskap: att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

Neil Gaiman, Terry Pratchett, Stephen King och George R R Martin. Gärna samtidigt. Skulle vilja luta mig tillbaka och bara lyssna på dessa fantastiska män. Vet dock inte riktigt vilket skick Sir Pratchett är i dessa dagar... Men ändå. Skulle vara fantastiskt att få mer insikt i hur dessa fantastiska fantasimakare fungerar :)

Svar: Nu får jag ställa mig i skamvrån, men det är dessvärre bara de två sistnämnda som jag känner till. Har dock inte läst något från någon av dem. Men det hade säkert varit intressant att höra dessa män diskutera med varandra :-)
Jessica

#2 - - Katten Jones:

Neil Gaiman har gjort Sandman-böckerna (serieböcker), Stardust och Coraline som exempel :) Terry Pratchett är nog mest känd för sina Discworld-böcker. De har även skrivit en bok ihop! Goda Omen. Rekommenderar dem allihop så klart.

Svar: Jaha :-) stardust och corline har jag hört om - tack vare filmerna. Haha, där ser man. Tänkte i mitt förra svar att de där fyra kanske hade kunnat skriva något ihop efter den där fikan. ;-) fast om två av dem redan gjort det, blir det ju lite fusk. Ska kika på de där böckerna och se om de är något för lilla mig :-)
Jessica