En hård eftermiddag i rymden

Sista maj åkte jag och älsklingen hem till en i älsklingens spelförening (vi kan kalla honom för Ö - det var av honom som vi fick låna Rivals for Catan). Tillsammans med en annan från deras spelförening (honom kan vi kalla för H), spelade vi fem omgångar av Space Alert.
 
Skaparen till Space Alert är samma som till Galaxy Trucker, så man känner igen vissa delar av rymdskeppet. Fast den här gången ska man inte bygga skeppet, utan den här gången ska alla spelare samarbeta mot interna och externa hot som man stöter på under sin flygtur i rymden. Ett roligt inslag är att det finns en datorröst (skiva med ljudspår alternativt en app till sin telefon eller platta/padda) som talar om när och var hoten uppstår. Och just det, under spelets gång händer det att det uppstår störningar som gör att man just då inte får prata med de andra spelarna. I det här spelet kan man samla exp (experience points) för att gå upp i nivå, samla utmärkelser och "specialförmågor".
 
Tyvärr hade jag inte möjlighet att ta några bilder under tiden vi spelade, men titta gärna på den här videon om du (på ett underhållande sätt) vill se hur spelet går till:
 
 
Till en början kan spelet framstå en aning förvirrande, men ju fler gånger man spelar, desto "lättare" och roligare blir det. Fast å andra sidan beror det på vilka man spelar med. Älsklingen och H ville utnämna mig till "Lucky charm", eftersom de tyckte att det gick smidigare och bättre att spela när jag var med, jämfört med när de spelade i torsdags. Ibland gör jag lite nytta ^^


Dagens citat:

"Ju mer du har, desto mer har du att oroa dig för."
(Joshua Becker)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie